fbpx
A. Silvestri

A. Silvestri er en meget eksperimenterende forfatter og har siden debuten Køtere dør om vinteren i 2010 fået udgivet seksten selvstændige bøger, der blandt andet tæller zombieromanen Pandaemonium, der er skrevet som en B-film, billedromanen King, der fik seks hjerter i Politiken og er illustreret af Christoffer Gertz Bech, den realistiske roman Scener fra et parforhold, hvor hvert kapitel er en ny genre, kortfiktionssamarbejdet FebruaryFICTION med forfatteren A. Rune, der modtog prisen for Årets Bedste Bogarbejde i 2018, novellesamlingen Kærlighedsfrugt, der var nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse i 2015 og den anmelderroste roman Et satans arbejde, der udkom her på Brændpunkt i 2019. Siden 2008 har han medvirket i over tres antologier med noveller, essays, lyrik og andet, i enhver tænkelig genre, har vundet Niels Klim-prisen for science fiction fire gange og er oversat til engelsk, russisk og kinesisk.

Udkom på Brændpunkt med romanen Et satans arbejde i 2019, novellesamlingen Næsten her i 2020 samt romanen Vardekød i 2021, som vandt prisen Årets Danske Horrorudgivelse.

A. Silvestri er i 2. halvår 2022 aktuel med romanen Für Elise på Brændpunkt.

Alex Madsen

Jeg er vokset op mellem bøgetræer i Århus. Her har jeg boet hele mit liv. Lige indtil min kone og jeg flyttede til Løkken for et år siden. Vi er begge pensionister og tænkte, det var nu. Hvis det skulle være. Fra Østjyllands fede muld til Vestkystens magre jord og sand. Et sceneskift af de større, vi ikke endnu har fortrudt. Jeg har arbejdet med børn, unge og familier både som psykolog og som kommunal leder. Og så blev jeg forfatter, da jeg endelig fik tiden til at skrive. Det beriger mit liv og fylder tiden ud. Jeg har udgivet faglitteratur både egne bøger, antologier og artikler om pædagogik, socialt arbejde og vores velfærdsinstitutioner. Har også udgivet en roman på Forlaget Ådalen, som handler om min mor og livet i kollektiv i 70’erne. Titlen er ”Tiden der løber ud”. Jeg udgiver nu romanen Kære Andreas på forlaget Brændpunkt. Det glæder jeg mig til.

Præsentation af romanen Kære Andreas
Kære Andreas er historien om en mand, der venter på, at tiden skal gå. Han er pensioneret, desillusioneret og tænker, der ikke er mere at komme efter. Mens han venter, har han indrettet sit liv, så han undgår nærkontakt med andre mennesker. Lever alene, ser ikke længere familie eller venner. En hverdag, der er planlagt og ritualiseret i detaljer. Dagene har små, overskuelige glæder som cafebesøg og småsnak med servitricerne, indkøb og måltider, lange gåture i nærområdet, fjernsynet. For at fordrive den kedsomhed og tomhed, som trænger sig på, indleder han en brevveksling med sit barnebarn, Andreas. De kender ikke hinanden. Drengen begynder at stille spørgsmål. De åbner sprækker, som lader familiens fortid, skyld og dårlig samvittighed slippe igennem. Manden foretager sig stadig mere desperate handlinger for at lukke hullerne. Indleder samtaler, som ikke fører nogen steder hen. Modtager telefonopkald og besøg, som ikke burde finde sted. En tåge lægger sig, sigtbarheden er ringe. Noget venter på ham derinde i tågen, det samler sig. Det virker genkendeligt.

Udkom på Brændpunkt med romanen Kære Andreas i 2022, romanen Holm i 2023, og i 2024 udkommer forfatteren med romanen Sander.

Anjelica Søndergaard

Anjelica Søndergaard (f. 1975) er opvokset i Hvidovre på Københavns Vestegn, i en tryg kernefamilie. Med en bred faglig baggrund inden for både digital marketing, kommunikation og personlig udvikling, lancerede Anjelica i 2020 virksomheden SoMe for Begyndere. Her undervises andre mindre virksomheder i, blandt andet, kunsten at bruge storytelling i sine tekster.

Anjelica har altid været fascineret af, at ord kan skabe billeder og stemninger, der kan få en læser til at føle noget bestemt. Eller helt at forsvinde ind i andre verdener. Om ikke andet for et øjeblik.
Så da den rigtige idé dukkede op i slutningen af 2021, agerede hun med det samme. Og tre måneder senere var Turkish Delight en realitet.

Inspirationen kom fra de utallige ferier, hun har været på i Tyrkiet med familie og venner, igennem snart 20 år. Undervejs er husket og nedskrevet i hundredvis af sjove og anderledes historier og oplevelser, med forskellige mennesker og situationer som omdrejningspunkt.

Debut-romanen Turkish Delight er baseret på disse fortællinger, og er en kæmpe kærlighedserklæring til både venindeskabet og den magi der opstår, når man siger ja til eventyret i hverdagen.

Fun-Facts om forfatteren:

  • Boede nærmest på det lokale bibliotek som barn og ung teenager. (Og har med stor sandsynlighed en uofficiel lokal-rekord i antal udlånte, og læste, bøger pr. uge!).
  • Har endnu ikke mødt et menneske, der ikke havde mindst én interessant historie med i bagagen.
  • Er aldrig blevet rigtig voksen, (jævnfør de konventionelle normer), og er stadig vild med både computerspil, udklædningsfester, forlystelsesparker, superhelte film, kulørte paraplydrinks og dans til den lyse morgen.
  • Har altid gået sine egne veje, og har valgt et liv hvor rejser, karriere, selvransagelse, gode oplevelser og personlig frihed har hovedrollerne.
  • Bor i et lille hyggeligt rækkehus med sine fire internatskatte og en mindre stime akvariefisk.
  • Var over 40 år, før hun fandt ud af, hvad hun vil være, når hun “bliver stor”.
  • Elsker sort humor, skæve mennesker og røverhistorier.
  • Har siden de tidlige teenage-år drømt om at få udgivet en bog på et forlag. (Og hun kan stadig ikke helt forstå, at den drøm nu går i opfyldelse ved sit allerførste forsøg på at skrive en roman!).

Om Turkish Delight:

Maya, Charlotte, June og Cecilia har været veninder i mere end 20 år, og har delt livets op- og nedture med hinanden igennem årene.
De er nu alle i 40’erne, og skal for første gang på ferie sammen til Tyrkiet. Et land ingen af dem har rejst i før.

I den skønne kystby Cennet kommer de tættere på hinanden og skaber minder for livet, når de sammen skal finde ud af, hvordan man navigerer i en kultur og et land, hvor man ofte gør tingene på anderledes måder end i lille Danmark.

Undervejs lærer pigerne også nye overraskende sider af hinanden at kende.

For hvorfor er den lidt generte Cecilia så meget mere anspændt og krakilsk, end hun plejer at være?
Hvad skjuler den perfekte Charlotte for sin mand OG for sine veninder?
Får spasmageren Maya overvundet sit mindreværdskompleks, og hvad skal der ske med Haci, den søde tjener fra restauranten?
Hvad er den selvsikre Junes store hemmelighed, som ingen af veninderne i deres vildeste fantasi havde set komme?
Og sidst, men ikke mindst: Hvad i alverden er Turkish Delight?!?

Kom med på en uges ferie sydpå fyldt med masser af grin, sol, sommer, farverige paraplydrinks, overraskelser, romantik, hjertevarme og ærlige samtaler mellem gode veninder.

Udkommer med romanen Turkish Delight 2. kvartal 2023 på Brændpunkt.

Anna Rebecca Kledal

Anna Rebecca Kledal beskriver sig selv således:

Opvokset i Danmark og til dels New York, med en dansk far og amerikansk mor. Jeg har skrevet og forfattet, siden jeg kunne holde en blyant i hånden, og har tidligere udgivet en digtsamling, BZ-bevægelsen besætter TV-byen, Tiderne Skifter, udgivet faglitteratur, Da vi var børn og Den hvide kartoffel taler og taler, Københavns Bogforlag. Jeg har arbejdet som freelancejournalist (Dagbladet Information), samt medredaktør på tidsskrifterne Kvinder, Køn og Forskning og Udsyn. Den unge Khalils lidelser er min første skønlitterære roman.

Jeg er uddannet i historie og udviklingsstudier fra Roskilde Universitet, med en Ph.d.-grad i køn og orientalisme fra samme sted.

Jeg har i mange år arbejdet med udsatte borgere i Københavns Kommune, som censor på socialrådgiveruddannelsen, og har ikke mindst arbejdet og boet forskellige steder i Mellemøsten, Polen, Chile og New York.

Inspirationen til Khalils lidelser er naturligvis at finde i Goethe’s Den unge Werthers Lidelser fra 1774, dissident DDR litteratur, moderne arabisk og israelsk litteratur, Marvels tegneserie og film om The Black Panther, Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte og ikke mindst plottet fra den jamaicanske musik og kultfilm The Harder They Come fra 1973. Alt sammen, på forskellig vis, en del af mit kulturelle kludetæppe.

Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer (1947) beskriver sig selv således:

Arbejdede i halvfjerdserne med at hjælpe børn i 1. klasse over tærsklen til bøgernes fantastiske verden og var chokeret over, hvor kedsommelige tilbuddene til de nye læsere var. Besluttede at prøve, om jeg kunne skrive litteratur lix 5: en udfordring med mange ’benspænd’ og en helt særlig kunstform – efter min mening. Siden 1991, hvor min første bog udkom, er det blevet til 63 bøger, lix cirka 5. I 2004 fik jeg undervisningsministeriets pris, Skriverprisen, for en af dem. Bortset fra serien om Holger, der rummer magiske elementer, skriver jeg socialrealistiske historier om verdens små, modige helte.

Jeg har også skrevet for voksne, holdt foredrag og ikke mindst lavet masser af mundtlig litteratur i min egenskab af fortæller. Jeg fortæller for børn og voksne, unge og gamle; fortællinger med vidt forskelligt udgangspunkt: litteratur, eventyr, bibelhistorie, sagn, myter, skrøner osv.

Se evt. min hjemmeside: www.annamariehelfer.dk

Tidligere udgivelser:

63 letlæste bøger. Udgivet på forlaget Alrune, Gyldendal Uddannelse, Alinea, Dansk Psykologisk Forlag og Forlaget Cadeau.

For voksne: ”Lys i mørket – 24 fortællinger om julens kulturhistorie” – Forlaget Frydenlund. ”Vintergækker og påskeharer – vårens højtider og traditioner” – Forlaget Frydenlund. ”Fortællingen om den fjerde, vise mand” – Forlaget Alfa

Hva så, spasser (lix 16) udkom på Brændpunkt 2019

Læs julehøjt – for små og store, unge og gamle udkom på Brændpunkt 2020.

Anne Hjælmsø

Anne Hjælmsø har skrevet flere bøger, blandt andet romanen, ”Syvstjernen”, som blev en stor læsersucces og er udsolgt i 2. oplag. Hendes novellesamling, ”Det værste til sidst” er på vej i 2. oplag. Anne holder jævnligt foredrag om novellerne og var med i en kampagne i ”Det etiske Råd”. Novellerne bruges i danskundervisning mange steder og hendes foredrag støttes af Statens Kunst. Hun har også bidraget i mange antologier.

Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur og har også en baggrund som bioanalytiker. Privat har hun en stor glad familie, dyrker sin økologiske have med kærlighed og er en habil langturssejler, har blandt andet krydset Atlanterhavet i egen sejlbåd. Hun brænder for litteratur, er formand for et landsbybibliotek og har gennem 15 år siddet i Styrelsen for ”De skønlitterære Forfattere” i Dansk Forfatterforening.

Udkom på Brændpunkt med romanen Næsten lykkelig i 2020.

Anne-Mette Riis Rasmussen

Jeg er født i 1956 og er forfatter og bibliotekar, uddannet fra Biblioteksskolen i Ålborg (1980) og Forfatterskolen i København (1989). Jeg bor i København og arbejder i DR.

Jeg debuterede i 1987 med den magisk-realistiske roman Havfruer kan ikke drukne og har efterfølgende skrevet yderligere et par romaner, en novellesamling og en kunstnerbiografi. Seneste udgivelse er romanen Havmandens hotel fra 2014.

Hidtil har mit forfatterskab i høj grad kredset om den indre verden, følelser, fornemmelser og længsler, og har udspillet sig på grænsen mellem drøm og virkelighed, ofte med elementer af eventyr, myte og fantastik.

Men jeg har også hele tiden været optaget af den moderne verden, og den måde vi lever med hinanden på. I min nye bog Frie borgere forsøger jeg at se lidt ud i fremtiden ved at kigge på nutiden og forestille mig, hvordan det hele vil udvikle sig, og hvordan det vil påvirke relationerne mellem mennesker.

Om Frie borgere

Frie borgere foregår i en nær fremtid, i et teknokratisk overvågningssamfund hvor digitaliseringen er blevet altomfattende, og hvor algoritmer træffer afgørelser om borgernes skæbne på egen hånd. Borgere der er blevet overflødiggjorte kan få basisydelse og behøver ikke stå til rådighed for samfundet, men kan bruge tiden, som de har lyst. Til gengæld mister de stemmeretten.

Jens Hallgren, jurist midt i halvtredserne, arbejder i en fiktiv styrelse, Styrelsen for Sundhed og Arbejde, hvor han behandler klagesager fra borgere, der er kommet i klemme i systemet. Han har travlt og skal hver dag skrabe mange point sammen for at leve op til afdelingens måltal.

Forfatteren Paula Lerche tjener ingen penge og er af nød flyttet ind i nogle særlige boligblokke, hvor borgere på basisydelse kan få tilkendt et værelse i en delelejlighed med fælles køkken og bad. Her lærer hun nogle nye mennesker at kende og bliver gradvist og modstræbende involveret i et ulmende oprør.

Tømreren Jakob Faurby er kommet alvorligt til skade ved en arbejdsulykke. Han har fået tildelt et aktivjob på en kommunal sengearbejdsplads. Arbejdet består i overvågning.

Synsvinklen skifter mellem de tre, og deres forskellige verdener griber ind i hinanden, uden at de mødes direkte.

Udkommer på Brændpunkt med romanen Frie borgere 2. kvartal 2023.

Anne Sejrskild & Dennis Albrethsen

_DSC2851Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator på en lang række af Danmarks største film- og tv-produktioner. Han er endvidere klinisk psykolog.

Anne Sejrskild er cand.mag. i dansk/kunsthistorie. Hun er desuden en ambitiøs saxofonist og har spillet i utallige musikalske sammenhænge fra glad garagejazz til professionelt niveau.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Forbrydelsens Kunst, 2016, efterfølgeren Forbrydelsens skygge 2017.

Udkommer med 3. bog i serien, Forbrydelsens eksistens, i 2021

Læs mere om forfatterne og trilogien her:

https://sejrskild-albrethsen.dk/

Anne Zenon

Anne Zenon, født 1974, debuterer i 2019 med digtromanen Ikke noget at tale om. Opvokset i Albertslund og bor nu i København.

Ikke noget at tale om
Midt i en skilsmisse oplever Katrine et dobbeltliv, hvor hun pendler mellem moderskab og pludselig opstået ungdom i 9/5-ordning. Musik og sex konkurrerer med madpakker og lusekure, og digt for digt kommer vi tættere på en kvinde, der i zigzagkurs lukker en dysfunktionel opvækst ind. Digtene er rå og sårbare og trods den korte form, kommer vi under huden på et menneske, der lever af sin stemme, men som må sande, hvor svært det er at høre sig selv.

Anne Zenon er aktuel med digtromanen Der er nogen der siger, der udkom 4. november 2021.

Anne Zenon var med til at grundlægge Novelleforlaget, der i en årrække udgav digitale noveller.

Fotograf: Louise Gram, 2019

Forfatterens hjemmeside: http://www.annezenon.dk

Forlaget Brændpunkt: Digtromanen Ikke noget at tale om, foråret 2019

Forlaget Brændpunkt: Digtromanen Der er nogen der siger, 4. november 2021

 

Annette Møller

Annette Møller er uddannet cand. mag i dansk, filosofi, dramatik og idræt fra Københavns Universitet. Hun har undervist på Greve Gymnasium i 35 år. Gennem alle årene har hun været en aktiv skribent,  hun har skrevet  artikler, kronikker og anmeldelser til fagblade og dagblade.

Annette Møller er født i 1946, hendes far var læge i Haderslev. Da hun var 5 år, blev forældrene skilt. Skilsmissen var dramatisk og ulykkelig,  og hele sin barndom og ungdom så hun kun faderen meget sporadisk. Da hun nærmede sig 40 år, tog hun selv kontakt til ham, det kom til en vis forståelse, men faderen døde allerede 2 år efter.

Selv er hun blevet skilt fra sit barns far, senere giftede hun sig med en mand med 2 børn. Hun har således gennem sit liv dels selv oplevet og dels på nært hold iagttaget de positioner og roller, som man kommer i, når man spiller med i et skilsmissedrama.

Kernehus fortæller to fiktive historier. I den første følger vi et skilsmissebarn, fra hun er 5 år, indtil hun er en gammel kvinde på 80. Den anden historie er kontrafaktisk forstået således, at den skildrer den samme persons liv, men i denne version er forældrene ikke blevet skilt.
Romanens budskab er ikke, at skilsmisse nødvendigvis er en ulykke, men den viser, at det har en determinerende betydning for ens liv, om man vokser op som skilsmissebarn eller som kernefamiliebarn.
Romanens handling spænder over 75 år og udover den personcentrerede historie, skildrer den også tiden – herunder ændringerne i synet på skilsmisse og familieformer.

Udkommer med romanen Kernehus 1. halvår 2022 på Brændpunkt.

Anita Albers

Anita Albers, 1974, er født og opvokset i Sønderjylland og uddannet cand.mag. i tysk og filosofi fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere udgivet to romaner, en kostbog og en YA-roman.

Romanen Refugium, udkom 2020 på Brændpunkt.

Bente Nesgaard

Bente Nesgaard, født 1949 i Viborg, men i 1968 flyttede jeg til Aarhus, som jeg tabte mit hjerte til. Jeg er uddannet cand.psych. og har arbejdet som psykolog i forbindelse med unge med psykiske lidelser, hjemme-hos-støtteperson og underviser på Social- og Sundhedsskolen i Aarhus.

Jeg har skrevet lige siden de første klasser i skolen, hvor en inspirerende dansklærerinde, Fru Kirkegaard, matchede min fantasi ved at introducere klassen til disciplinen ”Tegne og fortælle”. I gymnasiet havde jeg en tysklærer, lektor Ruge, som med sin interesse for kultur kom til at præge mig dybt. Han åbnede en verden af avantgarde kultur for mig i form af film, billedkunst, ballet, litteratur, filosofi og drama. Min personlige tilgang til livet er præget af eksistentialismen og min passion er det absurde drama.

I forbindelse med mit job på Social- og Sundhedsskolen har jeg været medforfatter på flere fagbøger til Assistentuddannelsen. Jeg skriver prosadigte, haikudigte, kortere tekster, dramaer, men har først efter arbejdslivets ophør fået mulighed for at dedikere mig fuldt ud. ”Noter” er min første skønlitterære udgivelse. Jeg finder inspirationen til min skrivning i ALT – relationer og kommunikation mellem mennesker, kunst og kultur, samfundsforhold mm.

Om novellesamlingen Noter
Mange har svært ved at finde mening i livet. Novellesamlingen Noter giver eksempler på, hvordan mennesker på forskellig vis forsøger at få livet til at fungere. For nogen lykkes det, for andre ikke. Bogen er en præsentation af eksistentielle problemstillinger i det moderne samfund.

Fotograf: Tomas Dalgaard

Udkommer på Brændpunkt med novellesamlingen Noter 4. kvartal 2022.

Birgit Erup

Birgit Erup, journalist, forfatter

Født skrivelysten, og meddelte som syvårig familien, at jeg ville være forfatter. Det lå slet ikke i kortene i mit miljø. Jeg blev seriøst mobbet, især af min storesøster, og gentog derfor ikke beslutningen. Ad mange mærkelige, men ikke uspændende veje kom jeg alligevel til at skrive. Min første børnebog, ”Havekolonien Dyrefryd”, udkom i 1970, og så fulgte flere i en lind strøm.

Senere kom der bøger om skilsmisse, en ungdomsroman om den svære pubertet, ”Blå mærker”, noveller og medvirken i bøger til undervisning.

I 1990 begyndte jeg at skrive for voksne. Først et par bøger om singlekulturen. ”Sex og single” og ”Alene – en måde at leve på”. Dengang hed det stadig ”enlige”, og det opfattedes generelt som en lidt taberagtig tilstand. (Til et foredrag om emnet rakte en kvinde fingeren i vejret og udbrød: – Jamen bette pige, er der da slet ikke nogen, der vil have dig?)

Senere fulgte en spændende opgave med at oversætte ”Katherine Hepburns erindringer”. Herefter bøger om at blive ældre – ”Smil – du er stadig på!” og ”Skal jeg udstoppes?”.

Nu forsøger jeg mig så i en moden alder med en samling noveller.

Novellesamlingen Lufte Rufus udkom 2019 på Brændpunkt.

Udkom med novellen Døren i Brændpunkts novelleantologi UDENFOR 2020.

Birgitte Vestergaard

Birgitte Vestergaard (f. 1972), uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk samt efteruddannet i dansk som andetsprog. Har i en årrække arbejdet som tosprogslærer og koordinator for flygtninge-/indvandrerbørn i Folkeskolen. Er opvokset ved Vesterhavet, men bor nu i Østjylland sammen med sin mand, deres tre børn og den lille, langhårede gravhund, Satie, som sætter en god chiliost langt højere end sin navnebrors musik.

’Mennesker! Mere end noget andet er det mødet med mennesker og nysgerrigheden efter at forstå mennesker, der driver og inspirerer mig. I min hverdag herhjemme, i mit arbejdsliv og i ferierne, hvor jeg nyder at rejse.’

Tidligere udgivelser: Pigen i skoven, Mellemgaard 2013

Udkom på Brændpunkt med romanen: Vi er kommet for at leve i 2018

Birte Kont

Birte Kont – forfatter, digter og litterat www.birtekont.dk

Birte Kont er cand.phil. i litteraturvidenskab (KUA 2001), har i en årrække arbejdet med foredrag, litterære og kulturelle arrangementer og redaktion, bl.a. i magasinet GOLDBERG og tidsskriftet UDSYN, og blev i november 2020 næstformand i Den skønlitterære Styrelse i Dansk Forfatterforening.

Birte Kont er tidligere ansvarshavende redaktør af det dansk-jødiske månedsblad Jødisk Orientering.

På baggrund af Universitetsspeciale udgav hun i 2002 Skyldidentiteten hos Franz Kafka – en moderne jødisk tvivlers livtag med Loven og modtog i 2002 og 2003 Litteraturrådets arbejdslegat for kulturessayistik. Hun har bl.a. deltaget med foredrag i The Kafka’s Matliary Festival i Slovakiet i 2008 og i 2008 og 2009 i Kafka-Marathon i LiteraturHaus i København, som hun også var medarrangør af.

Hun debuterede som skønlitterær forfatter med romanen En by i Rusland i 2011 og modtog i 2012 et arbejdslegat fra Statens Kunstfond.
Romanen blev oversat til engelsk af Nina Sokol i 2019 og i august 2020 solgt til udgivelse i USA på forlaget Spuyten Duyvil med titlen A Place Nowhere.

Hendes seneste værk, INGEN HAR ORDET, er en fortælling om at være tæt på et menneske med sygdom.

Det er en undersøgelse af den pårørendes position, eller mere præcist fra den pårørendes position, i hjemmet, men også i mødet med et effektivt og kompetent sundhedssystem, der overser, at den pårørende er en ressource. I fortællingen har hun givet ordet til den pårørende, der ofte ikke får rum til at udtrykke sin virkelighed i den syges nærhed, her er den pårørende hovedperson, et jeg.

INGEN HAR ORDET giver mæle til noget underbelyst og nyt for de mange, men er dagligdag for en ganske bred samfundsgruppe, der vil kunne nikke genkendende til udsagn som: “Jeg er ingen, mit navn er Pårørende” og “Det er svært at være ene om at være to.”

At være pårørende kan være en ensom affære, især hvis den syge, som det ofte sker, ændrer personlighed og trækker sig ind i sig selv.

Et mindre uddrag af bogen blev opført i Global Art Gallery af skuespilleren Lise Kamp Dahlerup i festivalen “Hvor regnbuen ender – om engagement og visioner! v / forfatter og dramatiker Michael Svennevig i august 2020. Tekst og podcast kan høres på www.birtekont.dk

Foto af Heléne Hernflo

Bjørn Christiansen Isak

Bjørn Christiansen Isak, (f. 1990), er forfatter og cand.mag. i retorik fra Aarhus Universitet.

Han er vokset op i Østjylland og nu bosat i København, men hans tekster bevæger sig rundt i hele Danmark – fra Vesterhavet til Nordsjælland og fra forstæderne til centrum.

Han debuterer med novellesamlingen Ravder berører ensomhed og seksualitet, livsmening og negationen deraf, valg og fravalg, almindelighed og isolation.

I novellerne findes både de stille eksistenser, og dem, der søger grænsen og berører det grænseoverskridende.

Realiteter iscenesættes nøgternt og selvfølgeligt, og persongalleriet bærer selv novellerne uden en gelejdende fortæller, der moraliserer eller reflekterer synderligt over, hvad der sker. Det er på sin vis op til de enkelte karakterer, at to mænd får ti minutter med hånden under komapatientens dyne, at folk forsvinder, at man skyller sin kærestes højtelskede rav ud i toilettet eller forelsker sig voldsomt i sin søster.

Vi ramler ind i menneskers liv, bare sådan, men dog i et afgørende eller skæbnesvangert øjeblik.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen Rav, 2018 samt novellesamlingen Fastliggere i 2020.

Bo Jensen

Bo Jensen (f. 1952) er tidligere diplomat og Afrika-kender. Han blev allerede som 12-årig fascineret af afrikansk kultur og den rige, komplekse historie, der svarer så dårligt til den almindelige opfattelse af Afrika som et tilbagestående kontinent. Han har boet 20 år i Afrika bl.a. som ambassadør i Malawi, Kenya og Burkina Faso, og har i dagligdagen oplevet mødet mellem to på overfladen vidt forskellige kulturer og har set, hvordan alment menneskelige værdier og udfordringer afspejles i dem begge. Men han kender også det internationale diplomati, hvor høflige men ofte tvetydige formuleringer dækker over benhårde kommercielle eller sikkerhedspolitiske interesser og magt.

Han har tidligere skrevet faglitterære bøger og artikler, men vil nu dele sine erfaringer fra Afrika, diplomatiet og andre eksotiske miljøer i skønlitterær form. I foråret 2024 kommer hans første roman; en kriminalroman, der udspiller sig i Kenya, den svenske skærgård og Københavns forstæder men også kommer omkring Indien, Azerbaijan, Somalia og Sibirien. En ung dansk diplomat bliver stillet overfor voldsomme begivenheder, der i første omgang finder en løsning, som stiller alle tilfredse. Men da en gammel ven opsøger ham, må han tilbage til Afrika for at grave dybere, også i sin egen rolle, og føres ind i en verden af vold, bedrag og terror, som gør det vanskeligt, at fortsætte et normalt liv som nybagt familiefar og embedsmand, og stiller ham overfor nogle vanskelige valg. Det bliver til en fortælling om ansvar, pligt og tvivl.

Udkommer med romanen Kilderne i Samburu i foråret 2024.

Camilla My Vinter Thorsen

Camilla My Vinter Thorsen, f. 1974. Har flakket rodløst rundt i verden en stor del af sit liv og lever nu solidt forankret i Odense med hjem og børn. Autodidakt grafiker og billedkunstner. Har altid skrevet. Debuterer i 2024 på Brændpunkt med digtsamlingen Nitte.

Camilla My Vinter Thorsen henter inspiration i de sagte impulser som ligger gemt mellem lys og mørke; digtsamlingen Nitte kredser om temaer som barndom, angst, moderskab, smerte og forladthed.

Caroline Freddie

Caroline Freddie er uddannet jurist og har arbejdet som sådan i mere end 25 år. Hendes hovedvirke har været i forskningsverdenen, hvor hun også nu arbejder på Københavns Universitet under sit fødenavn Caroline Heide-Jørgensen. Hun har et omfattende faglitterært forfatterskab bag sig. Tid til mirakler er hendes skønlitterære debut.

Tid til mirakler zoomer ind på livet som moderne dansker, der kæmper med at skabe sig et godt liv uden om forventningerne fra samfundet, familien og sig selv. Tid til mirakler er 10 noveller om lykke, tab og forventningspres. Om at være tro mod sig selv og, hvad der kan ske, hvis man ikke er det – eller hvis man faktisk tillader sig selv at være det. Novellerne retter sig primært mod det voksne publikum.

Udkommer med novellesamlingen Tid til mirakler 1. kvartal 2023 på Brændpunkt.

 

Cecilie Overbye

Cecilie Overbye (f. 1973) er uddannet tandlæge fra Københavns Universitet.

”I mit forfatterskab har jeg kredset om det at finde sig selv i en verden, der har kastet én omkuld.”

Romanen Diskarma fortæller historien om tandlægen Jan.  For at udholde patienterne og livet sniffer han lattergas, mens han drømmer sig tilbage til sin ukomplicerede barndom. En dag træder klinikassistenten træder ind af døren, mens han sidder med lattergasmasken over ansigtet og pikken i hånden, og Jan rammer bunden.

Cecilie Overbye’s roman Diskarma er et portræt af den vrede selvretfærdige mand. Om skyld, om identitet og kærligheden, der gemmer sig hvor man mindst venter det.  

”For mit eget vedkommende var jeg bare 19 år, da livet kastede mig omkuld. Jeg blev ramt af en akut psykose ude i Nepal, udløst af malariemedicinet Lariam. Psykosen og den PTSD, der fulgte i kølvandet forblev ubehandlet de næste 25 år. Det blev mit livs dogme. Jeg har måtte genopfinde mig selv fra et sted, hvor jeg kun i ført et håndklæde, i et paranoidt mareridt knap kunne huske mit eget navn.”

I 2014 stoppede Cecilie som tandlæge. Det åbnede mulighed for at dyrke konkurrencesport på et højt plan. Det lykkedes hende at blive både verdensmester i Crosstriatlon og to gange europamester i sin aldersgruppe. Samtidig gav det plads til en fordybelse, der nu har kastet tre bøger af sig, og nu er romanen Diskarma på vej.

I romanen Jens Petersens forlængede forår møder vi den aldrende Jens, som efter sin kones død bliver ved med at høre hendes kommenterende og kritiserende stemme i sit hoved. Ikke engang sin morgenerektion kan han have i fred. Da Jens ved en misforståelse kommer i antidepressiv behandling og efterfølgende finder sin kones dagbog, må han indse, at hele deres lange ægteskab bygger på løgne, og at han undervejs har mistet sig selv. Nu starter hans kamp for at blive fri for Maries stemme og for at løse de spørgsmål, der er opstået. Hvem er far til Jakob, og hvem er han selv?

Diskarma udkommer på Forlaget Brændpunkt 28. april 2023.

Debutromanen Jens Petersens forlængede forår udkom på Forlaget Brændpunkt i 2020.
Sikkert ud af stress. Psykologtid.dk, 2014, fagbog skrevet i samarbejde med psykolog Sonja Overbye
Indefra. Mellemgaard, 2015. Selvbiografi.  Om rejsen til psykoseland og retur, om sport, motivation og kronisk søvnløshed.

Forfatterfoto: Gudmund Thai

Charlotte Berwald

I 2022 vandt Charlotte Berwald ORLAPRISEN for 1. bog i serien om katten Miki Min kat er seriemorder i kategorien Spænding – Bogen der fik mig til at skide i bukserne af skræk.
2. bog i serien Min kat er gangster vandt ORLAPRISEN 2023 i kategorien Spænding – Bogen der fik mig til at bide negle. Dermed er Charlotte Berwald DOBBELT ORLAPRISVINDER!

Min kat er seriemorder møder vi Nicklas, en ganske almindelig dreng. Han bor i et hus sammen med sin far, mor og sin kat. En dag opdager Nicklas, at familiens kat, Miki, har planer om at myrde ham. Nicklas kastes ud i en kamp på liv og død, for hvordan forsvarer man sig mod en kat, der er syg i roen? Især når mor og far ikke vil tro på, at Miki virkelig er seriemorder. For katte er jo søde kæledyr, eller hvad?

Min kat er gangster har den onde præsident Signe Sund taget magten. Hun har som det første gjort slik, kage, pizza, sodavand og alt andet lækkert forbudt for børn. Nu bliver børn tvunget til kun at spise sund mad, og det er Nicklas ret træt af. Hans kat, Don Miki Catleone, udnytter ligesom andre bander situationen og sælger det ulovlige slik og sodavand til børnene, der bliver sendt i børnefængsel, hvis det bliver opdaget, at de spiser slik i smug. Før Nicklas ved af det, er han blevet en del af Don Mikis bande, og det kan kun ende galt!

Tredje bog, Min kat er superskurk, udkommer foråret 2024. I Min kat er superskurk går det hele helt amok!

Don Miki får brug for hjælp til at redde verden fra Signe Sund, og Nicklas og hans ven Magnus bliver en del af Don Mikis bande, og et hæsblæsende eventyr går i gang.

Charlotte Berwald, f. 1990, bosiddende i Nordjylland, er en prisvindende dansk forfatter kendt for Orlaprisvinderne Min kat er seriemorder og Min kat er gangster samt et alsidigt børnebogsforfatterskab med heste som tema.

Christine Bojsen Træden

Christine Bojsen Træden. 1966.

Jeg er opvokset i Sønderjylland, nærmere betegnet Vojens og Haderslev. Min mor var fransk og min far dansk. Som lille var det meget spændende at besøge mine bedsteforældre i Frankrig. Det gav anledning til små fortællinger, som jeg forsøgte at male og tegne, så godt jeg kunne. Det bedste jeg vidste, var at finde på historier til mig selv og min søster. Min mor tog noter for mig, dengang jeg endnu ikke gik i skole og havde lært at skrive.

Min første udgivelse var i ALT for Damerne, da jeg var 15. Da jeg var i 20erne, skrev jeg læserbreve og kronikker, når jeg kunne mærke, at noget var vigtigt. Det blev også til et par noveller til radioprogrammet Erotika. En af mine andre noveller blev publiceret i Information, og tre andre vandt tre forskellige novellekonkurrencer. Jeg har også vundet en digtkonkurrence i 2014 med digtet Et Sommerbryllup. Konkurrencen var en del af Kulturmødet på Mors.

De sidste 6 år har jeg samarbejdet med jazz-musiker og sangerinde Ninna Milner. Jeg skriver teksterne, hvorefter Ninna komponerer musikken og fremfører sangene med sit band, Det Bæredygtige Orkester.  I 2016 udgav vi pladen Songs for Sentient Beings, som fik meget fine anmeldelser. Nu er vi klar igen med en ny plade, Treasures of the Heart, der udkommer i 2020.

Det vigtige for mig ift. litteratur, uanset om det er digte, noveller, romaner eller sangtekster, er et poetisk, sansende og nyskabende billedsprog. I den forbindelse vil jeg nævne min store inspirationskilde og mentor, Leonard Cohen. Ingen har som ham vist mig nye og overraskende veje at gå, i sine sange såvel som digte.

Mit arbejdsliv har kredset om kultur, kunst og formidling. Jeg har arbejdet i musikbranchen i Århus og været aktiv i Frontløber-miljøet, hvor jeg startede en 3-årig udvekslingsfestival mellem Århus og Montpellier i starten af 90erne. Derefter fik jeg arbejde som grafisk designer i byens kulturhus. Efter 4 år gode år valgte jeg at flytte til København og var først ansat på et reklamebureau og efterfølgende i Dansk Flygtningehjælp. I 2000 begyndte jeg at praktisere Nichiren buddhisme. Jeg bruger min tro og meditation til at åbne op for min kreative kraft, fantasi og energi.

Udgivelse på Brændpunkt i 2021: Lukketid

Lukketid er en roman, der har sit afsæt i H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Det sner på denne travle fredag, hvor der er en halv time til lukketid og 14 dage til år 2000. Køen til prøverummene er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og julemuzak. Vi møder 11 meget forskellige kvinder, hvis veje krydses i julehandlens ulvetime.

I hver fortælling oplever vi den enkelte kvindes livsdrama, der er på vej i en ny retning. Vi er med dem hver især en uge efter, hvor det er juleaften og igen ugen efter, nytårsaften 1999. Hvad sker der i hver enkelt kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal være perfekt, men aldrig er det?

Alle fortællingerne har et symbolsk lag, der udtrykkes i den enkelte histories titel, og selve stedet for disse fortællinger om forskelligt kvindeliv er også symbolladet: Omklædningsrummet. Det er her, vi som kvinder står hudløse og afklædte foran spejlet, og hvor vi kan forvandle os til Lolitaer, festdronninger, nybagte mødre eller karrierekvinder. Eller noget helt femte.

Disse kvinder, der repræsenterer vidt forskellige samfundslag, har alle et mere eller mindre problematisk forhold til deres mødre. Spændvidden er bred; fra almindeligt teenagefnidder og uvenskab til voldsomme omsorgssvigt, traumer og brud. Hvor meget mor-datter-forholdet fylder, varierer fra at være den absolutte hovedhistorie til blot at være antydet i en bisætning.

Christine Tjalve

Christine Tjalve er cand. mag. i litteraturvidenskab og antroplogi og har boet i bl.a. Mexico, USA, Canada, England og Frankrig. Hun har lavet formidlingsprojekter og undervisningsmateriale i samarbejde med bl.a. museer og har modtaget kunststyrelsens støtte til forskellige projekter.

Tidligere udgivelser: Ræven har sin hule, roman; Møllen går amok, historisk børnebog. samt noveller til antologier. Senest har hun skrevet fortællingen til skyggespillet Relieffets bagside om Thorvaldsen, fugleflugt er hendes anden roman.

“Jeg er optaget af de fiktioner, vi fortæller os selv og hinanden for at få verden til at hænge sammen. Og jeg er interesseret i stedets betydning, de historiske lag, naturen og vejret og deres indflydelse på, hvem vi er.”

fugleflugt foregår i Ribe og omkring vadehavet, hvor Thea efter mange år i USA nu vender hjem til sin afdøde mormors hus i marsken. Der er en sær genkendelse i landskabet, i byen og i huset; vadehavet, marsken og vinden skubber til Thea, så hun dårligt kan være i sig selv, men måske er det netop det, der skal til, og så møder hun Arild.

fugleflugt udkom på Brændpunkt i 2020.

Christoffer Mertz

Christoffer Mertz (f. 1993) er født og opvokset nord for København og har en kandidat i farmaceutisk videnskab.

Debutromanen De Rejsende har sit afsæt i anden halvdel af det 21. århundrede, hvor private virksomheder har vokset sig så store, at de har samfundet låst i et jerngreb. Vi følger seks udvalgte personers rejse fra Beijing til Azorerne, hvor de skal møde verdens rigeste mand. I et forsøg på at blive klogere på, hvorfor netop de er valgt, og hvad mødets egentlige formål er, deler de hver især noget fra deres fortid. Men det er ikke uden problemer, når globale spændinger og skjulte agendaer truer med at sabotere rejsen, før den knap er begyndt.

De rejsende udkommer 1. halvår 2024.

Claus Frimodt

Mikkelsdag er min debutroman inden for thriller-genren, som blev skrevet under corona-perioden.

Jeg er 74 år gammel. Igennem mere end 40 år drev jeg et forlag inden for det internationale fiskeri og satte
en del bøger i søen, som omhandlede fisk og skaldyr. Desuden producerede jeg flere hundrede forskellige
plakater med især fisk og skaldyr. Jeg har en uddannelse inden for økonomi.

Mit liv udfolder sig i Roskilde, Rhode Island, USA og i Sydfrankrig. Handlingen foregår i disse tre lande.

Udkommer med thrilleren Mikkelsdag 1. halvår 2024.

Claus Grymer

Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

Claus Grymer udkom på Brændpunkt med digtsamlingerne Mørket er lysets chance i 2018, Efter døden i 2020, Aftenvindue i 2021.
Han er nu aktuel med endnu en digtsamling, Sommerblæst, der udkommer 25. juni 2022.

Claus Peter Horstmann

Claus Peter Horstmann, f. 1949, har beskæftiget sig med at være blomsterbud, bankelev, fabriksarbejder, pædagog, børnehaveleder, fritidshjemsleder, manuskriptforfatter, skuespiller, bugtaler, musiker, komponist, børnebogsforfatter, fagbogsforfatter, foredragsholder, hundeejer og reservefar. For tiden beskæftiger han sig med at spekulere over, hvordan det er kommet så vidt, at tolerance, humanisme og anstændighed er blevet til skældsord, der gerne rubriceres under overskriften politisk korrekthed.

Om romanen Freddie bander sjældent

Freddie er en enkemand på efterløn, som lever et stille liv med sine to hunde i et villakvarter nord for København.
Hans omgangskreds tror, at han er barnløs, men han har en datter, som han på grund af en traumatisk hændelse har afskrevet for mere end tredive år siden. En dag dukker hun op med sin datter blandt andet for at gemme sig for en ekskæreste, der forfølger og truer hende.

Samtidig med at datteren og barnebarnet kommer ind i hans tilværelse, indleder han et venskab med en jævnaldrende kvinde, der lige som han selv har været udsat for en traumatisk begivenhed i sin fortid.

Om romanen Mågesang

En hund opkaldt efter Madame Curie, en børnefortærende afrikansk maske, jernbanesabotage med tyve års forsinkelse og et kæresteopgør fremprovokeret af et pubeshår er alt sammen noget, der indgår i Gerts fortælling om broren Jesper i romanen Mågesang.

Mågesang er historien om to brødre, der gennemlever en særegen barndom præget af lillebroren Jespers utraditionelle tilgang til livet. Det er også fortællingen om Jespers ungdom, hvor han bliver udsat for tab, som udløser en depression, der fører til den første af mange indlæggelser på en psykiatrisk klinik.

Tidligere udgivelser:

Børnebogen “Et hemmeligt sted og en vicevært”, Olafssongs, 1983, fagbogen “Børnehavepædagogik i praksis”, Gyldendal Uddannelse 2002.

Herudover har jeg bidraget som musiker, tekstforfatter og komponist på plader udgivet på forlagene Tingluti, Tiden, Demos og Harlekin i samarbejde med blandt andre Fin Alfred Larsen, Bjarne Jes Hansen og Mick Moloney.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Romanen Freddie bander sjældent, 2019 samt romanen Mågesang, 2020

Eirik Gjerstad

Eirik Gjerstad (f. 1988), cand. mag. i filosofi med sidefag i dansk fra Københavns Universitet, født og opvokset i Danmark, men med norske aner, debuterede i 2019 med De søvnløses sol på Forlaget Brændpunkt.

De søvnløses sol er en lyrisk kortroman, der handler om en person, der har kvittet alt, og vandrer rundt i fjeldene i Norge, og lever af at plyndre den norske turistforenings hytter deroppe. Han mindes tiden i København, hvor en bog besatte ham, og han mindes et liv, hvor fiktioner har givet ham mere nærvær og intimitet end mennesker. Drømmen om den radikale handling, der gør noget ved det hele, falmer. Selvfremstillingen som naturglad fjeldgænger slides op og afdækker så småt, den umulighed det er at forlige sig med et skuffende liv, der egentlig har drevet ham derop.

En kort men mættet bog om fiktioners betydning i et ensomt liv.

Ellen Dahl Bang

Ellen Dahl Bang, f. 1962

De sidste 20 år har jeg arbejdet som professionel historiefortæller, og skrevet, bearbejdet og fortalt egne og andres historier. Jeg har altid været fascineret af ordenes kraft og magi, og især vores skæbne som mennesker, hvad vi er formet af, vores søgen efter en mening med livet, såvel som relationer mellem mennesker, sprækkerne hvor livet manifesterer sig i modsætninger, den hårfine grænse mellem humor og tragedie.

I 2012 lavede jeg et projekt sammen med en kunstmaler, hvor vi lavede erindringsværksted på hospice og plejehjem. Vi havde nogle meget rørende og bevægende timer i selskab med både yngre og ældre mennesker, der fortalte om deres liv og hvad der havde været særlig vigtigt for dem. Jeg skrev en lille historie ud fra det de havde fortalt og kunstmaleren malede et øjebliksbillede.

Det var en stor gave at arbejde med mennesker der er ved afslutningen af deres liv. Her er alt skåret ind til benet, og pludselig står billedet af hele ens liv meget klart.

Inspireret af vores projekt, fik jeg lyst til at skrive en fortælling om døden. I dag dør mange mennesker alene, men der kommer stadig flere og flere vågekoner. Drivkraften til at skrive om en vågekone fik yderligere liv, da jeg læste følgende citat fra ”Sygeplejens historie og fortsatte udvikling”:

”I 1800-tallet var en vågekone en stakkels, udlevet, fordrukken kvinde, som man alligevel ikke kunne bruge til andet!”

Sådan kom Erika til verden. En rå og skøn kvinde og lettere mishandlet af livet, som i særdeleshed ikke har tænkt sig at bruge sit liv på at passe de døende!

Romanen Vågekonen udkom på Brændpunkt i 2020

Emilie Querling Olesen

Emilie Q. Olesen (f. 1989) er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og engelsk og arbejder som gymnasielærer. Hun er opvokset ved skov og fjord på Hornsherred og er i dag bosat i København. Siden hun var barn, har hun været en ivrig læser og skribent, og hun har tidligere udgivet en YA-fantasyroman.

Skyggemennesket er en eksistentiel fortælling med et strejf af magi om jagten på, hvad det vil sige at være menneske, og hvordan man kan leve den bedste version af sit liv. Det er en historie om savn, familie og en eksamensopgave om det smukke i tilværelsen. Romanen følger 25-årige Anna, der mister sin søster og indser, at hun er blevet en skygge af sit tidligere selv. En tilstand, der har givet hende nye evner. Hun kan pludselig tale med de andre udgaver af sig selv, hun møder rundt om i byen, og hun kan se og besøge andre universer. Til at begynde med finder hun det underholdende. Da en af hendes dobbeltgængere bliver mere og mere nærgående og tydeligt udtrykker, at hun ikke mener, Anna udnytter sit potentiale ordentligt, bliver Anna opmærksom på den effekt, hun har på sin omverden og de udfordringer, hendes tilstand som skyggemenneske kan medføre.

Romanen udkommer 3. kvartal 2024.

Esther Enig

Esther Enig er 16 år og går i 1. g. Hun bruger det meste af sin tid på at fortælle historier ved hjælp af alt fra noveller, romaner og digte til malerier, musik, og design. Hun har gået på Venø efterskoles forfatterlinje, hvor hun blandt andet deltog i udgivelse af en novellesamling og skrev en roman.

Når solen ikke skinner handler om Andrea, en 17-årig gymnasieelev, der, efter hendes sommerferie er slut, står overfor en af de største udfordringer i hendes unge liv: 2.g.
Andrea har indset, at hun er homoseksuel. Som hun navigerer i gymnasielivet, det komplicerede forhold til sine veninder, og sit mindst ligeså snørklede kærlighedsliv, er hun også nødt til at indse, at alting ikke altid falder på plads af sig selv, og nej, det er ikke altid, at solen skinner.

Ungdomsromanen Når solen ikke skinner udkom på Brændpunkt i 2019

Eva Botofte

Eva Botofte er skønlitterær forfatter, født 1960, cand.mag. i kunsthistorie, litteraturvidenskab og sprog fra Århus Universitet, KU samt Freie Universität i Berlin. Hun har skrevet digtsamlingerne Hovedskud eller bare pletter (2013), Forsætlig nat (2014), Stiløvelse (2015), du er Merle – et off-line epos (2015), Fraværelser (2018), Hotel Hypnotika (2020) samt novellesamlingen Permafrost – fortællinger fra et yderpunkt (2019) og er oversat til italiensk og tysk. Hun har desuden skrevet ultrakorte prosatekster på dansk og engelsk, oversat litteratur fra især tysk (præmieret af Statens Kunstfond) samt skrevet faglitteratur og katalogtekster. Udover at skrive beskæftiger hun sig med fotografi, tegning og skulptur. Som fotograf har hun lavet den håndtrykte kunstnerbog Hotel Insomnia (2018).

Mørkt lyser natten, som udkommer på Brændpunkt i 2022, er hendes første roman. Romanen er et forsøg på at nytænke den nordiske femikrimi med et stærkere præg af feminisme. Bogen, der udspiller sig i Nordsjælland og sporadisk i Århus, tager livtag med emner som seksuel overmagt, barnemord og en hovedperson, der må ændre syn på sin egen historie.

Medlem af Danske skønlitterære Forfattere

Finn Janning

Finn Janning er forfatter og filosof. Han har studeret filosofi og erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, samt litteratur og filosofi på Duke University i USA. I 2005 forsvarede han sin Ph.d.-afhandling A DIFFERENT STORY – Seduction, Conquest and Discovery. Senere har han studeret mindfulness på Universidad de Zaragoza i Spanien.

I 2010 udkom romanen Du er (ikke) min? – en kærlighedshistorie om et besættende begær, om utroskab, der sætter ægteskabet og til sidst kærligheden på spil “for børnenes skyld”.
I 2016 udkom Jannings anden roman Hvem myrdede Gilles Deleuze? – der følger en mands selvudslettende forsøg på at opklare, hvem den skyldige er, når et selv begår selvmord.

Romanen Stakkels Jim udkom på Brændpunkt i 2020, og tager os med på en episk rejse gennem døden, venskaber, kunsten, og hvad det overhovedet vil sige at være (eller ikke være) et menneske. Efter sin storebrors død går Jørgen til grunde. Ulykkelig af sorg flår han sig løs af sin fortid, og forvandler sig til kunstneren Jim. Undervejs i sin forvandling møder han den jævnaldrende Iggy, der bliver et holdepunkt i Jims turbulente liv. På en druktur lover Iggy – mest i sjov – at fortælle historien om Jims kunstnerliv. Men da Jim en dag forsvinder, føler Iggy sig forpligtet til at dele sin vens historie; en historie, der viser sig at gemme på en skræmmende hemmelighed. For hvad sker der, når vi kan se et andet menneskes liv? Skal Iggy fortælle hele historien?

Finn Janning bor og arbejder i Barcelona.

Finn Wiedemann

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse.

Han har skrevet en række faglitterære og skønlitterære bøger og er flittig leverandør af artikler og kronikker til medierne. Han er fast klummeskriver i Fyens Stiftstidende, hvor han skriver om kulturorienterede emner.

”Jeg har skrevet, siden jeg var ung og har også tidligere fået trykt digte og noveller. Et par år inden jeg fyldte 50 år, bestemte jeg mig for at gøre alvor af skriveriet. Jeg kunne ikke blive ved at bilde mig selv ind, at jeg næste måned eller næste år ville gå i gang med den store samtidsroman. Det blev for patetisk. Nu måtte det briste eller bære. Med tre børn, og et til tider krævende arbejde, var der kun en ting at gøre, jeg måtte stå tidligt op og inddrage aftener og ferier. Det har jeg så gjort i en del år. Det har bl.a. haft den konsekvens, at jeg har forsømt min have. Til gengæld har jeg foreløbig udgivet otte skønlitterære bøger, selv om jeg endnu ikke har fået skrevet den store samtidsroman. Derimod har jeg arbejdet med en række andre genrer: kortprosa, slægtsromaner, kriminalromaner og ungdomsbøger.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg skriver, men jeg føler en stor glæde ved at udtrykke mig. Jeg har nok altid haft det, man kalder et rigt indre liv og været god til at finde på, kombineret med en passioneret interesse for sprog og litteratur.

Jeg beskæftiger mig ligeledes med litteraturformidling, bl.a. som medarrangør af Odense Lyrikfestival, ligesom jeg er aktiv i det fynske netværk Litnet, som laver forfatterarrangementer.”

Se evt. mere på www.finnwiedemann.dk

Finn Wiedemann udkom på Brændpunkt med romanen Vinterkrigen i 2018, romanen De store stjerners tid, 2021, krimien Hjerteland, som er efterfølgeren til krimien Blodbøg, 2022. Han udkom med ny krimi i serien, Svanesang i 2022. Seneste udgivelse på Brændpunkt er børnebogen Den sidste moa, 2023, og i foråret 2024 udkommer efterfølgeren Den sidste moa vender hjem.

Frederik Fischer-Nielsen Scheuer

Frederik Fischer-Nielsen Scheuer (f. 1995), pt. efterskolelærer, frivillig, nomade. Hvorfor længes jeg efter en verden, jeg endnu ikke har set? Mennesket. I marts 2020 blev jeg kørt gennem Guatemalas snoede og ujævne veje mod grænsen til Mexico af en frivillig guatemalaner på firs år. Ved grænsen blev jeg fragtet videre af en mexicansk familie på ladet af en truck. Om natten mødte jeg en mand, som viste mig et sted at sove. Dagen efter kørte en taxachauffør mig gratis til lufthavnen – et fly mod Danmark. Europa var blevet ramt af corona, og jeg var blevet opfordret til at rejse hjem. Kom hjem med kufferterne fuld af menneskelig hjælpsomhed.

Det er på tide, vi lærer at handle sammen på tværs, og i kraft af vores forskelle sletter fordomme om andre mennesker uanset baggrund.

Om romanen Hamama
Hamama er tyve år og flygter sammen med sin søster, lillebror og mor mod Tyrkiet fra Syrien, Damaskus. Månederne er usikre. Hamamas mor sover ikke og taler i mobil hele tiden. De er nødt til at skilles, og Hamama bliver smuglet mod Europa til den græske ø, Chios. Her udspiller der sig et psykologisk drama med uvisheden som en pose trukket ned over hovedet. Hamama er alene. Året er 2019. Hun skal gennem et europæisk asylsystem, som tusindvis af andre mennesker også skal. Hamama sover i plastikplastiktynde telte om natten og længes efter sin familie, som hun ikke længere har kontakt til. Hamama lever. Venskaber opstår, samtidig med at spørgsmål hænger som trusler over hovedet, mens kroppen og musklerne reagerer på den manglende mad og usikkerhed.

“Jeg søger beskyttelse i Europa.” Hendes øjne blinker ikke en eneste gang. “Jeg har et håb…” siger hun.

Udkom med romanen Hamama i 2022 og romanen Genskin i sol i 2023.

Gorm Hansen

Litteratur og teater er de to vigtigste omdrejningspunkter i mit arbejdsliv.

Jeg er uddannet som mag. art i nordisk litteratur fra Københavns Universitet og har bl.a. været ekstern lektor samme sted flere gange og adjunktvikar ved Aalborg universitetscenter. Den vigtigste tekst fra mit akademiske liv er bogen H. C. Andersen og Søren Kierkegaard i dannelseskulturen (forlaget Medusa).

Efter endt uddannelse har jeg det meste af tiden arbejdet med teater. Først som skuespiller i teatergruppen Solvognen, hvor jeg også var med til at skrive stykket Købmandsliv, derefter som fastansat skuespiller i en længere årrække på dels Jomfru Ane Teateret og dels teatret Artibus. I samme periode skrev jeg også en del revytekster. Fra år 2000 har jeg været freelance teaterinstruktør, dramatiker og dramaskoleleder, hvor det også er blevet til et par ungdomsskole musicals, bl.a. Love Is All There Is? (Dansk Teaterforlag). Derudover har jeg skrevet og instrueret nogle komedier og en del ungdomsstykker. De vigtigste er udgivet på forlaget Drama:
Når smerten bliver for stor (2007)
Imens vi leger far, mor og børn (2013)
Pigerne ved siden af (2014)
Klassefesten (2015)
Rejsen til prinsen på den hvide hest (2015

Novellesamlingen Forår i Pisserenden er min første prosabog. De fleste af personerne i historierne rummer længsel efter identitet, selvrespekt, lykke eller kærlighed. Men flere af dem er også fulde af løgn og forstillelse, bedrag eller selvbedrag som f.eks. speciallægen, der har alt hvad han kunne ønske sig af ting og sager og samtidig hader alt og alle, men alligevel ikke kan forstå at han ikke er lykkelig. Hans modpol, en kongelig operasanger, giver først lægen en længere lektion i hedonistisk adfærd – og derefter en gåde, der bogstavelig talt gør lægen rundtosset.

Af andre personer kan bl.a. nævnes:

  • Den selvglade skuespiller Janus, der privat synes at han er den personificerede Don Juan.
  • Rockmusikeren Jens der taber interessen midt i en al for nem forførelse.
  • Den dybt alkoholiserede scripter Lola, der er løbet sur i alle facetter af sit liv.
  • Gymnasielæren Claus der foretager et skæbnesvangert sidespring.
  • Ægteparret Sussi og Svend der langsomt kvæles i familiens skød.
  • Den klassiske pianist Viktor der sent fortryder sit liv og hans ven som også bliver i tvivl om sine dispositioner

Sex og drugs spiller en stor rolle i novellernes indhold, ligesom humor er et gennemgående træk i den sproglige formidling.

Gry Winsløw

Naturen har altid været min legeplads, fantasien og sproget mine legekammerater.

Ungdomsromanen Exit Eritrea fra 2017 var min debut som fiktionsforfatter. Den er inspireret af mit ophold i Eritrea for 20 år siden, hvor jeg tilbragte en måned sammen med lærere og elever på et par skoler.

I oktober 2023 udkommer romanen Gezi børnene. Meget af handlingen i Gezi børnene ligger i Tyrkiet, som jeg har opbygget et stort kendskab til siden 1980’erne.

Begge bøger er skrevet med en god ballast af antropologi, som jeg har med mig fra min universitetsuddannelse. Jeg synes, det er spændende at arbejde med en historie, der foregår langt fra Danmark – men med dansk islæt.

Gennem tiden har jeg skrevet en række tidsskriftartikler og aviskronikker om kulturforhold og uddannelse. Jeg er nemlig også lærer. I de senere år er jeg blevet optaget af biodiversitetskrisen. Ud af denne interesse er Gezi børnene langsomt groet frem.

I 2020 udgav Vildmoseforeningen mit essay Paraplymosen og mennesket som et hæfte til sine medlemmer, smukt illustreret af Keld Ejsing-Duun. Siden har jeg arbejdet på en biografi om en kvinde, en ugift mor, som grundlagde et husmandssted i Lille Vildmose. Ikke et hvilket som helst husmandssted. Her bor jeg nemlig sammen med min samlever, vores vildbasse af en hund og vores hårdtslående kat.

Find mig på LinkedIn, Facebook, eller skriv til mig på grywinsloew@gmail.com

Gezi børnene
Et af tidens mange terrorangreb udføres lige op ad forskningskooperativet, hvor Ada og andre ildsjæle leder efter måder at leve i en ødelagt verden. Mest af alt frygter Ada for sin datters skæbne og deler kun sin hemmelighed med veninden Safiye.

Det er mange år siden, at hun gik rundt i København med hovedet fuld af Philip, som nok ikke skænkede hende mange tanker. Specialet var afleveret, et rigtigt skrivebordsprojekt om en bille, der var tæt på at uddø. For at få en frisk start tog hun arbejde i sin fars by, Istanbul. Ud af det blå kom demonstrationerne for at forsvare en central park, og ikke uden modstand blev Ada en del af det. Hun lærte Safiye at kende, og ikke kun hende. Hun blev mor til et Gezi barn.

Begivenhederne var gnisten, som fik tændt hendes engagement.

Gezi børnene handler om kærlighed til naturen, aktivisme, engagement og vrede. Og om at gå for langt.

Gezi børnene udkommer 3. kvartal 2023.

Gustav Østeraa

Gustav er cand.mag. i Anvendt Filosofi, og når han skriver, er det ofte med afsæt i netop filosofien. Målet er ikke blot at skabe gode fortællinger, men historier der sætter tankerne i gang hos læseren. Det samme gør sig gældende for hans kommende roman Den Femte Statsmagt, der udgives på Forlaget Brændpunkt.

Den Femte Statsmagt er en dystopisk fortælling, hvor vi møder den traumatiserede teenager Magnus, der forsøger at navigere i et samfund, hvor cancel culture og politisk korrekthed er taget til ekstremen og er blevet en integreret del af systemet. Alle holder øje med hinanden og en enkelt forkert beslutning kan i værste fald føre til døden.

Tidligere udgivelser: Intethedens Tegn, 2020 (Forlaget Snepryd).

Udkommer med romanen Den femte statsmagt 1. halvår 2023.

Görkem Acar

Görkem Acar (f. 2003) er en 20-årig dansk forfatter med tyrkisk baggrund, født og opvokset i 8930-området i Randers og har skrevet ildsprudende poesi siden syttenårsalderen. Foruden er Görkem mere eller mindre en ganske almindelig gymnasieelev.

I 2024 debuterer han med sin selvbetitlede digtsamling, Gör Kem – en rå lyrisk samt episk forfattelse med skarpladte ord og eksplosive strofer om Görkem ham selv, som titlen antyder. Bogen er en barsk, bastant fortælling, der skildrer en vrede og et uberegneligt sindelag, hvorpå der penduleres mellem den ene ekstrem til den anden, lige fra det introducerende digt med titlen Selvportræt til det afsluttende Et forgæves forsøg. I vreden og galskaben foreligger en heftig samfundskritik, set fra Görkems perspektiv, og en gennemgribende hunger efter kærlighed og anerkendelse.

Debuterer med digtsamlingen Gör Kem 1. kvartal 2024.

Hamza Mansour

Hamza Mansour er født i Danmark i juni 1994 og vokset op i Odense-bydelen Vollsmose. Hans palæstinensiske forældre flygtede fra Libanon til Danmark i slutningen  af 1980’erne, og siden da har Danmark været deres hjem.
Selvom Hamza Mansour officielt voksede op med dansk som andetsprog, overhalede det danske sprog hurtigt det arabiske på både mestrings- og tryghedsskalaen. Han har altid været fascineret af ord og sætninger, og i de tidlige ungdomsår blev bøgerne hans safe space, og de litterære universer hans herberg.
Udover at være forfatter er Mansour til daglig også folkeskolelærer, hvor han blandt andet underviser i dansk, engelsk og samfundsfag.
Privat bor han sammen med sin hustru og to drenge.

Om Hvide løgne:
Amalie er muslim og har været hemmeligt forelsket i Markus siden 6. klasse. En dag går hendes kærlighedsfantasi i opfyldelse, da Markus pludselig gengælder hendes følelser. De to begynder at ses i det skjulte, da Amalies forældre under ingen omstændigheder må finde ud af, at hun har en ikke-muslimsk kæreste. Sammen udtænker de en plan, der skal rykke deres kærlighedsforhold ud af skyggen, så de kan offentliggøre deres kærlighed for omverdenen. Men der er hemmelighedsfulde sandheder, som lurer under overfladen. Snart viser det sig, at intet er, som det ser ud til.

Selvom plottet i Hvide løgne hovedsageligt er fiktion, er bogen inspireret af virkelige oplevelser fra forfatterens egen opvækst i Vollsmose.

Romanen er Hamza Mansours litterære debut.

Hvide løgne udkommer 1. kvartal 2024.

Hanne Guldberg Mikkelsen

Hanne Guldberg Mikkelsen har skrevet Anders And-historier, kulturstof på Berlingske, kronikker i Politiken, anmeldelser til Information, nyheder, features og en lang stribe fagbøger samt flere børnebøger og føljetoner i dagblade. Med en cand.mag. i historie og religion fra Københavns Universitet og en uddannelse fra Journalisthøjskolen har hun arbejdet som både lektor og journalist og boet mange år i Mellemøsten og på Grønland.

Den nye udgivelse på Brændpunkt er en gakket, surrealistisk og satirisk historie, der går tæt på Danmark i en post-coronatid. Den burleske fortælling forsøger at holde et køligt blik på en ny truende pandemi, på en statsminister, der strammer hestehalen, til det svier, på en mindre hær af virologer med flotte briller og høje tindinger og på baron Kurt Krukow og hans søster Bolette (Bims) Birgitte Amalie Christenze Krukow: Mens de ældgamle piletræer suser og himlen tænder stjernerne over godset Løvendal, tramper baronesse Bolette ned ad alleen, væk fra sit barndomshjem. Bolette, snart 75 år og aldrig kysset, medbringer i den propfyldte kuffert sit yndlings-glansbilledalbum med smukke påskemotiver, sit mest komfortable joggingsæt, et funklende diadem, som engang prydede den russiske zarinas hår, samt kortvennerne: Vætten Valdemar, Den hvide Dame og nissen Namineersorneruulutik. Muligvis har baronessen også en smule pest i lommen på sin frønnede oilskinsjakke. Ved sådan at løbe hjemmefra svigter hun en aftale med den sleske redaktør Per-Erik Smart, som er 1,50 høj og har en knortet næse. Per-Erik Smart bliver det første offer for en mulig ny epidemi af apokalyptiske dimensioner, der får corona og covid til at blegne.

Bolette tager på jordomrejse med krydstogtsskibet Nostra Luminosa, og mens hun frådser i Hummer Thermidor og Veuve Clicquot samt tager mindst tre gange af den fristende Tiramisu, forbereder en WHO-indsatsgruppe sig på at storme skibet i deres paniske jagt på de løsslupne pestbakterier.

Verden går i gul Breaking og epicentret er Løvendal. Pressen belejrer slottet, og for at afværge et regulært angstanfald drikker Baron Krukow den berømte virolog Allan Pandrup i hegnet – det får vidtrækkende konsekvenser – og post.doc. Thor Bang flyver til Thule, hvor sandheden om pestudslippet måske findes. En yderligere komplikation er, at direktøren for Sundhedsstyrelsen har problemer på hjemmefronten, idet hans kat gennem nogen tid har haft rigtig dårlig mave.

Der er her tale om en overordentlig løssluppen fortælling, som handler om en masse elskelige mennesker med knald i låget – samt en enkelt slambert.

Begivenhederne har klangbund i fortidens dystre epidemier – samt nutidens og fremtidens.

Udkommer med romanen Kærlighed i pestens tid 3. kvartal 2021.

Hanne Mølgaard

Uddannet lægesekretær med adskillige års erfaring fra arbejdet på et psykiatrisk hospital i Århus. Har i ungdommen brugt 4 år på at rejse rundt i verden med længerevarende ophold i bl.a. Brasilien og Israel. Ordjonglør, robust nørd, følsom kreativ optimist og menneskekender er, hvad jeg er eller stræber efter at blive.

“Jeg skriver en bog om dig en dag,” sagde jeg, mens jeg græd af latter og grin til min allerbedste veninde, da jeg var 10 år.
Nu snart 40 år efter har hun fået en rolle i min første bog. Nu er den skrevet. Ting tager tid og barndommens ubekymrede minder myldrer til stadighed frem fra gemmerne og lander på mit papir. Som barn var jeg en læsehest, en bogorm, en bogsluger. Jeg levede i bøgernes og ordenes billeder og har samlet inspiration til min autofiktive livshistorie, siden jeg blev født. Min fantasi er gennem tiden fodret via både hjemlige, personlige oplevelser og eventyrlige begivenheder og menneskemøder i andre dele af verden.

Sindets krinkelkroge og ubalancer fascinerer mig. Den mørkere side af mennesket, som vi alle har i os i større eller mindre grad, har for mig flere nuancer end det uopnåeligt perfekte, så jeg skriver ikke kun om lette humoristiske oplevelser. Bagsiden af facaderne, grænserne mellem vanvid og normalitet og mulige årsager til galskaben har en særlig betydning i forhold til de menneskeskæbner, der undrer og fængsler mig.

Min bog handler om tre mennesker, der mødes i et lille rum.
En kvinde følges gennem en ubekymret idyllisk opvækst. Hun har i sin sene barndom og op gennem ungdommen flere skelsættende oplevelser, der får betydning for hendes menneskesyn, og som med tiden åbner op for en kompleks side af hendes sind. En kompleksitet, der accelererer i forbindelse med sorg. Hun kaster sig i voksenlivet ud i en intens forelskelse, der på sigt baner vejen for lysere fremtidsudsigter på baggrund af den selvindsigt, hun opnår i bearbejdelsen af kærlighed og den uundgåelige sorg, da den brister.

Udkommer med romanen Udgang 1. halvår 2021 på Brændpunkt.

Hans Frederik Munch

Hans Frederik Munch (f. 1983, Cape Town)

Hans Frederik Munch skriver ikke indenfor en bestemt genre. Skulle man alligevel prøve at indkapsle hans nuværende forfatterskab, er det evnen til at beskrive store følelser med få sætninger, hans præcise sprog og de overraskende elementer i teksten, der går igen i teksterne.

I 2019 udkom Hans Frederik Munch med romanen Pupiller udvider sig i mørke. Sproget er ladet med stemninger og svinger mellem det voldsomme og det stille, det fjerne og det nære, det følelseskolde og det følsomme. Imellem disse yderpunkter opstår der noget, som ikke nødvendigvis er skrevet med ord, spændinger af en slags, der giver teksten fremdrift og liv.

I 2022 udkom Hans Frederik Munch med Mutti, der er første bog i romantrilogien Fantaster og tyranner. Scenerne er galgenhumoristiske, finurlige og giver stof til eftertanke. Kapitlerne er korte, men alligevel store. Det er morsomt og smertefuldt, en stærk fond af liv og komplicerede relationer. Mutti er en lille roman om en stor kvinde, der levede igennem det 20. århundrede, og en fortælling om en familie på opløsningens rand.

I 2023 udkommer Kullemunken, der er anden bog i romantrilogien Fantaster og tyranner. Stilen, tonen og kompositionen er som i Mutti, men i Kullemunken tegner Hans Frederik Munch også et stærkt tidsbillede af en provins og dens indbyggere. Kullemunken er en lille roman om en stor mands fald og jagt på kærlighed. Og en tidsrejse igennem Nexø.

Udgivelse på Brændpunkt: 
Pupiller udvider sig i mørke, 2019
Mutti, (Fantaster og tyranner, første bog) 2022.
Kullemunken, 2023 (Fantaster og tyranner, anden bog)

Kommende udgivelser:
Kong Hans (Fantaster og tyranner, tredje bog)

Heine Hestoy

Heine Hestoy (født 1950) er en færøsk forfatter og skipper. Han voksede op i Tvøroyri på Færøerne, hvor han var sømand i nogle år, indtil han flyttede til Marstal i Danmark, hvor han tog eksamen som skibsfører i 1975. Siden har han boet i Marstal og arbejdet som skibsfører eller styrmand, indtil han gik i land i 2017. Sideløbende med livet til søs har Heine Hestoy skrevet noveller, børne- og ungdomsbøger og et hørespil og har udgivet flere bøger på færøsk. Han har bl.a. udgivet tre bøger sammen med søsteren Ingrid Hestoy. I 2014 udkom hans første bog på dansk, da Dansklærerforeningen udgav ungdomsbogen På krogen, som er en oversættelse af Summardáar.

Udkom på Brændpunkt med Ungdomsromanen Marmorægget i 2019.

Henriette Borup Borregaard

Henriette Borup Borregaard (f. 1986), uddannet cand.it. i It, Læring og Organisatorisk Omstilling fra Aalborg Universitet. Henriette har elsket at skrive og har altid drømt om engang selv at udgive bøger.

Henriette er mor til to, og det er netop denne erfaring, der har inspireret til debutromanen Det som ingen vil vide – en mors bekendelser.

”Jeg undrede mig over, hvorfor der var så meget, jeg ikke fik at vide under mine graviditeter – og hvorfor der var så meget, som ingen snakkede om. Jeg har svært ved at forstå, at noget, som langt størstedelen af alle kvinder oplever, skal være hemmelighedsfuldt eller ligefrem skamfuldt. Så efter min første graviditet lovede jeg mig selv, at jeg engang ville skrive en bog, der omtalte alt dét, der hører under normalen, men måske er knapt så kønt.”

Det som ingen vil vide – en mors bekendelser er en humoristisk fortælling om tre kvinders graviditeter, hvor intet bliver skjult, glemt eller romantiseret. Romanen giver mulighed for at møde ligesindede og spejling et sted, hvor der ikke lægges låg på, hvor pissehårdt det kan være at være gravid. Den kan være med til at fortælle kvinder, at selvom graviditeterne er forskellige, så er de ikke alene, og det er faktisk helt okay at gøre det til en stor ting.

”Det er min drøm, at romanen kan være med til at aftabuisere de usexede og de måske mindre flatterende sider af graviditeter, så der kan findes rum til at udtrykke dét, der kan være svært tale om. Jeg ønsker at møde læseren med humor og ærlighed for både det skønne og det uskønne.”

Henriette udgav i 2021 novellesamlingen Wi-Fi og debuterer til efteråret 2023 med sin første roman Det som ingen vil vide – en mors bekendelser.

Henriette Kinch

Henriette Kinch, født 1985 i Aarhus. I dag bor hun i Silkeborg. Hun debuterede som forfatter i 2009 med dokumentarromanen, Tynd og perfekt.

Sidenhen har hun gået på flere forfatterkurser i København og Aarhus. Samt skrevet noveller og artikler for blade og aviser. Nu er hun klar med endnu en roman: Stankelbenet, som udkommer 1. kvartal 2023 på  Brændpunkt.

”Jeg har altid elsket at skrive. Især om dybe følelser. De perioder i mit liv, hvor jeg har haft allermest ondt i sindet, sker der det, at potentialet og muligheden for at formulere noget, der virkelig rammer og mærkes, opstår. Det afspejler sig blandt andet i mine to romaner om anoreksi. Jeg havde selv sygdommen i seks år og har derfor kunnet skrive en meget autentisk beretning”  

Stankelbenet handler om Alberte. Hun er teenager og indlagt for en spiseforstyrrelse. Når anoreksien har magten, er det som om, der sidder et fælt stankelben på hendes skulder. Et, der med hård stemme fortæller hende, hvor uduelig og tyk hun er. Læseren er med, når Alberte er i dialog med stankelbenet, og de hver især kæmper om, hvad Alberte skal gøre. Spise og leve livet eller sulte og være perfekt i stankelbenets optik. Scenerne med stankelbenet giver læseren et tankevækkende indblik i, hvor magtfuld en spiseforstyrrelse kan være og styre en teenagers liv totalt.

Henriette Kinch udkommer på Brændpunkt med romanen Stankelbenet 1. kvartal 2023.

Henrik Bodholdt

Henrik Bodholdt (f. 1965) er digter, forfatter, foredragsholder, men i særdeleshed kakaobonde, chokolademager og far. I 80’erne og 90’erne havde han fokus på Rusland, hvor han arbejdede som tolk og forretningsmand. Siden år 2000 har han levet, arbejdet, elsket, leet og grædt i Costa Rica, hvor han bor med sin søn Sebastian.
Henrik har hele sit voksne liv skrevet digte. Nogle af dem har floreret online, men forsvandt for evigt, da serveren for poesi.dk crashede, og der ikke var nogen back-up.

Henrik Bodholdt har tidligere udgivet Chokolade Er… (2020), en flot illustreret førstehåndsberetning om livet som kakaobonde og chokolademager.

Om TropeTanker
TropeTanker er født i Costa Ricas varme og vilde natur. Henrik har ladet sig inspirere af den og den latinske kultur, men med et klart afsæt i sin danske baggrund og en historie præget af passion og kvinder, såvel virkelige som uvirkelige. I en meget personlig og original stil kommer han omkring forelskelse, tab, depression og misbrug, og reflekterer over eksistentielle emner i denne kraftfulde og passionerede digtsamling, skrevet af en moden mand med noget på hjerte.

Henrik Bodholdt udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen TropeTanker første kvartal 2023.

Huda El-Hawari

Mit navn er Huda, jeg er 32 år og født i en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon.
I 1990 kom mine forældre til Danmark, og i dag betragter jeg derfor mig selv som flersproglig og multikulturel danskpalæstinenser og verdensborger.

Jeg har to børn: Sanna på 11 og Zara på 3. De har hver sin far, og jeg er gift med Zaras. Ali kom hertil fra Libanon i 2015.

Uddannelsesmæssigt har jeg en bred baggrund. Først og fremmest har jeg en BA i international virksomhedskommunikation og arabisk sprog og kommunikation. Oven på den har jeg så først lagt en cand.mag. i Mellemøstens sprog og samfund med arabisk litteratur, og senest har jeg så uddannet mig til Life mastery master coach + business coach samt mind and spirit mentor. Til efteråret bliver jeg færdiguddannet som mindfulnessinstruktør og med en terapeutisk overbygning af coachuddannelsen.

Arbejdsmæssigt har jeg 5-års erfaring som underviser i dansk som andetsprog til flygtninge og indvandrere. Jeg har desuden fungeret som oversætter, og i første kvartal af 2023 debuterer jeg som forfatter.

Om bogen: På den anden side. Autofiktionsroman.
Tillad mig at præsentere Halima.
Halima er palæstinenser og bosat I Danmark, og det går ikke stille for sig.
Hun kæmper sine daglige kampe mod sin mor, der er fuldtidsbeskæftiget med at arrangere Halimas stueægteskab. Det er hovedpersonen absolut ikke interesseret i at være en del af, og de vilde kampe mellem mor og datter er det brændstof, der først og fremmest driver historien frem.
Når Halima ikke slås med sin mor, prøver hun at kæmpe sig igennem gymnasiet. Det er ikke let, for nogle af lærerne ser skævt til hende, og hun forstår ikke sine danske klassekammerater.
Og som om det ikke var alt rigeligt, er hun tilmed ulykkeligt forelsket i sin fætter Amir, der bor i flygtningelejr i Libanon. Ham kan hun i sagens natur ikke få, men før hun endegyldigt opgiver sin hjertenskær, rejser hun med sin mor og moster til ”hjemlandet” for bl.a. at besøge Amir.
Pludselig kommer der nemlig kød og blod på de lande og miljøer, som vi måske nok hører om i medierne, men som vi alligevel stort set ikke kender. Det helt store spørgsmål er, om Halima mon på nogen tidspunkt får lov til at følge sit hjerte?

Halimas historie kompliceres af, at konflikten mellem generationerne ikke handler om islam kontra den vestlige levevis, måske snarere tværtimod. Halimas mor er nemlig ikke specielt religiøs. Når hun kæmper for at få sin datter gift, skyldes det hjemlandets kultur + en intens optagethed af, hvad omgivelserne tænker, synes og mener. Halima på sin side er meget optaget af moskéen, og hvad der foregår dér. Et centralt spørgsmål i bogserien bliver derfor, hvad det er for en kultur, Halima kommer til at kalde sin. Er det en dosis islam kombineret med en smule af hjemlandets kultur blandet op med vestlig levevis? Eller er der tale om noget helt andet, der er løsrevet fra de nævnte klassikere?

Halimas historie er vigtig. Ikke fordi vi ikke har hørt om problemstillingen med ”arrangerede” ægteskaber før. Men fordi der i debatten herhjemme måske er en tendens til at slå alle indvandrere og deres fremmedartede skikke over én kam. Men palæstinensere er forskellige, og de er forskellige fra andre muslimer, fx tyrkerne, og bogen prøver derfor at nuancere billedet af dette voksende befolkningselement i Danmark og Vesten og deres kamp for at finde et ståsted.

Der er tale om en serie, og i dette første bind koncentrerer jeg mig om at få persongalleriet præsenteret.

Udkommer på Brændpunkt med romanen På den anden side 1. kvartal 2023.

Ida Tønnesen

Født i 1996 og opvokset på landet i den lille by, Rudme, på Midtfyn som den yngste i en søskendeflok på tre. Ida har gået på friskole og efterskole og er bl.a. her blevet kreativt inspireret, i første omgang til at spille musik. Hun har spillet saxofon og klaver siden de små klasser, og musikken har været en måde at udtrykke sig på. I 2015 blev hun student fra STX og har siden brugt en stor del af sin tid på at skrive. Fra barnsben kunne Ida lide at fortælle og få fortalt historier, men interessen for at lege med ord blomstrede først for alvor op efter gymnasiet. I 2016 flyttede hun til København for at gå på en teaterskole. Derudover har hun arbejdet forskellige steder, gået på flere skriveskoler i København, og for tiden laver hun frivilligt arbejde samt radio på Universitetsradioen.

Udkom med romanen Sig alt er godt mor på Forlaget Brændpunkt i 2020.

Ina Ravnkilde

Ina Ravnkilde blev tvangsfjernet ved fødslen i 1944, faderen var ukendt, og hun kom på børnehjem, indtil et indremissionsk præstepar adopterede hende. Hun droppede ud af flere uddannelser, og arbejdede som sygehjælper i 16 år. Herefter uddannede hun sig til socialrådgiver, og var indtil pensioneringen ansat ved kriminalforsorgen.

Digtsamlingen er drevet af vrede, bitterhed og afmagt. Den afspejler en turbulent opvækst, dybt forankret i det religiøse miljø, med psykiske og fysiske overgreb.

Udkommer med digtsamlingen Ikke en spurv sommeren 2021 på Brændpunkt.

Ingeborg Sebbelin

Ingeborg Sebbelin (1960). Uddannet teolog fra Aarhus Universitet og har desuden studeret Samfundsfag og Dansk Litteraturhistorie på Aarhus og Aalborg Universiteter. Er p.t. sognepræst i Himmerland.

Råstoffet til min skrivning er det helt almindelige hverdagsliv, der foregår rundt om mig. De helt almindelige mennesker, som ikke er astronauter i verdensrummet, kendte skuespillere i TV-serier eller mordere i uhyggelige drabssager. Jeg forsøger at se det drama, der foregår bag facaden i hverdagsmennesket, og forsøger at skildre og finde ord til det i mine tekster.

Lektørudtalelsen til min første roman udtalte: Her er familier, der ved nærmere eftersyn knager i alle fuger; her er profiler beskrevet så ubarmhjertigt, at det må give stof til eftertanke; her er samtaler på overfladen så upåfaldende, men ser man nærmere efter, er de nærmest uigenkaldeligt grusomme. … indtrykket af de personer, man møder på siderne, glemmes sent.

Tidligere udgivelser:  ”Nu det alligevel er for sent” ,2012, samt novellen ”Uønsket” i antologien ”Tvivl” 2005 og novellen ”Molly” i antologien ”Gåseøjne på omgang” 2016.

Udkom på Forlaget Brændpunkt med romanen Når sandheden skal frem i 2018

Irene Paaby Sidenius

Irene Paaby Sidenius, f. 1941

Studier i arkitektur, billedkunst, religion, analytisk psykologi. Engelsk som andetsprog. Ophold i udlandet.

“Mit arbejdsområde har været med urbefolkninger, undervisning i krop og sind, dansk som andet sprog, kunst, analytisk psykologi i og udenfor Danmark.

Skriften bevæger sig i tid, historie, erfaring, erindring. Ved rejsens begyndelse opstår digtet om sko med følgende fragmenter om barndom, trapper, dyr, om lyst og smerte, kærlighed og død, de selvmodsigelser skriften ikke bøjer sig for.”

Udkom på Brændpunkt med digtsamlingen Jeg skriver et træ i 2018.

Jacob Munkholm Jensen

Jacob Munkholm Jensen er uddannet journalist (født 1974) og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er en interesse for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger fortællingernes troværdighed.

Sidste båd fra Disko er hans fjerde roman. Udkom på Brændpunkt i 2019.

Jakob Brodersen

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH og Danmarks Radio. Han arbejder freelance for en række organisationer, virksomheder og vidensinstitutioner og beskæftiger sig især med forsknings- og udviklingsjournalistik. Bl.a. har han gennem ti år fulgt en række danske virksomheder, forskere og NGOer, der arbejder med bæredygtige løsninger indenfor energi, vand fødevarer og sanitet i Østafrika.
Derudover driver han onlinekanalen DriveGreen TV sammen med Ole Jeppesen.

Han har tidligere udgivet romanerne Jeg gjorde danerne frie, Cellernes Memoirer og Thode og børnefagbøgerne Liv – den fantastiske historie om evolution og Vi ændrer verden – 30 historier om modige børn sammen med Pernille Eskildsen.

Han bor i Dollerup Bakker syd for Viborg med sin kone og deres tre børn.

Udkommer på Brændpunkt med romanen Hvide elefanter i efteråret 2021.

Foto: Ole Jeppesen

Jakob Drud

Jakob Drud (f. 1975) har skrevet science fiction og fantasy de sidste 15 år. Han er drevet af at se verden fra så mange forskellige vinkler som muligt, så hans fortællinger er fyldt med videnskab, historie, magi og filosofi. Og verdener befolket af børn og voksne, som søger det, man ikke lige ser med det blotte øje.

Selvom Jakob bor i Aarhus, har han primært skrevet på engelsk, og omtrent 35 af hans noveller er blevet udgivet i blade, antologier og som podcasts i USA, Canada og Australien. Mange af dem er tilgængelige via hans hjemmeside jakobdrud.com. To historier er trykt på dansk i Lige under overfladen, og hans novelle Monsters Big and Small blev filmatiseret som kortfilm i 2014 af Alex Grybauski.

Jakob Drud vandt Niels Klim-prisen 2018 for bedste novelle med novellen Verdensherredømme.

Beskrivelse af Manden fra Sombra

Efter et omfattende hærværk bliver der sat kameraer op overalt på Martins skole. Martin vil ellers helst leve skjult, så ingen opdager de blå mærker, han får af sin far. Det sætter overvågningen en stopper for, og da Martin nægter at indordne sig, har han et sammenstød med elektrikeren fra Sombra Sikkerhed og Overvågning, som piller ved Martins hukommelse.

Men Martin glemmer ikke så let. Sammen med vennerne Bosse, Hjalte og Marie går han derfor til kamp mod overvågningen på skolen, men det er sværere end forventet. Ikke alene skal Martin overbevise sine venner om, at Manden har sluppet noget mørkt og farligt løs på skolen. De er også oppe imod Manden fra Sombra, der benytter sig af kræfter, ingen af dem havde drømt om.

Manden fra Sombra er 1. del i serien Skyggelinsen og er en magisk historie for børn om at sætte sig op mod skygger, overvågning og voksne, der vil styre ens liv.

Udkommer på Brændpunkt med Manden fra Sombra 1. halvår 2022.

Jakob Glibstrup Gaardsted

Jakob Glibstrup Gaardsted ønsker med sin debutroman Husk Alt, Glem Mig at betragte kompleksiteterne ved at være menneske i samtidens Danmark. Skal retfærdigheden altid sejre, både i privatlivet og på arbejdspladsen, uanset følgeomkostningerne? Hvornår kræver nye oplysninger om fortiden handlinger i nutiden, og hvordan vurderer man, om det er bedst at lade det fare? Det er centrale spørgsmål i spændingsromanen Husk Alt, Glem Mig.

Romanen er ikke selvbiografisk, men indeholder indtryk fra Jakobs uddannelse i udlandet samt gymnasietiden i København, efter han flyttede hjemmefra det midtjyske som 16-årig. Derudover henter historien inspiration fra Jakobs oplevelser i sin karriere som ledelsesrådgiver inden for forretningsudvikling.

Jakob kickstartede sit forfatterskab under en 1-års lang jordomrejse med sin hustru. En rejse, der gav anledning til refleksion – og stillingtagen – til menneskelige dynamikker i professionel såvel som privat sammenhæng.

Husk Alt, Glem Mig udkommer i efteråret 2024.

Jan H. Hansen

Jan H. Hansen er født 1966 i Fredericia, i dag bosiddende i Aarhus. Han er uddannet cand. mag. i dansk og idehistorie fra Århus Universitet 2003.

NORDLAND er en kontrafaktisk roman om et Danmark, som det kunne se ud i dag, hvis nazisterne havde vundet. David og Katrine ønsker kun at leve et normalt liv som alle andre, men det er svært, når David er jøde, og Katrines mor vil have hende til at gøre sin uddannelse færdig som præst i Faderkirken, hvor de tilbeder en arisk Jesusfigur. 

I NORDLAND er drømmen om tusindårsriget endegyldigt brudt sammen. Men samtidig har det store vanskeligheder med at lægge den nazistiske fortid bag sig. 

NORDLAND udkommer 1. kvartal 2021

Billedet er taget af Sara Bindeballe.

Janet Jarndorf

Janet Jarndorf, f. 1959 i København, voksede op i Nordsjælland og bor i dag henholdsvis i Danmark, Sverige og Frankrig.
Forfatteren er uddannet indenfor sundhed, teknik, marketing, pension og forsikring. Hun debuterer med krimien Slagkraft.

To drab på en uge. Bestialske identiske drab.

Lars Juul ved, at deres efterforskning halter efter. Han har chefen åndende i nakken.
Han, makkeren Ea Nissen og resten af banden kommer til at stramme op.

Det haster med at finde ledetråde, motiv og ikke mindst en gerningsmand.
Men kan de nå at opklare forbrydelserne inden et eventuelt tredje drab?
Eller har de allerede fået baghjul?

Er en seriemorder på spil?

Slagkraft er første bind i krimiserien om makkerparret Juul & Nissen samt deres gæve kolleger i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi.

Foto: Anja Ekstrøm

Jan Oxholm

Jeg er cand.mag. og bor i Aarhus sammen med min kone og datter. Jeg har skrevet romanen Max Jægers lidelser som talentløs forfatter, som er en tragikomisk historie om svigt og brudte illusioner.

 

Om Max Jægers lidelser som talentløs forfatter
Den niogfyrre-årige Max Jæger er redaktør på Jagtforlaget. Han savner sin voksne datter, som er meget vred på ham. Hun elsker at læse krimier, så Max går i gang med at skrive en krimi for at gøre hende glad. Men han er talentløs som forfatter og får afslag af forlagene. Alligevel giver han ikke op. Han beslutter sig for at udgive det femhundrede og nioghalvfems sider lange manuskript på Jagtforlaget, selvom de kun udgiver fagbøger om jagt.

Udkommer med romanen Max Jægers lidelser som talentløs forfatter 1 halvår 2023 på Brændpunkt.

Jens Lindberg jensen

Jens Lindberg Jensen, f. 1983, har en bachelor i statskundskab og en kandidat i erhvervsøkonomi. Jens kommer fra Hobro i Nordjylland, men har også boet i Norge og England. Ligeledes har han tilbragt 6 år i Asien, hvor han bl.a. arbejdede med nødhjælp og dokumentation af menneskerettighedsovergreb i Myanmar. Jens´ kone er burmeser og sammen har de to børn.

I debutromanen Min ven Jonas finder politiet juleaftensnat 1980 en ung, død kvinde på et hotel i den norske provinsby Lillehammer. Pigen er brun og eksotisk og kommer tydeligvis ikke fra de kanter.

Det lokale politi, ledet af en kørestolsinvalid kriminalkommissær, starter en efterforskning op. Undersøgelserne leder dog hurtigt til langt flere spørgsmål end svar. Om hvor pigen kom fra. Hvad hun døde af. Hvorfor hun kom til Lillehammer. Og hvad hendes forhold til hotellets unge danske tjener, Jonas, egentlig var.

Min ven Jonas er en dannelsesroman, der tager læseren fra sydamerikanske militærregimer, over indspist provinsliv i Danmark og Norge og videre til Asien. Romanen handler om venskab, flugt – og om at gøre det, man tror er rigtigt, i en kompliceret verden.

Min ven Jonas udkommer på Forlaget Brændpunkt i foråret 2021.

Jens Rosenbirk

Jens Rosenbirk debuterer med novellesamlingen Månelandskaber. Ti noveller, der foregår i et klaustrofobisk univers, hvor spørgsmålet om virkelighed eller ikke-virkelighed hele tiden bringes i spil.
Novellernes hovedpersoner har alle det til fælles, at de er anderledes og isolerede og har svært ved at finde plads til sig selv i livet.

“Det meste af tiden er dit ansigt alvorligt. Alvoren virker så dyb, at det er, som har den taget permanent bolig i din krop og derefter manifesteret sig i dit ansigtsudtryk. Som en nødvendig maske, du ikke kan fjerne.
Jeg tror ikke, at du er klar over det, men når du er mest opslugt af rengøringen, skifter dit ansigt ofte udtryk. Du svæver så langt væk i dine tanker, at du helt glemmer dig selv. Da ser jeg alvoren løsne
sig fra dit ansigt, og et smil bryde frem. Jeg tror, at du smiler af en af de mange gode erindringer, som du ellers prøver at gemme langt væk.
Andre gange er der et sværmerisk udtryk i dit ansigt. Det er dér, jeg synes, at du allersmukkest.
Hvad mon du da tænker på?
En sjælden gang dukker en smerte op i dit ansigt. Når den dukker op, er den ofte blandet med små stænk af vrede.
Jeg er sikker på, at jeg er den eneste i verden, der kender til alle dine ansigter.”

Månelandskaber udkom i 2020 på Brændpunkt.

Jim Højberg

Jeg har ved siden af et langt liv som børnebibliotekar skrevet børnebøger. Jeg debuterede i 1981 med en bog fra Afrika, nemlig ”Kampen for et frit land” om frihedskampen i Guinea-Bissau. Siden er jeg nået op på 100 udgivelser. Jeg har skrevet mange letlæsningsbøger, fordi jeg selv er ordblind og gerne vil hjælpe børn med lignende vanskeligheder i gang med læsning. Blandt mine bøger foregår flere i Afrika, da mit hjerte banker for den del af verden, og jeg har rejst en del der. I de seneste par år har jeg været med til at starte en lille forening, Ghana Biblioteksvenner, der sammen med lokale i en landsby i Ghana har startet et bibliotek.

Den afrikanske arv
Mads Munk er lærer og på studietur til Ghana og hvirvles ind i et sandt mareridt. En pige beder ham køre sig og en syge søster til lægen, og da han indvilger, finder han pludselig ud af, at han kører rundt i en stjålet bil, og at søsteren ikke er syg, men død. Han efterlyses over hele landet for mordet på kvinden og flygter og prøver at finde sammenhængen. Parallelt hører vi om familien Munk. Mads Munks far har arbejdet i og med Ghana gennem mange år. Faren har et barn i Ghana og driver et stort firma dernede. Den afrikanske del af familien mener, de retmæssigt bør overtage den afrikanske del af det store firma. De jagter også Mads i et forsøg på at få en løsning gennem ham. Mads flygter fra alle forfølgerne uden pas og penge, men med en sød pige – der pludselig forsvinder. Et familiedrama med duften og smagen af Afrika.

Jim Højberg udkommer på Brændpunkt med romanen Den afrikanske arv 1. kvartal 2023.

Joan Juanita Andersen

Mødet med fattigdommens usle, insisterende væsen har skabt grundlag for stort set alle de historier, Joan J. Andersen har skrevet, siden hun i fire år arbejdede som frivillig socialarbejder i Guatemala Citys losseplads. Her uddannede hun familierne og arbejdede med bevidstgørelse, som en vej ud af fattigdommen for de mennesker, der levede her.

Lossepladsens rå, rørende, voldelige og ufattelige virkelighed gav Joan et indblik i de drømme og kampe for overlevelse, der udspiller sig på grænsen mellem overlevelse og død, skam og vilje.

Hun har tidligere udgivet “Drømmenes Losseplads” (Egolibris, 2016), som er en dokumentarisk skildring af oplevelserne der. Til foråret 2019 udkommer “En dag slipper vi væk herfra”, som er baseret på virkelige personer og hændelser, tilsat lidt overdrivelse, og en hel del fri, latinamerikansk-inspireret fantasi.

Joan brænder nemlig for fiktionen, for at inddrage den underspillede magi, der alle steder snor sig ind i dagligdagens barske realisme og driver menneskene frem mod deres skæbne.

Udkom på Brændpunkt med romanen En dag slipper vi væk herfra i 2019

Jørgen Børglum Larsen

JØRGEN BØRGLUM LARSEN (født 1950) er teolog og tidligere sognepræst. Har tidligere udgivet en række romaner og novellesamlinger. Det handler altid om direkte eller indirekte at give stemme til mennesker, man måske ellers ikke hører så meget til. Alligevel er det mennesker, der i hverdagen tager livtag med livets store spørgsmål og dilemmaer.

Næste udgivelse er romanen ”Sand”, som fortæller om en ca. 50-årig mand, der ikke kun har gjort det godt for sig selv. Det er en poetisk fortalt historie om skuffede forventninger og skam, men også om længsel og kærlighed og dermed om at kunne gribe ud efter det, der alligevel åbner for noget andet.

Udkom med romanen Sand i 2020

Jørgen Vestergaard

Jørgen Vestergaard er født 10. april 1939. Opvokset i Thisted, hvor han kom i lære som journalist. I 1959 blev han ansat på Information, og i begyndelsen af 6o´erne etablerede han sig så småt som manuskriptforfatter og instruktør af kort- og dokumentarfilm for Statens Filmcentral. Fra 1969 har han haft egen produktionsvirksomhed, JV Film & TV. I 1979 vendte han tilbage til Thy og indrettede et studie på en nedlagt landejendom i Sennels, tæt ved Thisted.

Ved siden af dokumentarismen har Jørgen Vestergaard, som en af de få herhjemme, dyrket animations-dukkefilmen. Allerede i 1969 skabte han for DR ”Nattergalen” efter H.C. Andersens eventyr. Han har desuden instrueret de to meget populære spillefilm ”Snøvsen” (1992) og ”Snøvsen ta´r Springet” (1994), som begge er skrevet sammen med Benny Andersen. Hans sidste film var ”Højt skum – en film om Storm P.” (2015). Mere end 60 film er det blevet til gennem 40 års virke. Alle film er beskrevet i bogen ”Filmliv”, Forlaget Knakken, 2021.

Udkommer december 2023 med Ane Marie Jensdatter fortæller eventyr fra Thy

Karina Kring Nicolaisen

Karina Kring Nicolaisen (f. 1981) har siden sommeren 2020 boet på 70 grader nord – nærmere bestemt på den nordnorske ø Sørøya mellem Tromsø og Nordkap.

De primære inspirationskilder for den debuterende forfatter er den karrige natur og de barske vejrforhold langt nord for polarcirklen samt vilkårene i udkanten af nutidens skandinaviske velfærdssamfund. Da hun desuden holder af spillet mellem konkrete steder og fiktive fortællinger, var det oplagt for hende at lade sin debut foregå på Sørøya.

I krimien Akilleshæl ryster to grove forbrydelser det lille øsamfund, som består af tre små bygder mod vest. Hovedpersonen er en ung kvindelig kriminalbetjent, som har skiftet sin faste stilling i Oslo ud med et vikariat på Sørøya af private grunde. Det viser sig at være både befriende og vanskeligt for hende at komme ned i ø-tempo.

Karina Kring Nicolaisen er uddannet bachelor i dansk og skrivekunst samt cand. mag. i dansk/nordisk. Hun har undervist i dansk på gymnasialt niveau forskellige steder i Danmark og i Tyskland. Men siden flytningen til Nordnorge har hun haft mulighed for at prøve kræfter med skrivekunsten på fuld tid. Så nu er det hendes egne tekster, der er under luppen – når hun ikke er på fjeldet eller havet.

Debuterer med krimien Akilleshæl i tredje kvartal 2023.

Klaus Thodsen

Jeg er 37 år, født og opvokset i Jedsted lidt nord for Ribe – og boede i mine sene teenageår i Ribe, der også er en stor del af universet i min kommende bog. Jeg er uddannet journalist og arbejder i dag som freelancer, og ja, som forfatter. I 2017 udgav jeg min første bog – som ghostwriter – da jeg skrev den tidligere barnestjerne Jan Priiskorn Schmidts selvbiografi.

Jeg er nært tilknyttet til min hjemegn, selvom jeg i mere end 15 år har boet andre steder i landet. Jeg føler mig allermest hjemme, når vestenvinden river og flår i det flade landskab, og derfor var det naturligt for mig at bruge dette som et vigtigt element i min bog. Min slægt har begge rødder på Mandø i Vadehavet, hvor en stor del af min roman også foregår, og hvor de historier, jeg hørte som barn om storme og oversvømmelser, har fungeret som inspiration.

Udkommer med krimien Stormvarsel på Brændpunkt 1. kvartal 2022.

Kristoffer Verholt

Kristoffer Verholt, (f. 1975) er opvokset i Odense og er cand.mag. i Dansk og Religionsstudier fra Syddansk Universitet.

Hans debutbog Sagas juleeventyr – og 23 andre julehistorier indeholder 24 sjove og stemningsfulde historier, der alle har én ting til fælles, nemlig jul!

Historierne er korte og kommer bl.a. omkring så forskellige emner som robotter, hemmelige agenter, døden, spøgelser og zombier. Og de egner sig derfor glimrende til, at man i julemåneden, og resten af året, kan læse én om dagen – i skolen, til eftermiddagskaffen eller som godnathistorie.

Sagas juleeventyr – og 23 andre julehistorier udkommer på Brændpunkt i efteråret 2024.

K.T. Bang

K.T. Bang (f. 1981) sætter sig bag rattet og drejer nøglen. En broget forsamling fylder sæderne i bogbussen, destinationen er ukendt og sikkerhedsselen af tvivlsom karakter, men historien lokker.
Solen lige i ansigtet. Speederen i bund. Turen går direkte igennem alle grånuancerne af rigtig og forkert, og det er for sent at stige af, når du opdager det.

Kørekortet til fiktionen blev trukket efter antropologistudiet, men K.T. Bang lærte at køre med hænger i Vestjylland, hvor hun er født. Det er mest sikkert ikke at kigge for meget under presenningen. Efter sig trækker hun drømmen om at skrive læssevis af bøger. Bøger, der spiller både karakterer og læsere et puds. Bøger, der leger med genrer, udfordrer og underholder. Bøger, der bliver hos dig, også når du er stået af bussen igen.

Jernkysset
På kanten af det frådende Vesterhav ved Thorsminde, tæt på de sandede grave, der engang blev kaldt Dødemandsbjergene, gemmer sig en hemmelighed. Den larmer inde i væggen på det hus, Heidi Lund har arvet fra sin mormor. Heidi er ikke interesseret i at kende hemmeligheden. Hun vil bare redde sit ægteskab og vende både fortiden og Vestjylland ryggen så hurtigt som muligt, præcist som hun allerede havde gjort det, inden den pokkers arv trak hende tilbage. Trods sine bedste indsatser kan hun dog hverken undslippe arven eller den gæld, der følger med. En gæld, der trækker tråde tilbage til Dødemandsbjergene og et ældgammelt skibsforlis.

Jernkysset er K.T. Bangs debutroman, og udkommer på Brændpunkt i 2024. Bogen løfter sløret for generationers tragedie og afsøger menneskers forbundethed til hinanden, til steder og ikke mindst til fortiden. I bogen er netop fortiden en karakter i sin egen ret. Den lurer i mørke hjørner, hjemsøger ved højlys dag og afslører ting, vi på ingen måder har lyst til at få vist.

Lars Gejl

En berøring, løsrevne replikker, et blik, en stemning. Små skjulte ting, brudstykker, som sikkert skulle forblive private, men afslører, skræmmer, varmer og beretter. Lagres og blendes, finder hinanden i en underfundige nye eksistenser, der får nyt liv og måske giver mening for andre som ikke har fundet deres.

I brændpunktet, hvor mennesker mødes, undgår hinanden eller skulle have sagt fra kolliderer en kalejdoskopisk mosaik af fascinerende vilje og tilfældigheder, som vil bemærkes, forarbejdes og sættes på linjer.

Lykkedes det, er det underholdende, måske bevidsthedsudvidende og i bedste fald førstehjælp.

Lars Gejl, årgang 1962, prøver nu kræfter med skønlitteraturen i form af kriminalromanen Atropos, hvor handling og persongalleri er hentet i social indignation, snapshots af liv og fra mødet med karakterer i så forskellige jobs som kok, safariguide, handymand, soldat, pædagogmedhjælper, slædekusk, højskolelærer, naturfotograf, foredragsholder, entreprenør, naturformidler, app-udvikler og dørmand.

Med øjet for livet bliver det aldrig kedeligt.

Tidligere udgivelser inkluderer fagbøger, naturfotobøger, børnebøger og kulturhistorier for Borgens Forlag, Klematis, Politiken Forlag, Gyldendal og Turbine.

Udkommer med kriminalromanen Atropos 1.halvår 2022.

Lars Ørlund

Lars Ørlund lilleLars Ørlund. Født 1948.

Lars Ørlund, der udover en række oversættelser fra tysk, engelsk, og fransk, har skrevet 20 bøger i forskellige genrer, er absolut mest på hjemmebane med sine politiske thrillere. Historierne er fængslende læsning fra første til sidste side og emmer af indsigt.

Persongalleriet? Ja om det skyldes en fortid som udenrigsjournalist for både DR. TV- og Radio eller et langt liv levet på fem kontinenter er svært at sige, men med så eksotiske beskæftigelser som dykker, lejesoldat, vildtbetjent, safarileder og storvildjæger er det ikke svært at gætte sig til hvorfra inspirationen til bøgernes mange spændende personligheder kommer.

Noget andet som ifølge anmelderne kendetegner hans bøger er de fantastiske miljøer og rammer som historierne udspilles i. Dette skyldes i høj grad at bøgerne bliver skrevet på de lokaliteter hvor de foregår, hvad enten det er en nubisk ørken, en afrikansk landsby, Slummet i Hanoi eller et velhaverkvarter i Sydfrankrig. En anmelder beskrev det således: ”Lars Ørlund har ikke sin viden fra bøger, men har selv ørkensand under støvlerne. Det gør en forskel.”

Tidligere udgivelser: Brikker af et eventyrligt liv, Thorup 1987, Løvernes dal, Gyldendal 1990, Løvens skarpe klo, Skarv/Høst 1991, Den sidste vandring, Gad 1993, Tigrenes skov, Høst 1994, Gorillaernes bjerge, Forum 1994, Isbjørnens land, Forum 1995, Ulvenes skov, Forum 1997, Fugleflugt, Aschehoug 1999, Himlens klare stjerne, Gad 2001, Jeppe i Afrika, Forum 2002, Sneleopardens rige, Forum 2003, Gepardernes sletter, Forum 2004, Kapring over Kairo, Klim 2010, Der lå en dukke i vandet, Gyldendal 2011, Byræven, Klematis 2012, Blackjack, Klim 2013, Byens rotter, Klematis 2013, Rovfugle i byen, Klematis 2016

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Thrilleren Den Serbiske Forbindelse, 2016, thrilleren Run Rhino run, 2017 samt romanen 1. juli 1916 – en ufuldstændig historie i 2020.

Lars Ørlund er i 2. halvår 2022 aktuel på Brændpunkt med romanen Lilliths tårer.

Laurids Gissel

Laurids Gissel er født i nordjyske Fjerritslev i 1987. Han var forbi både Aarhus og London, inden han bosatte sig i København, hvor han i 2015 blev Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Laurids er optaget af hverdagens dramaer – i historier man kan relatere til og genkende fra sit eget liv i den ene eller anden form. Det er især denne fascination, som Laurids dyrker i sin debutroman Som vilde dyr.

København, foråret 2020: Den nyuddannede Albert takker ja til et job i den lille tech-startup Plan.it i håbet om at skabe et godt fundament for sin karriere. Men Alberts håb og drømme forvandler sig hurtigt til et mareridt i en kynisk startup-verden, hvor jungleloven hersker, og kun den stærkeste overlever. I takt med at corona ændrer alles verden, bliver Albert gradvist viklet ind i en nådesløs magtkamp på kontoret – en kamp, der tvinger et mørkt kapitel fra Alberts fortid frem og truer det liv, han har opbygget med kæresten Sidsel.

Udkommer med romanen Som vilde dyr 1. halvår 2022 på Brændpunkt.

Lea Pedersen

Lea Pedersen er 15 og går på en ordblindeefterskole på Langeland. Hun har haft en lidt mærkelig opvækst, som hun selv beskriver det, med nedture og opture, og hun har fundet inspiration til digtene fra sin hverdag og sit følelsesliv.
At skrive digte hjælper hende til at få det bedre. Det er en slags dagbog på kodesprog, som kun hun forstår meningen med.

Lea har gået på et skrivekursus ved Mikael Josephsen.

Lea Pedersen udkom med digtsamlingen LEA i 2020.

Linda Karen Prahl J.

Jeg er Linda Karen Prahl J. (f. 1984)

Jeg kommer fra Skærbæk i Sønderjylland, men har boet i Aarhus i 15 år. Jeg er læreruddannet og cand. pæd. i Generel Pædagogik. Jeg har altid skrevet.

Jeg er optaget af menneskers ophav, hvordan opvækst og nutid former os som mennesker, og hvordan vi gennem refleksion og ærlighed kan finde værdien i det, vi har med os. Jeg tror på, at det gode liv findes i mødet med alt det, vi ikke lige taler om. Menneskers grundvilkår. Derfor har jeg skrevet digtromanen ‘Stabilgrus’, om hverdagen og de udfordringer, jeg oplever mange kvinder står i idag. Vi skal være stabile i det, vi foretager os, vi skal præstere, men under overfladen af det vi forventer af hinanden gemmer sig ofte almenmenneskelige vilkår at spejle sig i.

Udkommer med digtromanen Stabilgrus på Brændpunkt i 2020.

Line Vester Larsen

Bagom forfatteren – Line Vester Larsen

Line (født i 1983) dimitterede fra Copenhagen Business School i 2013 med en kandidatgrad i Kommunikation og Sprog. Siden har hun arbejdet som kommunikationsrådgiver i bureaubranchen. Hun har desuden skrevet rejsereportager og debatindlæg til flere danske dagblade.

Hendes passion for litteratur går tilbage til barndommen, hvor hun beskriver sig selv som en vaskeægte læsehest. Hurtigt opstod interessen også for at skrive historier, og hun fandt hurtigt ud af, at hun kunne noget med ord. Derfor har hun i dag et lager af tætskrevne dagbøger fra barndommen, utallige breve fra penneveninder, arkiverede rejsemails fra de fire verdenshjørner og hjemmelavede rejsebøger til venner og familie. Til sidst kunne hun ikke længere ignorere de ideer, der piblede ud af fingrene og insisterede på at få lov at leve.

Hun udklækkede således krimiens plot på en gåtur med barnevognen i Frederiksberg Have under sin anden barsel, og skrev herefter krimiens åbningsscene på tre kvarter.

Line debuterer i marts 2020 med sin kriminalroman, Hvepsestik.

Lisbeth Werup Steffensen

Lisbeth Werup Steffensen (1980) er hende der voksede op på skolens bibliotek.
Fra hun knækkede læsekoden i 2. Klasse, læste hun alt, hun kunne komme I nærheden af.
De fleste frikvarterer blev tilbragt på skolens bibliotek, hvor bibliotekaren Hanne havde et særligt sted, hun lagde bøger til hende, når de fik noget nyt, hun vidste, Lisbeth ville elske. Og når hun forsvandt ind i bøgerne, så forsvandt verden og problemerne omkring hende.

Hun begyndte at skrive selv i 8. klasse, i hånden i små kladdehæfter, som ingen desværre har gemt, men hun tog aldrig skridtet mod at blive forfatter. I stedet blev hun voksen, og livet ramte. Hun blev arkitekt og ansat på en tegnestue. Hun blev gift og fik børn. Og tiden gik. Hun skrev lidt ind i mellem, mest for hende selv, og på sit arbejde når det var nødvendigt, eller muligt.

Men en morgen i 2022 vågnede hun med en drøm, hun ikke kunne slippe. Hun var tilbage på sin gamle folkeskole, og pludselig var der fyldt med underlige svævende kugler omkring hende.
Det blev starten på Dragehviskeren, en historie om en dreng, der finder et drageæg og finder ud af, at han er dragehvisker.

På samme tid, som hun drømte den underlige drøm, havde begge hendes børn svært ved at sove. En nat begyndte hun at læse sine hyggeskriblerier op for dem. Det var især den yngste, der slet ikke kunne vente med at høre, hvad der mon skete i næste kapitel.
Pludselig skulle der læses om Nutte og Emil hver aften, og da de løb tør for ord, fordi de læste hurtigere, end hun skrev, så blev hun hver aften bedt om at skrive et nyt kapitel, den yngste datter ville vide, hvad der skete med dragen Nutte.
Hun blev på den måde årsagen til, at Dragehviskeren blev færdig, og en dag var historien slut.

Om grunden til at Lisbeth besluttede, at netop denne historie skulle udgives, skriver hun:
Dragehviskeren hjalp min egen datter gennem en lidt svær tid.
Da jeg var barn, havde jeg det heller ikke altid nemt, men bøgerne var altid mit helle. Og nogle bøger gjorde endda så stort et indtryk, at jeg som voksen stadig husker det magiske univers, de tog mig med til.
Hvis Dragehviskeren kan gøre det, for bare et barn, så vil jeg være den stolteste forfatter i hele verden. For det er det, bøgernes magi handler om; at røre nogen et sted dybt inde i sjælen, og måske endda gøre en forskel.

Om Dragehviskeren
Dragehviskeren handler om Emil på 10 år, som ved et uheld kommer til at tage et drageæg med hjem fra sin skole. Dragen udklækker på hans værelse, men den er sulten, og Emil har ikke noget mad til den.
Da han vender tilbage til skolen for at finde mad til dragen, møder han Iris, der fortæller ham, at han har særlige evner som dragehvisker og beder ham hjælpe med at tage den lille drage Nutte med til en magisk verden, der hedder Mundus Magica.
Her står Emil pludselig med ansvaret for at redde både Mundus Magica og hans egen verden, da der er kommet ubalance mellem godt og ondt.
Bogen forklarer også, hvorfor voksne ikke tror på magi længere, og hvorfor tandfeen, julemanden, Nisserne og meget andet magisk findes, selvom de voksne ikke længere tror på det.

Dragehviskeren udkommer 2. kvartal 2025!

Lise Andersen

Lise Andersen, født i Aalborg i 1945 debuterede i 1991. Hun skriver indenfor mange genrer, bl.a. romaner, noveller, digte, og bøger for børn og unge. Hendes arbejde som sundhedsplejerske har givet hende mulighed for at bo i andre dele af verden i perioder. Hun har således arbejdet i Yemen, i en flygtningelejr i Thailand, været med til at oprette en mor/barn klinik i Uganda og sidst haft vikariater i Grønland.

I 2016 udgav hun Uummat- fortællinger fra hjertet, hvor ti grønlændere har fortalt om deres liv og opvækst på et børnehjem. Bogen er oversat til grønlandsk og engelsk. Jazzmusikeren Kenneth Dahl Knudsen har skrevet musik til bogen, som han kalder ’Uummat’ og har vundet flere priser.

Andre kulturer, skikke, fremmede dufte og lyde har givet hende ideer og oplevelser, som hun – ofte flere år senere – har brugt i nogle af bøgerne bl.a. børnebøgerne om Fatima (Yemen), romanen Slanger i græsset (fra en flygtningelejr) og den senest udkomne: en trilogi fra Grønland. Den sidste i trilogien Når snefnug danser udkom i 2021. Alle tre bøger er kommet i flere oplag.

Andre bøger foregår under en hjemlig himmel inspireret af det, der sker, når mennesker mødes og lever sammen.

Børnebøgerne En ond skygge og En rigtig ven er oversat til spansk og udgivet i Chile.

Lise Andersen blander sig af og til i debatten gennem artikler og kronikker i aviserne. Hun har undervist på skoler og holder også foredrag om sit forfatterskab.

Se hendes udgivelser: www.lise-andersen.dk

Udgivelse på Brændpunkt: Romanen Skoven i Hercegovina i 4. kvartal 2022.

Lone Birgitte Ladekarl

Lone lilleLone Birgitte Ladekarl (f.1956). Uddannet psykolog med tredive års erfaring. Hun arbejder som terapeut i egen praksis og er desuden tilknyttet et Kvindekrisecenter som supervisor. Hun har bl.a. undervist pædagogstuderende og læger. Jordbærkjolen er hendes romandebut.

Hun beskriver sig selv på denne måde:

Jeg er psykolog og forfatter. De to fag beriger hinanden – og megen psykologisk indsigt har jeg fået gennem litteraturen. Jeg startede som 10 årig med at gå systematisk frem på børnebiblioteket i Valby og snart blev det voksenbibliotekets tur. Menneskers skæbner, tanker, følelser, liv og eventyr fascinerede og rørte mig. Jeg var ikke til at drive væk fra bøgerne. Siden blev mit engagement og indlevelse i andre mennesker en vigtig del af mit virke som psykolog – og nu naturligvis med en hel anden ansvarlighed og professionalisme.

Med læselysten fulgte skrivelysten og da hverdagen tillod det blev skrivningen mere seriøs. Nu fik jeg mit frirum til selv at skabe, til selv at finde på og lade mine personer få deres eget liv på papiret.

De personer der dukker op i min skrivning er nogle, jeg gerne vil give en stemme. Personer og liv man ellers ikke høre så meget om i det offentlige rum.  I min novelle Kattepine er det Torkild, der er udviklingshæmmet og i Jordbærkjolen er det Tenna, der har svært ved at finde sine ben i voksenlivet. Men der er samtidigt noget helt andet der har afgørende betydning for mit forfatterskab – poesien, sansningen, sproget.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Jordbærkjolen, 2016

Tidligere udgivelser: Kattepine, novellesamling 2006

M. A. Engelbrecht

M. A. Engelbrecht er en kunstnerisk forfatter, der maler med farver fra horror, surrealisme, magisk realisme og filosofi, når hun skaber sit værk. Hun har en forkærlighed for et intenst og smukt sprog, hvor hver sætning kan stå alene, og for historier, der fortæller det vigtigste. Hun leger gerne med vores virkelighedsopfattelse og holder af at lade skønhed og gru flette sig ind i hinanden, så det kan være svært at kende forskel.

M. A. Engelbrecht er sjældent steds- eller tidsspecifik i sine skriverier, og selvom der kan dukke pejlemærker op, er det med overlæg, at vi ikke kommer det nærmere, ligesom navne kun bruges, hvis de har betydning. Det vigtige er at give tilstrækkeligt med oplysninger til, at læseren stadig kan danne sit eget billede og på den måde blive til en del af fortællingen. Historien ånder med dig.

M.A. Engelbrecht (f. 1993) har skrevet fiktion, siden hun kunne holde på en blyant, og i 2009 vandt hun DR’s talentpris Bette Orla for en indsendt novelle. Sidenhen er hun bl.a. uddannet psykolog.

M. A. Engelbrechts debutroman Kun mørke udspiller sig som én samtale mellem vores hovedperson og en mystisk anden, der tager form som en kat. Samtalen gror hurtigt og giver næring til flere og flere grene af tilbageblik, og de små pudsige virkelighedsfnug, der indimellem lander på vores hovedpersons nethinde, antyder en parallel virkelighed og anslår en undertone af noget ubehageligt og uundgåeligt.
Kortromanen er en surrealistisk og eksistentialistisk rejse gennem sorg, accept og død, i en ikke-hierarkisk rækkefølge. Den kulminerer i en overraskende og uafværgelig slutning, der understreger, hvorfor det er så vigtigt at huske alle nuancerne, og hvorfor rejsen og processen er vigtigere end endestationen. Vi er alle blot bølger af liv, der stiger og falder igen.

Udkommer med romanen Kun mørke i 3. kvartal 2023.

Maiken Milter

Siden folkeskolen har Maiken (f. 1991) været en læsehest, men det var først, da studiet var færdigt, og jobsøgningen gik i gang, at hun for alvor fik øjnene op for, at hun selv ønskede at skrive historier. En idé, nedskrevet på de bageste sider af en bog på vej hjem i flyet efter et feltstudie i Nepal, blev fundet frem. Hvordan ville fremtiden se ud i Danmark med klimaforandringer og flygtningestrømme fra landene uden for Europas grænser? Maikens foregående studier i geografi havde et bud, der bekymrede hende, så hun begyndte at skrive. Efter et par års arbejde med bogen, sideløbende med et deltidsjob som gymnasielærer, var debutromanen klar og blev antaget af Brændpunkt. Samtidig valgte Maiken at lytte til sin mavefornemmelse, droppe gymnasiejobbet og være med til at udvikle individer i en børnehave. Maiken håber, at hendes dystopiske spændingsroman I en anden verden også kan inspirere andre til at gøre det, som føles rigtigt og give læseren nye perspektiver på vor alles fælles hverdag og fremtid.

Maiken Milter udkommer på Brændpunkt med romanen I en anden verden 1. kvartal 2023.

Malou Stålmann

Malou Stålmann (f. 92) er uddannet fra Forfatterstudiet ved Tromsø Kunstakademi og bosat i København, hvor hun i øjeblikket læser en kandidat i Dansk på Københavns Universitet. Hun er vokset op på østfyn, hvor meget af det, hun skriver, også har en slags udgangspunkt. Hun er tidligere publiceret i blandt andet internetmagasinet Slagtryk og i den kollektivt redigerede VÆSKE.

Malou interesserer sig særligt for kompleksiteten i nære relationer og for forholdet mellem krop og sind. Hun går til arbejdet med tekst som et cirklende forsøg på at forstå sig selv i verden.

Malou debuterer med romanen Sultne Hjerter, en coming-of-age fortælling om en ung kvinde, der forsøger at finde en slags fodfæste i sig selv og i det, hun kommer fra. Vi følger teenageren Marie-Louise og hendes promiskuøse forsøg på at bygge et eget liv op i København, fri af sin fortid. En dag finder Marie-Louise så en gammel dagbog frem, og med den i skødet genbesøger hun sin barndom i en lille by på østfyn. Hvad der skulle have været hendes helt egen ungdom, bliver så alligevel betændt af en spiseforstyrrelse, et svært forældreforhold og en halvbror, hun aldrig lærte at kende.

Udkommer i maj 2022 med romanen Sultne Hjerter på Brændpunkt Zenith.

Mariann Richterhausen

Mariann Richterhausen, f. 1980, er uddannet geofysiker og bosat nord for København. Har tilbragt det meste af sit arbejdsliv i energibranchen og tidligere boet og arbejdet i bl.a. Norge, Israel og Qatar. I dag arbejder hun som projektleder for havbundsundersøgelser til vindmøllefundamenter.

Om romanen

Skyld handler om den voksne søn Jeppe og hans mor Else og deres ambivalente forhold.
Skyld er en fortælling om at vokse op med følelsen af aldrig at være god nok og om at angle efter sin mors kærlighed. Det er en fortælling om livet igennem at være ubrydeligt forbundet.
Romanen handler om livsglæde, men også om at ruste fast i dårlige vaner, om at række hånden ud forskudt af hinanden, og ikke mindst om følelsen af skyld over alt det, man ikke får sagt og gjort, mens tid er.

Mariann Richterhausen debuterer i foråret 2024 med samtidsromanen Skyld, der er inspireret af virkelige begivenheder.

 

Marianne Bodil Mollerup

Jeg er født i 1952 og talte engang med min gamle klasselærer om vores årgang. ”Åh, ja, det var jer, der havde det så svært.” Hun havde ret. Vi der blev født mellem 1952 – 1954 kom for sent til ungdomsoprøret. Da vi skulle nyde den frihed og de utrolige muligheder, der blev lovet, var alle job besat, alle uddannelser optaget, og adgangsbegrænsningen blevet en realitet. Vi var den generation, som skabte de fleste narkomaner og toppede listen over arbejdsløse og mennesker på social bistand. Den åh så frie kærlighed skabte omkring 200.000 enlige mødre bare i Danmark. Ingen af os meget, meget unge piger turde være så bornerte at indrømme, at man ikke havde tænkt sig, at det var sådan at være fri.

Hvad man ikke dør af, giver styrke. Vi blev ikke syltet ind i vattet oprør, udtrykt af studenter, der kunne snakke som skidt fra spæde ammekalve, placeret i lyserøde kærlighedsbobler, der forsvandt når hverdagen satte ind. Vi var nødt til at lære, at man ikke bare sådan kan rende rundt og pisse, hvor man vil. Der er også andre mennesker, som har ret til plads og liv. Os, der blev født i slipstrømmen fra ungdomsoprøret, er den tumling, som altid rejser sig og giver liv til ordene: Hvor der er liv, er der håb.

I det lys har jeg skrevet 12 historier inspireret af mennesker, jeg har mødt på min vej, hvoraf nogle tangerer mit eget liv.

Udkommer 1. halvår 2022 med novellesamlingen Skriften på væggen og andre fortællinger.

Marianne Thybo Søgaard

Marianne Thybo Søgaard er uddannet cand.ling.merc. i spansk og bachelor i engelsk. Gennem sin karriere har hun i det private erhvervsliv arbejdet med oversættelse og sprogredigering af især tekniske tekster. Hun er født og opvokset i en forstad til Aarhus og er mor til to.

KVALT er en roman i genren autofiktion, som handler om Lea, der slås med den psykiske lidelse, mutisme. Lidelsen gør det umuligt for hende at tale i bestemte sammenhænge, hvilket får fatale konsekvenser, den dag hun bliver udsat for en alvorlig krænkelse. Romanen handler om, hvor langt man vil gå for at opnå kærlighed og om at leve i et uligevægtigt kærlighedsforhold med psykiske op- og nedture, der til tider kammer over og ender med vold.

KVALT udkommer på Forlaget Brændpunkt i efteråret 2019.

Tidligere udgivelse: En som Rebecca, 2016.

Foto: Anna Marín Schram

Marie Fisker

Marie Fisker (født i 1983) er uddannet fra IT Universitetet med en kandidatgrad i digital design og kommunikation. Hun er opvokset på Lolland, har herefter boet over et årti på Frederiksberg og er for nyligt flyttet til Espergærde for at følge en drøm om at bo tæt på havet.

Marie har altid haft en forfatterdrøm i maven. At det skulle blive til en debut med en julebog, havde hun ikke selv set komme, men ideen opstod og var vedholdende nok til at komme til live.

Om bogen:

Katrine skal holde jul i eget hjem for første gang for hele familien. Med en ambition om intet mindre end en perfekt december måned, som kan lede op til den perfekte juleaften, er der lagt i ovnen til uventede bump på vejen. Tilsæt hertil en ikke så ubetydelig situation til en julefrokost, der ikke gør julemåneden spor mindre kompliceret at håndtere.

24 dage i december er humoristisk skrevet med inspiration i traditionelle feel good-julefilm og er opbygget som en julekalenderbog med et kapitel for hver dag i december.

Marie udkommer på Brændpunkt med 24 dage i december i efteråret 2021.

Marie Ladefoged

Marie Ladefoged, f. 1973, er forfatter til science fiction bøgerne, Rejsen til Skyway og Moderskibet. De blev udgivet på Det Poetiske Bureaus Forlag i 2017 og 2018 og fik en god modtagelse.

Her har hun skrevet børnebogen, Vejen til Kembri, som er en science fiction bog for børn i alderen 8-12 år. Den er illustreret af den tyske tegner, Tilman Reich.

Hun er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og har arbejdet som gymnasielærer, som redaktør, oversætter og med børn og unge i folkeskolen. Nu arbejder hun på Proustakademiet. Hun bor sammen med sin datter, Signe, på 11 år, på Sluseholmen i København, og er oprindeligt fra Skive.

Marlene Isabel Shirazi Rasmussen

Med Sandhedsserum debuterer Marlene Isabel Shirazi Rasmussen som romanforfatter. Fortællingen i Sandhedsserum er ikke Marlenes historie, ikke direkte, men følelserne og relationerne kender hun ligesom du og jeg.

Som ledelsesrådgiver og netværksfacilitator for flere erhvervsgrupper træner Marlene andre i at skabe resultater ved egen kraft, sammen med og igennem andre. Alt, hun beskæftiger sig med, samler sig nok under overskriften ’at ære sit udtryk’ og trækker tråde til, hvordan du leder dig selv, former dit liv, og hvordan dine til- og fravalg i større eller mindre grad definerer, hvem du er. Fascinationen over i hvor høj grad dine valg præges af dine (og til dels andres) værdier skinner igennem i bogen.

Interessen for krydsfeltet mellem det skrevne og samtaler af substans har også været motivationen bag LAM & LØVER – en lille samtalesalon/bogklub for personlig udvikling med udgangspunkt i bøger, podcasts, film, som hun nu har kørt i 3 sæsoner.

Marlene har skrevet tekster af varierende længde, herunder en artikel i Børsen. Ledelseshåndbøger, en bog om vores personlige forhold til penge samt GOALKEEPER, en performancekalender med ugentlige inspirationer, udgivet i samarbejde med Mayland Burde tre år i træk.

Marlene Isabel Shirazi Rasmussen er 51 år, gift på 27. år med en iraner, og sammen er de forældre til to voksne børn.

De senere år har Marlene været ramt af en kreativ åre, som udover bogen Sandhedsserum har ført til malerier, linoleumstryk og skulpturer – illustrationer, der oftest udspringer af fortællingen i Sandhedsserum.

Sandhedserum
Akkompagneret af små brudstykker af musik og indre dialoger peger fortællingen på kvaliteten af de relationer og samtaler, du deltager i. Sandhedsserum er en roman om personlig frihed, mod og (u)ærlighed i relationer samt følgevirkninger af de valg, vi træffer.

Historien puffer kærligt til dig som læser; er dét, du gør, en forlængelse af dén, du er? Hvor er oprigtigheden i dine relationer? Vokser du som menneske, dér hvor du befinder du lige nu? Tør du åbne op for nye forståelser af dig selv – og dem omkring dig?

Marlene Isabel Shirazi Rasmussen udkommer på Brændpunkt med romanen Sandhedsserum 1. kvartal 2023.

Martin Bartholdy / Morten Brask

Martin Bartholdy er pseudonym for Morten Brask, som har skrevet en række romaner udkommet i 10 lande.

Han har modtaget Kunstfondens treårige og vundet de italienske priser Bottari Lattes Grinzani’s literary award og Edoardo Kihlgren first Prize for European Literature. Shortlisted til franske Prix du roman Fnac og Prix du roman Chapitre européen.

Den lille Frelser er en absurd komedie om en tid, hvor likes på SoMe er det vigtigste, og hvor mennesker, der intet kan, bliver verdensberømte. Romanen byder på et persongalleri med berømtheder fra Sylvester Stallone og Kim Kardashian til Nietzsche, Salman Rushdie og en elevator styret af HAL9000 fra Kubricks Rumrejsen 2001.

Udgivelse på Brændpunkt: Den lille Frelser, efteråret 2019

Martin Mortensen

Martin Mortensen, født i 1954, har det meste af sit liv interesseret sig for de nordamerikanske indianere.

I Martin Mortensen roman Vintertællingens hemmelighed. Mordet i Horse Dropping-indianerlejren blander forfatteren fiktion og fakta og maler et virkelighedstro billede af indianerlivet i en brule-sioux lejr i 1820’erne sat ind i en spændende ramme. Martin Mortensen har tidligere udgivet små fagbøger om seks forskellige stammer på den nordlige prærie; men stemninger og følelsen af virkelig at være tilstede i en indianerlejr med dens mange daglige gøremål og af selv at vandre med over prærien under en lejrflytning får man bedst frem i digtet form – og altså her i form af en utraditionel krimi.

Velkommen i Horse Dropping lejren.

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Romanen Vintertællingens hemmelighed, foråret 2019.

3. april 2021 udkommer romanen Fjorten ørnefjer – En ung mandanindianers oplevelser i 1823.

Martin Schmidt

Med min baggrund som filminstruktør, var det måske bare et spørgsmål om tid før min første fiktive roman blev en realitet. På mange måder minder de to fortælleformer om hinanden. Levende billeder på film, over for levende beskrivelser i ord og bøger. Fælles for filminstruktøren og forfatteren er et stort ønske om at underholde.

Mine tidligere bøger har alle været fagbøger, men ikke mindst grundet min kærlighed til fiktion på film og tv (Sidste Time, Mørkeleg, Bag det stille ydre, Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne, samt julekalenderen Jul i Valhal) føles det nu på tide, at skrive min første krimi.

Gå stille, tal sagte fortæller en delvist selvoplevet historie på Retsmedicinsk Institut, hvor vi en nat skulle filme nogle scener til en Dan Turell filmatisering. Med udgangspunkt i en meget lang nats oplevelser, har jeg spundet en historie om et filmholds oplevelser med etik og moral. En fortælling, som dykker ned i psykologien og psykopatien i et menneske, der på alle tænkelige måder overskrider grænsen mellem liv og død.

Massoud Kadkhodaee

Massoud Kadkhodaee, født i Iran i 1954. Var skolelærer i Iran, sendt til Danmark som FN-flygtning i 1988 med sin familie. Blev uddannet som bibliotekar i Danmark og har arbejdet som bibliotekar, sprogkonsulent og tolk. Har udgivet flere bøger på persisk (farsi), herunder 2 novellesamlinger, 2 romaner og adskillige artikler og boganmeldelser i persiske eksiltidsskrifter.

Massoud taler også dansk og har selv været med til at oversætte romanen til dansk sammen med oversætter Hiva Ahmadi.

Titlen på romanen Også du vil finde ro kan læses både som beroligende og som advarsel. Hovedpersonen har brug for at falde til ro, fordi han var revolutionær i Iran, altid på vagt, og både i Iran og i Danmark opmærksom på alt, der foregår i politikkens verden, og på et eller andet tidspunkt føler han sig træt og udbrændt. Hovedpersonen Bahram opfatter samtidigt, at når man falder til ro, så er man død som et aktivt menneske, som gerne vil gøre noget stort og betydningsfuldt. Hvis han falder til ro, så er han ikke længere en mand med æren i behold.

Bahram kan ikke få den fortrolighed i Danmark, han søger, fordi han forlod sit land og sin kultur i sit voksenliv. Han er klemt mellem to kulturer. Han prøver at tilpasse sig den nye kultur og det nye liv, men i forhold til sin gamle kultur, som nu hører datiden til, bliver han nostalgisk. Den nye kultur betyder en evig kamp mellem de værdier, som var betydningsfulde for ham dengang, og de nye og anderledes værdier, der er gældende i det nye land.

Romanen handler også om kontrasten mellem to generationer. Bahrams problem er, at han lever 20 år tilbage i fortiden, når han tænker på sit land. Derfor er kontrasten mellem ham og sine to døtre langt tydeligere for ham. I modsætning til ham, står hans hustru Kati som stærk og selvstændig kvinde. Da de kommer til Danmark, kigger hun positivt på sin nye tilværelse. Hun er optimistisk og ser fremad, mens Bahram ser tilbage.

Der er tre personer med vidt forskellige livsopfattelser, der fortæller historien: Bahram, hans kone Kati og fortælleren.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Også du vil finde ro, marts 2019

Mathias Steen Hansen

Mathias Steen Hansen, f. 1992, arbejder som underviser og behandler på en skole ved knækket på Strandboulevarden i København.

Da jeg begyndte at arbejde efter min uddannelse, voksede et savn efter at skrive. Som en stille kløe tog det til i styrke, indtil jeg blev nødt til at adressere det, da det fortsatte ustoppeligt med stigende styrke. I denne irritation og frustration opstod idéen til min bog, hvorefter de mærkelige konturer af fiktive menneskelige skikkelser fandt en form i skriften.

Min bog handler om det skønne og det forfærdelige ved det almindelige liv. Det er historien om en fortabt søns tilbagevenden til Tåsinge. Den fortabte søn er soldaten Martin, som livets begivenheder har forandret. Martin vender tilbage på grund af farens kræftsygdom og bosætter sig i et dødsbo, hvor en mystisk frisør har nedskrevet historier om alt og alle på øen. Martin genoptager gamle relationer til vennerne Anders, Rasmus og Kasper, samtidig med at ekskæresten Anne spøger. Men meget er forandret, siden venskaberne og forholdet forliste i teenagerårene. En hemmelighed, ingen af dem vil snakke om, markerer afslutningen på venskabet og lader sig ikke afsløre, selvom de forsøger at starte på ny og råde bod på tidligere tiders synder. Undervejs udfolder kærlighed og had sig mellem de stakkels mennesker, som er i en evig kamp mod deres hjemstavn og barndom, mens de anonyme skikkelser blotter deres indre med vished om, at de aldrig bliver til den store fortælling.

Udkommer med romanen I mørket er alle katte grå 1. halvår 2022 på Brændpunkt.

Mathias Vinther Ravnholt Nielsen

Mathias Vinther Ravnholt Nielsen (f. 1995).

Jeg studerer religionsvidenskab og historie på SDU i Odense, hvor jeg altid, udover at følge med i undervisningen, holder et øje åbent efter inspiration til gode fortællinger. Den gode fortælling findes overalt, være det film, spil, bøger eller morfar, der spinder et minde fra sin fortid på verandaen på en lun sommeraften. Det er de momenter, hvor man for en stund opsluges af et andet univers og transporteres til andre verdener, jeg forsøger at fange og indkapsle i mit skriveri. Mine historier drejer sig derfor ofte om de trivielle ting i livet, der, når man kigger tilbage på dem, er indsmurt i nostalgi og magi; om de øjeblikke, man først mange år efter opdager har været skelsættende i sit livs gang, og nu kigger tilbage på med erfaringens øjne.

Det er netop disse ting, jeg leder efter i de gode fortællinger, og det er disse elementer, jeg håber, læseren mødes med i min kommende bog. Den vil handle om komplekse familieforhold og skrøbeligheden af drømme, visioner og forventninger. Det er de særlige tidspunkter i vores liv, hvor femøren falder, hvor det hele pludselig giver mening, eller hvor det hele falder på jorden. Bogen handler om sammenflettede skæbner og hvordan personerne påvirker hinandens liv og kommer til at træde hinanden over tæerne, om de ved det eller ej.

Udkommer med en novellesamling (titel kommer) i 2021 på Brændpunkt.

Udkom med novellen Konkyliens ekko i Brændpunkts novelleantologi UDENFOR i 2020

Max Madsen

max lilleMax Madsen er skuespiller, forfatter og multikunstner fra Århus, og han beskriver sig selv på denne måde:  “Jeg er født og opvokset i et drivhus, afrettet i en landsbyskole, penselskyller og farveblander, senere fortabt i storbyen med grafisk design og rastløs søgende i en mening med livet transformeret til skuespil og stykke-skriveri i fire årtier, afbrudt af digt og mangfoldig udsigt under varme himmelstrøg med en vis selverkendelse til følge.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Skriveren, 2016

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Ansøgning til evigheden, 2017

Tidligere udgivelser: Vol.1, Fold Ordet Ud, Partitur i Landskabet samt børnebogen Prick Trick.

Max Ulrich Klinker

Mødet med god litteratur skal være som en sten i skoen; en oplevelse man ikke kan lade være med at opholde sig ved. Ja, endnu bedre – som et kys, man ikke kan glemme; et møde, hvis intensitet og nærvær man ikke kan komme fri af. Det franske ord smack (DK et smækkys) opsummerer dette sindbillede.

Født på Frederiksberg i 1965 som ældste barn af en søskendeflok på tre. Opvokset i Østerbrogadekvarteret, København. Nysproglig Student fra Niels Steensens Gymnasium. Flyveelev hos Niels Egelund og uddannet trafikflyver (civilpilot) fra Midtfly i Stauning i 1987. Har fløjet natfragt og specialflyvninger, især i det fransktalende Afrika, og senere traditionel charterflyvning. Herefter pilot i SAS i årene fra 1990 til 2005. Desuden flyveinstruktør og svæveflyver. 8.500 flyvetimer. Uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1997, herefter dansk advokat og fransk avocat. Bosat i Frankrig.

Tidligste skriblerier i en alder af ti år inspireret af Robert Fiskers børnebøger. Var medredaktør gennem gymnasieårene af det ambitiøse skoleblad Støjtimes, der bl.a. bragte interviews med statsminister Poul Schlüter og samtidens BZ´ere. Skrev første digt ”The Gloaming” til en engelsktime i 1.g, men fik det afvist af lærerinden med påstand om, at det måtte være en afskrift. Øvrige digte fra gymnasietiden havde således et element af vrede over sig.

Har altid været en flittig læser. I mødet med Tom Kristensens Hærværk i 1984 oplevedes for alvor litteraturens dybde og kræfter. Bestyrket gennem læsning af andre klassiske forfattere fra det 20. århundredes første halvdel, navnlig Antoine de Saint-Exupèry, Stefan Zweig, W. Somerset Maugham og F. Scott Fitzgerald.

Har skrevet noveller og digte siden ungdomsårene uden at søge udgivelse. Debuterede på forlaget EC-Edition i 2011 med novellesamlingen “SMAK”, der væver bidrag til eksistentialistiske spørgsmål. ”Elegi for en bombepilot” og ”Momenta” foregår i flyvningens univers, mens ”En nekrolog” og ”Demon de midi” er fra advokatverdenen i Frankrig. I 2015 udkom romanen ”Flyver i natten” på Forlaget Hovedland om fragtpiloten Gustav Nerbens 24 timer på 24 år. Handlingen er henlagt dels til 1980´ernes hedonistiske miljø og dels til barn- og ungdom.

Flyvning er poesi og jura er sprogets præcision.

Max Ulrich Klinker udkom med Novellesamlingen Padderok og andre noveller i 2018, genudgivelse af e-bogsudgaven af novellesamlingen SMAK i 2021 samt romanen Pastorale – krig og kærlighed i 2021 på Brændpunkt.
Pastorale – krig og kærlighed blev kåret af Kristeligt Dagblad som en af de 25 bedste udgivelser i Danmark i 2021.

Udkommer med romanen Stamina – krig og kærlighed 21. marts 2024 på Brændpunkt.

Merete Hellerøe

Fotograf: Susanne Mertz

Jeg er født i Sundsvall og har haft min barndom i Astrid Lindgrens land. Som elleveårig flytter jeg til Danmark og lytter til Tine Bryld på P4 søndag aften. Efter fjumreforsøg på universitetet bliver jeg uddannet på Designskolen Kolding og oplever som kobbertrykker hos Niels Borch Jensen kompromisløs kunst i Toms gamle chokoladefabrik på Prags Boulevard. Billeder på papir bliver til ord på papir og brød på bordet, da jeg som master i retorik får et underviserjob med pensionsopsparing på en designuddannelse. I dag kombinerer jeg annoncesalg på Filmmagasinet Ekko med essays om kvindeskæbner som Tove Ditlevsen og Jeanne Dielman, mens jeg arbejder på min første roman.

Pyt er en coming of middle age-fortælling.  Vi hører ofte om mænds midtvejskrise, mere sjældent om kvinders og næsten aldrig med udgangspunkt i en ydmyg eksistens. Den navnløse hovedperson rammes af folkesygdommen stress og oplever et identitetstab, efter at sønnen er flyttet hjemmefra. På arbejdspladsen, en stor undervisningsinstitution, spidser tingene til med merkantile krav, konkollegaer og samarbejdsøvelser på gulv. Det er knugende klaustrofobisk fortalt, men langsomt åbner bevidstheden sprækker til fortiden og en mulig fremtid.

Pyt er i al sin lavmælthed en kamp på liv og død, hvor selv små hændelser får stor betydning, samtidig med at man ikke kan lade være med at grine ad absurditeterne i det moderne liv.

Romanen Pyt udkommer i 2024.

Mette Nathalie Blume

Mette Nathalie Blume er født 1962 og opvokset på Vestsjælland. Mette har tre brødre og to voksne børn. Hun er bosat i Gilleleje og debuterer nu som romanforfatter. Mette Blume er kendt for DR’s seersucces Gift ved første blik 2022.

KNALD – på datingjunglen handler om at være blevet skilt i en moden alder efter et mangeårigt ægteskab. Om at vove sig ud i junglen af internetdating, om at møde mænd – om håb, naivitet, kærlighed og skuffelser.
Udkommer i foråret 2023.

Romanen tager udgangspunkt i forfatterens egne oplevelser og ikke mindst i venindernes. Tonen er humoristisk, direkte og kæk, og ikke uden en smule bitterhed og sarkasme.

Mette Kappel

Mette Kappel (f.1953)

Siden jeg var barn, har jeg skrevet, og dengang jeg ikke kunne skrive endnu, tegnede og malede jeg. Jeg gik også til ballet, og det blev musikken der i første omgang fik betydning for mig, først gennem musikstudier ved Århus Universitet, siden gennem sangstudier ved Det jyske Musikkonservatorium. Efter min diplomeksamen rejste jeg til Italien for at studere opera i Rom. Under mit ophold, som varede halvandet år, begyndte jeg imidlertid at skrive igen. I 1983 debuterede jeg med digtsamlingen Rum.

Herefter har jeg udgivet yderligere tre digtsamlinger, som alle er inspireret af mit arbejde med stemmen, med kroppen, med rum. I 1985 udgav jeg Paradis, 10 fortællinger. Bogen er for voksne, men beskriver et barns oplevelse af verden, mens hun hopper fra rude til rude. Herefter begyndte jeg at skrive bøger for børn og har udgivet titler for alle aldre. Derudover skriver jeg drama.

Ved siden af mit arbejde som forfatter og digter, har jeg undervist på forfatter-/skriveværksteder gennem en lang række år.

Anders i dråbernes land handler om de børn der ikke bliver lavet og dermed ikke født og bygger på en undren hos barnet. Temaet opstår mellem far og søn. Hvor er det godt, at vi har dig, siger faren. Anders svarer, at selvfølgelig har de ham. Hvor skulle han ellers være? Du ville slet ikke være, siger faren. Var jeg død, spørger Anders. Nej, svarer faren, men heller ikke levende. Hvad så med alle de andre børn, som ikke bliver lavet? Hvor er de, spørger drengen videre. De findes ikke, siger faren. Det svar accepterer Anders ikke. Han tænker jo på dem, altså må de findes.

Historien har en realistisk ramme omkring en poetisk/dramatisk fantasi, som er en fortælling om skabelse.

Anders i dråbernes land er min første bog på forlaget Brændpunkt. Udkommer i slutningen af 2019. Tidligere udgivelser og øvrige produktion kan ses på min hjemmeside www.mkskriv.dk

Mie Hald

mie lilleMie Hald går i folkeskolens 9. klasse i Viborg, og de ord hun sætter på sig selv er: “En fødsel i kære København, en opvækst i magiske Jylland, samt en kulturinteresseret- og rejselysten sjæl – de tre ting har været med til at skabe rammerne for de mærkeligste ting i mit hoved, siden jeg lærte at holde på en blyant. Jeg er nu ovenud lykkelig for som 15-årig at kunne kalde mig professionel forfatter, og stolt over at kunne præsentere Dødsvalsen for det danske bogmarked.”

Udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Dødsvalsen, 2016

Tidligere udgivelser: Novellen Sentaku i antologien Lyden af et hjerte.

Michael Folkmann-Schjerbeck

Michael Folkmann-Schjerbecks (f. 1983) første roman For dig er en gribende og brutal spændingsroman om tab, hævn, kærlighed og misforstået loyalitet. Michael har hentet inspiration til dele af bogen og dens karakterer fra sin egen opvækst. Han har en kandidatgrad fra IT-Universitetet i København og har arbejdet som ekstern lektor på CBS.

Romanen For dig udkommer 3. kvartal 2023.

Mikkel Guldager

Mikkel Guldager, 42 år, født lidt uden for Randers. Min mor er fra Randers, min far er fra Vesterbro. Jeg har haft en enormt broget opvækst rundt omkring i landet men anser, og har altid anset, mig selv som Københavner.

Jeg skriver skæbnefortællinger om karakterer på randen af samfundet og konventionerne. Jeg skildrer sådanne skæbner igennem min egen prisme, som er mærket af, at jeg lider af en psykisk sygdom (bipolar affektiv). Jeg prøver for så vidt muligt at skrive ærlige historier uden at udlevere andre end mig selv.

Jeg er desuden cand. mag. i Engelsk fra KU og er lige om snart Dr. Phil. fra Freie Universität i Berlin. Her laver jeg min afhandling i filologi, hvor jeg analyserer litterære tendenser i Hong Kong.

Jeg bor på Amager med min kæreste i en lille etter, er ludfattig og har tænkt mig at dedikere resten af mit liv til at skrive fortællinger. Jeg har nemlig så mange af dem.

Mikkel Stolt

Jeg er født i 1965, uddannet i filmvidenskab fra Københavns Universitet i 1993, og var samme år med til at stifte Fenris Film & Multimedia.

I min tid dér har jeg instrueret og produceret adskillige personlige og “kreative” dokumentarfilm samt en hel masse video til tv, museer, udstillinger og undervisning.

Nu om dage skriver jeg mest – både fiktion og i en blandingsgenre, som jeg kalder auto-faktion – og jeg har hidtil fået udgivet tre bøger samt bidraget til en række novelleantologier på forskellige forlag. Jeg skriver jævnligt også essays og anmeldelser til internetmagasinet POV International, hvor jeg er filmredaktør.

Man kan finde mere info om min baggrund og mine tanker samt de film og bøger, jeg har været så heldig at kunne publicere, på min hjemmeside mikkelstolt.dk

Pendulet i Portugal er en røverhistorie for voksne børn, og den foregår på en autentisk baggrund i Lissabon i dagene op til Nellikerevolutionen i 1974.

Pendulet i Portugal udkommer 1. halvår 2024.

Mikkel Wendelboe

Jeg hedder Mikkel Wendelboe, er fra 1988 og uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet. Udover at skrive bøger, så arbejder jeg som TV-vært, kommentator og journalist, på alt hvad der har med actionsport at gøre. Jeg har lavet actionsport, live-udsendelser og indslag for SBS Discovery Networks, Danmarks Radio og TV3 Sport, siden 2010, ligesom jeg også har mit eget blad om motocross, der udkommer seks gange årligt. Jeg er desuden freelance-vært, hvor der er brug for det – især indenfor forskellig populærkultur – både på skærmen og live, og jeg har også mit eget TV-program om motocross, MX-Index Live, på sportsplatformen Nowstream.

Jeg er fotograf for Red Bull og Monster Energy, ligesom jeg også skriver som satiriker i dagbladene, når situationen i samfundet påkræver det. Af andre ting kan nævnes, at jeg også tegner på hobbyplan, og så er jeg for nyligt begyndt at bogblogge.

FRANZ, der udkommer på Forlaget Brændpunkt til foråret, er et hæsblæsende satirisk eventyr, om en dreng og hans kat – og de absurde og aparte hændelser, makkerparret kommer ud for. Den er skrevet, fordi jeg elsker at få folk til at grine, og samtidig som en reaktion til et samfund, hvor alting har tendens til at blive taget aaaaaalt for seriøst. Igennem bogen støder vores hovedpersoner på alt fra somaliske pirater, til Christian 4. og et prætentiøst intergalaktisk råd. Forbered dig på en tur, hvor der ikke er lagt fingre imellem, og som vender stort set alting på hovedet – lige fra hvordan samfundet fungerer, til hvordan man nemmest vinder et ølspil.

Biografi:
Aiñafablen 1-5 (2014-2018)

Udkommer 1. kvartal 2020

M. T. Ness

M. T. Ness’ alder ukendt og er aldrig set. Han forholder sig mest til Ingenting og er måske kun en tanke i vores sind

Udkom på Brændpunkt med digtsamlingen Glimt og ekkoer fra Ingenting i 2018.Digte og aforismer inspireret af indisk spiritualitet og filosofi.

Udkommer i 2022 med Koro, en lille eksistentiel, filosofisk og spirituel fortælling med humor og dybde om frygtens vildspor og kærlighedens suverænitet.

Nicolai Just

Nicolai Just er cand.mag. i nordisk sprog og litteratur samt engelsk. Han arbejder til daglig som gymnasielærer. Et liv under solens lys er hans første novellesamling.

Et liv under solens lys foregår i et post-apokalyptisk Danmark, hvor den globale opvarmning gør det praktisk talt umuligt at være udenfor, og velfærdssamfundet er erstattet med en supercomputer som er programmeret til at skabe et velfungerende samfund og at gøre borgerne lykkelige.

Et liv under solens lys udkommer 3. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Niels Christian Larsen

Niels Chr. Larsen er født 1950 i Vestjylland og opvokset samme sted. Efter en uddannelse som økonom har han haft en række jobs i erhvervslivet, hvilket stadig er tilfældet. Han bor i dag i Humlebæk med sin familie.
For cirka 10 år siden opstod interessen for at skrive, men respekt for metieren bragte ham gennem en lang række kurser også omfattende enkeltfagseksamen i Litteraturanalyse på Københavns Universitet.

Niels Christian Larsens første bog Egne rækker – et muntert tidsbillede beskriver livet i en opdigtet stationsby i Vestjylland i 1966.

Romanens omdrejningspunkt er fodboldklubbens udtagelseskomite, der mødes hver tirsdag eftermiddag i en lille vestjysk stationsbys frisørsalon. Komiteen udgøres af frisørmesteren Skummeren, dennes broder Søren, murermesteren Tolveren og smedemesteren Bajong. I bogen ser vi, hvordan disse og andre centrale personer kæmper med omstændighederne for at få førsteholdet til at rykke op.

Bogen er tænkt som et muntert tidsbillede og henvender sig til folk, der tror på de lyse sider af tilværelsen.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Egne rækker – Et muntert tidsbillede, foråret 2019.

Niels Olsen

Niels Olsen (f. 1971)
Jeg er uddannet antropolog med sidefag i Litteraturvidenskab, Moderne Kultur, og har det meste af mit arbejdsliv beskæftiget mig med analyse, rådgivning og videnformidling – de senere år med fokus på civilsamfund, kulturliv og filantropi. Jeg bor på Østerbro i København med min hustru og tre snart flyvefærdige børn. Tidens Fylde er min første lyriksamling og samtidig forfatterdebut. Det sker i en moden alder, men jeg hylder princippet om, at det aldrig er for sent at prøve nye vinger af, og at meget godt når frem til den grundige og tålmodige. Jeg har altid læst meget og skrevet, men mest til harddisk og skuffe. Jeg ser grundlæggende mig selv som et skrivende menneske, nysgerrig og søgende og med en stor kærlighed til sprogets nuancer og muligheder. Før arbejds- og familielivet for alvor tog fart, skrev jeg en del kronikker og var i en femårig periode ekstern klummeskriver på Dagbladet Information. Det er dog først de senere år jeg har åbnet mine øjne for lyrikken. I mange år forstod jeg sandt at sige ikke meget af, hvad digterne skrev. Det var som om de enten skrev til sig selv eller andre digtere og altid i et indforstået og svært afkodeligt sprog. Ofte tænkte jeg: Du er åbenbart for dum til digte. Glem dem! Men så kom den nysgerrige antropolog alligevel op i mig: Hvad er koden til den verden? Kan den undersøges og forstås? Jeg er også en gammel, stædig lollænder og blev på et tidspunkt enig med mig selv om, at det simpelthen ikke kunne passe, og så fandt jeg langsomt frem til lyrikere, som talte til mig – folk som Pablo Neruda, Seamus Heaney, Johs. V. Jensen, Henrik Nordbrandt og den unge Ribjerg. De skriver om den sansbare verden, som kan åbnes og deles med andre. For lyrikken bør være åben for alle. Den er ikke et privilegium for de få, men kan dyrkes på mange måder. Jeg begyndte at sætte ord på papir tidligt om morgenen, sent om aftenen, i weekender og ferier, når jeg kunne stjæle mig til en time eller to, og fandt ud af, at der ikke var så mange barrierer i lyrikkens landskab, som jeg troede. Så, for nogle år siden, døde min svigermor. Pludselig og uden varsel. Hul i kranspulsåren. Jeg holdt meget af hende, og hendes død var et stort tab, men gav også ny retning og mening til mine lyrikskriverier. Tidens Fylde er dedikeret til hende, der elskede livet og spiste det i store, fyldige stykker. Digtene er en hyldest til livet fra det begynder og til det pludselig er forbi. De er en undersøgelse af livsfaser, barndomserindringer, vemod, ungdommens forvirring, voksenlivets forpligtelser, øjeblikkets begejstring, hverdagens åndslakuner, forældreskabets frustrationer, aldringens vilkår, biologiens skrøbelighed, afslutningens uigenkaldelighed og en stærk vished om, at når dit liv en dag er forbi, er det, du var for andre, det eneste, du vil blive husket for.

Niels Olsen udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Tidens fylde 1. kvartal 2023.

Nikolaj Andersen Olsvig

Nikolaj Andersen Olsvig, født 1967 i Sisimiut, Grønland, som yngste søn i en grønlandsk-dansk familie. Er opvokset i Grønland og Danmark.
Er uddannet folkeskolelærer, coach og misbrugsbehandler og har gennem sit professionelle virke erhvervet sig viden om og forståelse for, hvad mennesker med personlighedsforstyrrende træk som f.eks narcissisme gør ved deres omgivelser.
Har siden 2006 været elevcoach på Tech College i Aalborg.
Han bor i Vester-Hassing med sin kone og de tre børn de har sammen.
Derudover har en datter fra et tidligere ægteskab.

Nikolaj Andersen Olsvig Debuterede på Brændpunkt med romanen Spejlstafet  i 2020. Han udkommer med romanen En god blanding 1. halvår 2023.

Nina Belling

Nina Belling, født 1957, er vokset op i Vordingborg. Hun er uddannet folkeskolelærer og  i dansk som andetsprog. Har igennem mange år boet i Valby.
Nina Belling debuterede i 2000 med Til en fremmed – en historisk roman fra Firenze. Er derudover forfatter til en række romaner: Zahras ørken; Heksen Angina, børnebog; Øjeblikkets mester; Nattens Stemmer og Drengen uden baggrund. Et fællestræk i romanerne er menneskers længsler, drømme, håb, vrede, desperation og forsøgene på at finde nye veje i de ofte svære vilkår, de lever under.

Romanen Søstre handler om to unge kvinder på en sukkerplantage på Sankt Jan i Dansk Vestindien i 1792. Den slavegjorte Damma Rebecca har flere identiteter, som hun forsøger at udfolde i det brutale slavesamfund, imens den nyankomne Sara Magdalena Susanna Krag er fastlåst i sin rolle som kvinde med begrænset bevægelsesfrihed. Hun kommer naiv og fuld af drømme fra Danmark for at leve med sin far på plantagen. Historien udspiller sig i en blandingskultur af europæere, afrikanere og kreolere og fokuserer på overlevelsen, desperationen og den evige trussel, der hviler over alting i det hede, forvrængede paradis.

Karakteren Damma Rebecca er inspireret af en virkelig person, der levede på øerne i 1700 tallet, og som netop var i stand til at begå sig i flere miljøer og dermed opnå større sikkerhed og flere muligheder. Den danske kvindes historie er inspireret af min tiptip-oldemor, som stammede fra Sankt Jan. Jeg har sporet hendes gren af slægten Beverhout tilbage til 1600 tallets kolonitid, hvor mange hollændere bosatte sig på øerne. Søstre foregår i en tid, hvor hvide plantageejere, med Danmark og andres nationers velsignelse, opelskede et grådigt og brutalt system og en vilje til at lukke øjnene for andres lidelser.

Søstre udkom i 2020 på Brændpunkt.

Nina Belling er nu aktuel med novellesamlingen Pålandsvind, der udkommer 12. marts 2022 på Brændpunkt.

 

Palle Hansen-Skov

Jeg kan som 67-årig se tilbage på et aktivt liv i reklamebranchen som grafisk designer og tekstforfatter. Desuden har jeg i mange år været salgschef i den grafiske industri. Kunsten har altid været en stor del af mit liv, hvor jeg maler fantasifulde malerier og udstiller rundt om i landet.
I 2020 kastede jeg mig over forfatterskabet og udgav en historisk spændingsroman med titlen Den lange færd.
Jeg har en stor interesse i historiske hændelser, ikke mindst fra middelalderen, og derfor foregår min debutroman Den lange færd naturligvis i det tiende århundrede.
Det kan ikke undgås, at jeg er blevet inspireret af glimrende forfattere som f.eks. Frans G. Bengtson, Bernard Cornwell, Conn Iggulden, Knud H. Thomsen og mange andre fra den genre – men historien Den lange færd er helt min egen.

Det er altid min hensigt at skrive således at læseren opfatter handlingen som en ”roadmovie”. Det vil sige, at historien flytter sig med faste skridt fremad uden for mange ophold. Jeg prøver at bevare en rytme, som jeg selv foretrækker at læse.

Ingen regel uden undtagelser. Derfor er min nyeste roman Karsten med K en nutidsroman, der foregår i et tilsyneladende helt ufarligt miljø i det sydlige Århus.

Kort fortalt om Karsten med K:

Karsten er en krimiforfatter, der flytter fra Nørrebro til det sydlige Århus. Han har mentalt brug for at komme væk fra det miljø, han med succes har skrevet om i mange år, men nu hæmmer ham i hans forfatterskab. Han flytter ind i Håndværkerparken i Højbjerg med intentioner om at blive integreret, lære en masse ’autentiske’ mennesker at kende, og til en forandring skrive en ”feel good” bog om hverdagslivet blandt almindelige mennesker. Han bliver hurtigt en del af miljøet, men erfarer også, at der under overfladen af almindeligheder sagtens kan ske mange usædvanlige ting. Måske i en grad, der endda vil ændre hans liv. Det er en roman med mange overraskelser, som vil underholde læseren frem til sidste side.

Udkommer med romanen Karsten med K på Brændpunkt 1. kvartal 2022.

Paul Bach

Paul Bach har arbejdet i pladebranchen som medejer af selskaberne Sonet og Harlekin, hvor han sammen med sine kompagnoner har stået bag lanceringen af en lang række af Danmarks populæreste kunstnere, blandt hvilke tæller: Bamse, Clausen & Petersen, Povl Dissing, Eva Madsen, Johnny Madsen, De Nattergale, Sanne Salomonsen samt Troels Trier og Rebecca Brüel.

Han har skrevet krimien Frit Fald, 2000 samt manuskript til filmen Sextet, som fik en fantastisk modtagelse i England, hvor kritikere nævnte den i samme åndedrag som Carl Th. Dreyer.

Paul Bach udkommer med thrilleren Pandoras æske på Forlaget Brændpunkt i maj 2018.

Per Ole Persson

Per Ole Persson blev født i 1975 og opvokset på landet syd for Malmö. I 2007 udkom romanen Veteran.

Forfatter Peter Høeg beskriver Veteran med ordene: “intens, fortættet og fængslende”.

2012 udkom romanen Jaco på Albert Bonniers forlag via Nordin Agency. Jaco modtog en strålende modtagelse af pressen og blev nomineret til Entertainment Guide’s Malmö / Lund Award. I 2013 blev Jaco udgivet af det danske forlag Batzer & Co og det finske forlag Werner Söderström Oy.

 

Fra Vildhund:

Jeg er gået ind ad tre døre. Elektronisk lås med nøglebrik og kode udenfor, hulnøgler indenfor. Jeg befinder mig i et lille rum med nogle grå klædeskabe. På et bord ved væggen står et hvidt riflet plastikkrus. Ved siden af ​​ligger to plasthandsker.
Et gult skateboard står lænet op ad et højt bord ved væggen. På undersiden af skateboardet er der et billede af en bulldog i sømandstøj. En sød lugt af vaskemiddel. Det var den tynde, der sagde det. Hans tonefald var hverken truende eller ikke-truende. Han er dygtig. Men han ser meget træt ud. Som om dørene har tappet ham for al energi. Jeg gør mig klar til endnu en gang at tage tøjet af og stå nøgen foran et fremmed menneske.

 

Vildhund udkommer på dansk 2. halvår 2020 på Brændpunkt

Pernille Høegh

Pernille Høegh (1990)
Cand.mag. stud. i almen litteraturvidenskab og bosat i Trondheim. Her arbejder jeg med litteraturformidling i forskellige sammenhænge, bl.a. som foredragsholder, kulturvært og som styremedlem i en lokal organisation. Jeg er særlig optaget af den norske debat om virkelighedslitteraturen og dens virkning – sammenhængen mellem liv og litteratur.
Jeg debuterer med romanen På visse betingelser i foråret 2020 og arbejder på nuværende tidspunkt på et større faglitterært projekt om virkelighedslitteraturen.

Præsentation af På visse betingelser
Katrine har netop udgivet, hvad hun omtaler, som en roman om sin opvækst – om det problematiske forhold til sin mor. Hun ville bryde et tabu ved at fortælle historien om en mor som ikke elsker sit barn. Da Elin, moren til Katrine, læser romanen bliver hun først og fremmest overrasket over Katrines udlægning. Hvordan kan de to have så forskellige syn på den samme opvækst – af hvad som har foregået?

Elin føler sig forulempet og umyndiggjort, hun er såret og vred over at være blive hængt ud i sin datters roman. Hun beslutter derfor at bryde et endnu større tabu: At fortælle historien om en mor som ikke elsker sit barn. Barnet er måske nok talentfuldt, værd at beundre, men hun er ikke mulig at elske, hun er ikke sårbar, men bare udfordrende. Hvad hvis barnet ikke vil tage imod morens kærlighed, gælder den så ikke? Er det da nødvendigvis moren der er noget galt med?

Er det muligt for en kvinde, som alle har besluttet er en dårlig mor – fordi den anerkendte forfatter siger det – at bevidstgøre læseren om, at dette litterære geni også er en del af en anden fortælling, eller er det ret og slet den der kommer først, som ejer sandheden? Kan bødlens historie også blive god litteratur, eller er det særlig forbeholdt offeret: Hvilke historier er det vi vælger at lytte til og hvorfor?

På visse betingelser er en roman om at finde frem til en historie, som er til at leve med, om intimitet og om at turde at knytte bånd – om kærlighed på visse betingelser. Det er en fortælling om fiktionens yderste konsekvenser, hvad der sker, når man ikke bare udsætter sig selv, men også andre for fiktionens greb: hvordan selvgranskning kan føre til grænseoverskridende adfærd i både det virkelige liv, men også i kraft af den man gerne vil eller måske bare kan være i skriften.

Pernille Louise Langer

Pernille Louise Langer (f. 1995) er født og opvokset i Vestjylland og uddannet BA i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Hun studerer nu på kandidaten i litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Hun har gennem flere år undervist både børn og voksne i kreativ skrivning og været redaktør på litteraturtidsskriftet Standart. Selv skriver hun både fantasy, poesi og socialrealisme, inspireret af den ydre såvel som den indre verden.

Debutromanen Det står skrevet på min krop er inspireret af virkelige hændelser og handler om to unge søstre, der på forskellige måder kæmper en urimelig kamp mod en alvorlig sygdom. Romanen giver et anderledes indblik i et ungdomsliv, som ingen kunne have forestillet sig. I romanen vil du møde altopslugende sorg, stor kærlighed og ikke mindst håbet om, at døden ikke er slutningen på det hele.

Det står skrevet på min krop udkommer 8. august 2023.

Peter Kristiansen

Peter Kristiansen (f. 1969) er opvokset ved Rønde på Djursland. I dag bor han med sin familie i Brabrand ved Aarhus. Han har en uddannelse som politolog og som følge deraf et rigtigt arbejde som fuldmægtig i den stedlige kommune.

For nogle år siden fandt han ud af, at han vist kunne noget med ord. Han vidste godt, at han kunne skrive en velturneret tale og en rammende lejlighedssang (som oftest på ”Jens Vejmand”). Men en dag viste hans kone ham nogle kortprosatekster, som han syntes godt om. Hun sagde, at sådan noget kunne han da også skrive. Dagen efter skrev han sine første fire-fem tekster, printede dem ud, fremviste dem stolt og blev spurgt, om han havde fundet dem på nettet? Men det havde han ikke. En del af teksterne kom dog siden på nettet via Slagtryk.dk.

Hans første roman hedder Skyldneren og udspiller sig i Aarhus over fem måneder fra december til april. Den handler om at stå i gæld til et andet menneske og om pligten til at betale tilbage. Samtidig er det en historie om en indesluttet mands gradvise bevægelse hen mod sin undergang. Hvordan kan han betale sin gæld? Og vil det lykkes ham at slippe fri af den skyld, han føler?

Peter skriver visuelt, og han holder af den melankolske grundtone, suppleret med (sort) humor, absurde situationer og et poetisk anstrøg. For ham er sproget vigtigt i enhver fortælling. Mange bøger (af selv kendte forfattere!) er blevet stillet tilbage på hylden, fordi teksten ikke svingede. Hvert ord har betydning for mening, stemning og rytme.

Foto: Jakob Odgaard

Skyldneren udkommer 2. kvartal 2021 på Brændpunkt

Peter Qvist

Peter Qvist, f. 1955 i Skive. Uddannet læge i Århus 1983. Har foruden klinisk lægearbejde fungeret som lektor ved SDU og beskæftiget sig med forskning, ledelse og ’kvalitetsudvikling’ i sundhedsvæsenet. Efter mange års arbejde med sygdom og sundhed pensioneret i 2017.

Jeg har gennem flere årtier skrevet og publiceret faglige og videnskabelige artikler. De senere år har lysten til at skrive bevæget sig fra det rent faglige – via et par guidebøger med turbeskrivelser (vandre/fisketure i Norden) – til det skønlitterære. I mine skønlitterære udgivelser forsøger jeg at kombinere underholdning og spænding med beskrivelse af eksistentielle dilemmaer, som blandt andet er inspireret af mit tidligere arbejdsliv og nuværende seniortilværelse.

I 2019 udkom novellesamlingen ’På næstsidste vers’ og i 2020 romanen ’Pletfri’. I foråret 2022 udgives romanen ’Døden kommer to gange’. De to sidstnævnte på Brændpunkt.

Den nye roman udspiller sig i det østjyske, hvor det pensionerede ægtepar Torkild og Martha lever sammen i en stille trummerum.  Martha er lungesyg og fordriver mest tiden foran fjernsynet, mens Torkild søger tilflugt i sit haveskur, hvor han omgivet af kolber, reagensglas og kemikalier forsøger at genoplive en gammel drøm som amatøropfinder. En dag forsvinder Torkilds seks år ældre søster, som han altid har haft et anstrengt forhold til. Torkild har mødt hende kort før hendes forsvinden, og da eftersøgningen er resultatløs, føler han sig sat under mistanke. Kort efter rammer endnu en hændelse nærmiljøet. Det er Torkilds genbo, der pludselig dør. Eller gør han? Mistroen mellem ægtefællerne vokser, Martha søger støtte hos sønnen Tobias, mens Torkild indleder et skæbnesvangert samarbejde med sin nabo, og snart lurer katastrofen lige om hjørnet.

Pia-Mathilde Henriksen

Pia-Mathilde Henriksen f. 1990, uddannet fra Forfatterstudiet i Bø i 2019. Debuterede i maj 2019 med digtene Sorude Mili i Slagtryk.

Hvad med hvalerne? er en satirisk antidannelsesroman. Viktoria ansættes efter en fyring i en dyrevelfærdsorganisation. Det nye arbejde skal give Viktorias tilværelse mere mening, hvilket hurtigt bliver udfordret, ikke mindst af Johannes, en mand hun møder på en landsindsamling, som ikke er bange for at stille kritiske spørgsmål. Viktoria forsøger at navigere i den moderne verden, hun kæmper i relationen til sine nye – filantropiske – kolleger og Johannes, til sidst er det et spørgsmål om at satse.

Udkommer på Brændpunkt med romanen Hvad med hvalerne? til foråret 2020.

Pia Rydahl

pia-rydahlPia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose. Allerede som barn lærte hun at holde af smukke ord, som hun gav liv på papiret. De sidste årtier har hun aktiveret og aktualiseret litteratur i dialog sine elever. Grint, raset og undret sig over det, der gav anledning til det.

”I mit forfatterskab bevæger jeg mig mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på eksistentielle problemstillinger. Jeg lader mig fx inspirere af alt fra skæve eksistenser i gadebilledet, til små nære observationer i hverdagen, fotografier fra fortiden og samtaler over kaffe. Jeg skriver ud af intentionen om at give læseren en læseoplevelse, der spontant sætter gang i læserens billedskabende evne og fremkalder følelser, hvor læseren drømmer, græder, elsker og lever med mine hovedpersoner.”

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Der brænder en ild, 2017

Reza Farmand

Jeg er født i Iran (1956) og har boet i Danmark siden 1985. Jeg har læst Arts i Indien og Engelsk på Københavns universitet. Jeg har udgivet en lang række digtsamlinger på persisk, hvoraf jeg har oversat fire til dansk. Ud over digte har jeg også udgivet et forskningsværk om Moulavi (Rumi), den persiske klassiker, hvor jeg anfægter hans sufistiske verdensanskuelse.
Et gennemgående tema i mit forfatterskab er feminisme, hvilket blandt andet kan ses i digtsamlingerne “Duas stening“ og ”Min mor blev ikke smuk”. Sidstnævnte findes også som videodigt på engelsk: My Mother Did not Become Beautiful, og er oversat til adskillige sprog.

Tidligere udgivelser på dansk:

Parisiske digte, 2020
Polardigte, digte om Grønland og inuit-folket, 2020
Duas stening, 2020
Min mor blev ikke smuk, 2020
Bidraget med flere digte til bogen: Seksualitet og livskvalitet. Mille Idehen, 2013

Digtsamlingen Det er blodet der elsker handler om kærlighedens væsen.
Kærlighed er et vældigt begreb. Hvor mange facetter har kærlighedens diamant? Er alle disse facetter synlige? Bogen forsøger at dreje kærlighedens mægtige diamant rundt og undersøge dens forskellige facetter under poesiens lup. Bogen berører bl.a. emner som: Hvorfor bliver man forelsket? Findes der nogen ren kærlighed? Kimen af den verdslige kærlighed, og forelskelsens flyvende natur.

Reza Farmand udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen Det er blodet der elsker 1. kvartal 2023.

Rikke Arnholtz

Rikke Arnholtz (f. 1978) er uddannet cand.mag. i dansk og spansk fra Københavns Universitet og arbejder som gymnasielærer. Hun har tidligere boet i Bolivia og Spanien. Har skrevet lyrik og kortprosatekster siden 15-års alderen.

Hendes tekster kredser om det moderne menneskes vilkår og udfordringer. Med både humor og alvor skriver hun om karakterer, der er på evig flugt fra sig selv og på jagt efter nogen eller noget, der kan skabe mening i livet. Sproget er gennemarbejdet, der eksperimenteres med form og indhold, og læseren kan risikere selv at ende som en litterær karakter!

I kortromanen Selvsving tiltales læseren direkte og inddrages som en del af det litterære univers. Der leges med grænsen mellem fakta og fiktion: Kan teksten redde liv? Kan den skabe liv? Kan den aflive sin egen forfatter?

Selvsving udkommer på Forlaget Brændpunkt i april 2025.

Tidligere udgivelser: Hestehuller (lyrisk kortprosa), Vislumbres de Bolivia (spansk undervisningsbog).

Ronny Reffelt

ronnyRonny Reffelt, f.1967, er efter en arbejdsskade blevet førtidspensionist. En situation som efterlod ham med en masse tid på hånden, som skulle udfyldes. Da han var i tyverne, fik han udgivet en børnebog på forlaget Sesam. og så gik skriveriet i sig selv igen. Men da han blev førtidspensionist begyndte han atter at skrive. I 2013 fik han så sammen med en medforfatter, udgivet en science fiction bog med titlen Tristan og Chiaki – Virus. Nu er han klar med bogen Forfra, som handler om en ung mand, der oplever en fødselsdepression, hvilket nødvendigvis ikke er så deprimerende som det lyder.

Tidligere udgivelser: Sprøde Helte, Forlaget Sesam, 1993, Tristan & Chiaki – Virus ( medforfatter Lene D. Møller), Forlaget Science Fiction Cirklen, 2013 samt Forfra, Brændpunkt, 2017, Jorden er flad, Brændpunkt 2018

Ronny Reffelt udkommer med sin første krimi, Tavshedens pris, 2. halvår 2022.

 

Rune Bendixen

Rune Bendixen er forfatter, manuskriptforfatter, formatudvikler, musiker og filminstruktør. Han havde international succes med bandet The Overlords, som er hovedarkitekterne bag den elektronisk trancemusik. Han har skrevet og instrueret den engelsksprogede thriller Bullfighter med Willem Dafoe, Guillermo Del Toro og Olivier Martinez, og de danske børne- og ungdomsfilm Rich Kids og Bølle Bob og Smukke Sally. Efter flere år som formatudvikler på flere tv-formater som Topmodel, Fra Skrot Til Slot og Husvild, og utallige reklamefilm, skrev og producerede han den amerikanske comic book serie Agent 47 baseret på det populære computerspil Hitman.

Udkommer med 1. del i serien om Annika Løve, Annika Løve & pagtens pris, 1. halvår 2024.

Rune Nøhr

Rune Nøhr (f. 1982) har en BA i Litteraturvidenskab og en baggrund inden for TV-marketing, hvor han blandt andet har arbejdet for Discovery Channel og TV 2.

I 2016 valgte han at skrue ned for karrieretempoet og fokusere på sin store passion: litteraturen. Han tog et job som litteraturformidler på det lokale bibliotek, hvor han siden har arbejdet for at sprede læselysten til borgerne igennem arrangementer, foredrag og anmeldelser for Litteratursiden.

Han har tidligere udgivet noveller i diverse antologier, skrevet en lang række kortfilm og en enkelt spillefilm samt selv instrueret to kortfilm igennem Det Danske Filminstitut.

Et spil for tabere er hans romandebut. En hommage til 50’ernes hårdkogte detektivfortællinger, krydret med moderne tematikker og masser af tju-bang action.

Et spil for tabere udkommer første kvartal 2024.

Forfatterfoto: Karsten “The Bruce” Andersen

Sanne Udsen

Sanne Udsen er uddannet økonom (cand. polit fra KU og ph.d. fra CBS). Hun er forfatter til en række fagbøger, herunder Psykopater i jakkesæt (2006). Den senest udkomne fra hendes hånd er Verden vil bedrages (2018). Hun har tidligere udgivet to krimier, Djævelens advokat (2007) og Alle Guds børn (2008). Hun har flere gange været modtager af arbejdslegat fra Statens Kunstfond og fra Autorkontoen.

Om Men nok om det:

Er der liv efter de fyrre? Eller er det virkelig fyrre, fed og færdig? Arbejdsmæssigt, kærlighedsmæssigt og aldersmæssigt befinder Caroline sig i en krise, som hun gør sit bedste for at komme ud af. Det bedste er desværre ikke helt godt nok. Hun forsøger at trøste sig med udtrykket ”Livet begynder ved de fyrre”. Og noget skal der ske, for Caroline er ikke ligefrem toptilfreds med sin tilværelse, og det helt uanset den forestående 40-års-fødselsdag. På kontoret prøver yngre kræfter at underløbe hende, og på hjemmefronten forsøger hun sig uden det store held med netdating efter hendes mand har forladt hende til fordel for en storbarmet model.

Kommende udgivelse på Forlaget Brændpunkt: Romanen Men nok om det, foråret 2019.

Signe Bruskin

Signe Bruskin (f. 1985) er ph.d. i organisationsstudier, foredragsholder og forfatter til en række fagbøger: Mikroforandringer, 2021; Ledelse i felten, 2024; Micro changes, 2024. Glæden ved at skrive har nok altid været der, men de seneste år har den vokset og vokset, og det er nu endt i Signes første skønlitterære værk, novellesamlingen Tiden forgaar.

Tiden forgaar er en samling af syv noveller, der udspringer af en grundlæggende nysgerrighed på fænomenet tid. Den foregår i forskellige kontekster og omhandler forskellige skæbner. Novellerne tager dig blandt andet med op i flyet, ind i Torontos gyder, på advokatkontoret, på toppen af Twin Peaks og ind i fængselscellen. Gennem novellerne løber en lettere filosofisk understrøm, der beskæftiger sig med tiden. For hvad er tid? Hvorfor går tiden nogle gange langsomt, andre gange hurtigt? Hvorfor kan et øjeblik virke så afgørende, mens tiden en gang imellem forsvinder i det trivielle? Hvorfor er tid så abstrakt – og samtidig så konkret?

Tiden forgaar udkommer på Brændpunkt 2024.

Sinus Reuss

Sinus Reuss har en kandidatgrad i datalogi samt en MBA (lederuddannelse), og han har blandt andet arbejdet som studenterunderviser (i datalogi), programmør og de efterfølgende som projektleder for stadigt større it-projekter.

Novellesamlingen Intet at skjule handler om, hvordan det påvirker vores liv og adfærd, når private aktører overvåger os, indsamler vores oplysninger og bruger dem til at påvirke os direkte eller indirekte.

Panoptikon er en bygning og et kontrolsystem opfundet af filosof og jurist Jeremy Bentham i slutningen af 1700-tallet. Panoptikon er indrettet, så alle kan overvåges fra et sted, men aldrig kan vide, om de bliver overvåget. Jeremy Bentham kunne ikke vide, at vi alle ville komme til at leve i et panoptikon.

Kommende udgivelse i 2021 på Forlaget Brændpunkt: Novellesamlingen Intet at skjule.

Sten Jacobsen

Jeg er cand.mag. i samfundsfag og historie og har været gymnasielærer fra 1978 til 2015.

Ud over litteratur er jeg meget optaget af mikro- og mentalitetshistorie og har skrevet seks bøger om emnet. Det interesserer mig, hvordan hver tid har sine grydeklare måder at tolke og give mening til livet, tolkningsmåder, som også sætter meget snævre grænser for menneskers livsvalg og forståelse af eget liv.

Litterært debuterede jeg i 1999 med novellen ”Skrænten”, som blev sendt i Danmarks Radio.

Jeg har udgivet fem novellesamlinger ”Blind trappe” (2016), ”Hvem kan gøre en dukke fortræd?” (2017), ”Hulter til Bulter” (2020), Uforstandige historier (2022) og ”Historier fra 11 minutter i 12” (2023) samt en roman ”Vejen til Berlin” (2021). De to første novellesamlinger er udgivet på Forlaget Apuleius’ Æsel og de tre sidste novellesamlinger samt romanen er udgivet på Forlaget Brændpunkt.

Jeg er særlig optaget af situationer, hvor vi mennesker misforstår hinanden, og i situationer, hvor vi har svært ved at orientere os. Jeg mener, at litteraturen kan bruges til at åbne op for de dunkle områder, hvor vores kulturs tolkninger er selvmodsigende, og hvor vi dybest set ikke fatter, hvad der foregår, og hvad vi selv har gang i. Af samme grund har mine noveller ingen klare pointer, men ender snarere med et åbent spørgsmål. Noveller skal ikke være rebusser, der har en løsning, men gåder, der er åbne for tolkninger.

Jeg er fascineret af den absurde tradition og bruger i forskellig grad absurdismens og surrealismens teknikker i mine tekster, ligesom grænsen mellem drøm og virkelighed indimellem er flydende.

Jeg opfatter litteratur som generelt ubundet af tid. De gamle græske tragediedigtere, Shakespeare, Strindberg, Herman Bang, Tom Kristensen … listen af både store og små er uendelig … er vores samtidige. I min optik er litteratur et rum, der går på tværs af tid og sted. Et rum for udforskning af det menneskelige sind og det at være tilstede i denne mærkelige verden på lånt tid.

Hjemmesider: www.stenjacobsen.dk

og: https://danskenoveller.dk/

Sussie Maria Pilegaard

Sussie Maria Pilegaard (1966) er cand.mag. i psykologi og kultur- og sprogmødestudier.

”Jeg er født i Brøndbyøster og opvokset på Københavns Vestegn og i Astrid Lindgrens Småland. Det var en opvækst rig på kontraster, flytninger og skoleskift, og de mange skift har uden tvivl skærpet mine iagttagelsesevner.

Det, der driver mig som forfatter, er en grundlæggende nysgerrighed på andre mennesker, og kimen til ”Frida”, der udkommer på Brændpunkt i 2021, har ligget i mig siden 11-årsalderen. På det tidspunkt gik jeg i klasse med en pige, der ikke talte, og det var både skræmmende og mærkeligt at være vidne til. Mærkeligt fordi jeg ikke forstod hende, og skræmmende fordi hendes manglende tale gjorde hende udsat. Klasselæreren var den værste, når han prøvede at tvinge ord ud af hende, hun ikke kunne få frem. Først som voksen hørte jeg om selektiv mutisme, og bogen om Frida er min egen forestilling om, hvordan det er at leve med ufrivillig tavshed i en tid og en verden, hvor den, der råber højest, vinder.”

Tidligere udgivelser: Saga (roman), forlaget EgoLibris 2018; Hvor fanden blev lykken af? (kronik), vinder af Dagbladet Informations kronikkonkurrence i 2014; Stolthed står for fald (kronik), bidrag til Politikens serie om autofiktion i 2014.

Find mig her: sussiemariapilegaard.dk. Jeg er også på instagram og facebook.

Udkommer med romanen Frida 1. kvartal 2021 på Brændpunkt.

Søren Byder

Et menneske i krise er et menneske i forandring.

Det meste af mit liv har jeg tilbragt på en scene, hvor jeg som skuespiller portrætterede andre menneskers drama og følelser. Det var min verden, indtil alt krakelerede. Jeg ændrede alt i mit liv, min karriere, mit hjem, mit ægteskab. Jeg fandt mig selv i en ukendt verden i en hvirvelvind af følelser, og herfra måtte jeg genopbygge mig selv.

Skal man følge sit hjerte? Det er en kliché, der ikke rigtig betyder noget, før man står midt i det: Leder det automatisk til lykke, eller kan det at følge sit hjerte få én til at gå til grunde – eller er der en tredje mulighed?

Min historie handler om krise, om depression og om valg. Den handler om, hvordan noget aldrig er sort-hvidt og om, hvordan ethvert valg påvirker alle omkring en. Det er en historie om alt det, der er vigtigt, og om alt det, der betyder noget, når man står tilbage med kun sig selv.

SØREN BYDER, f. 1972, uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1999 og har i perioder siden 2000 været tilknyttet Det Kongelige Teater.

Søren Byder forsvandt fra filmverdenen og de skrå brædder i 2009 og gik fra at være feteret skuespiller til stilladsarbejder. Fra at være gift med en celebrity til at være enlig far til tre i en boligblok nær Gellerupparken.

Søren Byder er særligt kendt fra tv-serierne HotelletNikolaj og Julie og fra filmene Se til venstre, der er en svensker og Bella, min Bella, ligesom han har medvirket i store internationale produktioner.

Udkommer med den autofiktive roman KRIGER på Brændpunkt 4. november 2021!

Søren Kiil

Søren Kiil debuterer som romanforfatter med thrilleren RELOAD. Han er uddannet kemiingeniør, bor i Øverød nord for København, og har i mere end 20 år forsket og undervist inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.
Senest har han udgivet tre fagbøger om teknisk kemi og produktdesign ved amerikanske Wiley og Polyteknisk Forlag. I 2006 og 2014 modtog han henholdsvis Statoil Prisen og Elastyrenprisen for sin forskning.
Parallelt med tekniske og naturvidenskabelige emner interesser Søren sig for menneskers reaktioner, følelser, beslutninger og evne til forandring, under og efter ekstremt pres fra omgivelserne.

Om RELOAD

Ville du slette dine følelser for at undgå din skyld?

Skolelærer Steve Morris er på tiende år plaget af ødelæggende følelser efter en dødsulykke på Long Island i USA. Han drømmer om et andet liv, hvor han kan være en mere tilstedeværende og forstående far og ægtemand.

Ved et tilfælde bliver Steve bekendt med ny RELOAD teknologi, der genetablerer Alzheimers patienters tabte erindringer. Han lader sig behandle med en hemmeligholdt variant af RELOAD og oplever et stærkt forandret følelsesliv.

En række hændelser før og efter Steves behandling tyder imidlertid på at RELOAD anvendes til andet end demensramte og en tidlig morgen forsvinder en elev. Med hjælp fra journalisten Jessica Bonner kommer Steve på sporet af, hvad der foregår på Long Island, men beviser mangler, og snart er Steve i fare for at miste sit job, sin lille familie, og i sidste ende sin forstand og sit liv.

Thrilleren RELOAD udkommer 25. oktober 2022 på Brændpunkt.

Søren Poder

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Han har i mange år været fast tilknyttet freelancer for Dagbladenes Bureau i København men arbejder i dag som journalist og lokalredaktør i Mediehuset Herning Folkeblad.

I 2015 debuterede Søren Poder som forfatter med ungdomsromanen Sidste skoledag. Romanen handler om skoleskyderen Charles A. Ingreen og er en fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden.

I 2018 modtog Søren Poder et arbejdslegat fra Statens Kunstfond på kr. 50.000. Og i efteråret samme år gennemførte han Den jyske Forfatterskole i Aarhus.

På røven gennem natten udkom på Forlaget Brændpunkt efteråret 2020.

På røven gennem natten handler om Lukas og Viktor, der lige er blevet færdige med 10. klasse i Herning og er ved at glide fra hinanden. De beslutter sig for at hænge ud sammen ’ligesom i gamle dage’, men da de ikke har nogen penge, siger de ja til at aflevere en pose for banden Black Brotherhood.

Det burde være en nem tjans, men alligevel mister de posen, og snart er vennerne på flugt fra både bandemedlemmer og det lokale politi sammen med Lukas’ kæreste, Amira, der er stukket af hjemmefra gennem sit vindue.

Heldigvis får de hjælp af Lukas’ oldefar, der lavede noget under krigen, som gjorde ham mærkelig. Og snart er den umage flok på vej gennem natten på en rejse, der trækker tråde fra fortid til nutid, indtil det står klart, at der hele tiden var mere på spil end bare dårlige beslutninger og dummebøder.

Yderligere information om Søren Poder kan findes på: www.sorenpoder.com

Tanya Vendelbo

Mit kreative gen og den dybe længsel efter at skrive har jeg helt sikker fra min farfar, der var prisvindende reklamefotograf og en af Danmarks mest erfarne trick-fotografer. Mit første digt skrev jeg som helt ung teenager på min farfars aflagte skrivemaskine, i en tid hvor mine veninder og jeg også skrev små historier til hinanden i hjemmelavede hæfter pyntet med tegninger.

Allerede som 17-årig kom jeg i lære som advokat­sekretær hos den lokale advokat i Allerød. Det var i en tid, hvor arbejdsløsheden var høj og elevpladser kom med lønrefusion.

Mit videbegær førte mig vidt omkring. Jeg uddannede mig sidenhen til ejen­doms­­mægler, healer, sindsro­behandler, clairvo­yant vejleder, meta­kognitiv terapeut, alt imens længslen efter at skrive kun fik plads i min underbevidsthed.

I 2006 flytter jeg alene til USA, hvor jeg får job på et advokatkontor i Californien. Længslen efter at skrive dukker op i uendelige digte. Da jeg vender hjem i 2007, griber jeg chancen for et sabbat­år. Efter nogle seriøse overvejelser og flere telefonsamtaler med et par af skrivelærerne på Vallekilde Højskole meldte jeg mig på Jour­na­list­linjen i håb om et karriereskifte. Efter mange overvejelser skifter jeg over til Forfatterlinjen og bliver her ramt af en dyb og inderlig følelse af at være kommet hjem. Sabbatåret slutter og jeg vender tilbage til advokatbranchen. Drømmen om at skrive synker stille og roligt tilbage ned i underbevidstheden igen. Lige indtil en dag, hvor den øredøvende råber mig op, og jeg ikke længere kan fornægte den. I dag arbejder jeg deltid som advokatsekretær og skriver helt bevidst!

Min debutroman Drømmen om en båd udkommer 4. kvartal 2024. En psykologisk udviklingsroman om en ung 37-årig advokat, der arbejder alt for meget og lever alt for lidt!

”Skriver jeg ikke, lever jeg ikke, så er jeg bare.”

Tanya vendelbo

Thea Astrid

Thea Astrid (f. 1989) er uddannet cand.mag i kommunikation og bosat i København. Hun har en baggrund indenfor film- og teaterbranchen, hvor hun særligt har arbejdet med dramaturgi og manuskriptskrivning. “Langt væk fra Asgård” er hendes debut.

Langt væk fra Asgård” er inspireret af den nordiske mytologi og tager udgangspunkt i myten om de to menneskebørn Tjalfe og Røskva, som drager til gudernes verden, Asgård, sammen med to guder. Bogens handling foregår dog før, at myten udspiller sig. Tjalfe og Røskva befinder sig nu langt væk fra Asgård – i en rå, gudeløs og dyster menneskeverden.

Thea er vild med mytologier, myter og folkesagn. Hun bruger deres oplæg til at skabe sine egne originale og eventyrlige fortællinger. Hun er optaget af at portrættere komplekse og nuancerede karakterer, som ikke er entydig gode eller onde. De mange år, hvor hun arbejdede med manuskripter til film- og teaterbranchen gør, at hun strukturerer sine bøgers handlinger og “klipper” scener på en meget filmisk måde.

Theas største inspirationskilder er Astrid Lindgren, Tove Jansson og Hayao Miyazaki.

Thea Astrid debuterede på Brændpunkt med romanen Langt væk fra Asgård i 2020. Hun udkommer med 2. del i serien, Langt væk fra Midgård 2. halvår 2022.

Thomas Alexander Jensen

Thomas Alexander Jensen, f. 1994, bor i Herning. Han debuterede på Brændpunkt med digtsamlingen Angstens besættelse i 2017 og er senere udkommet på Brændpunkt med digtsamlingen Et kaotisk drama. Desuden har han udgivet en novelle i litteraturtidsskriftet Lucius 5, tema “Novellen”, Forlaget Apuleius Æsel.

Han elsker at skrive og læse bøger, en interesse han har fra sin mor. Hans forbilleder indenfor skønlitteraturen er Albert Camus, Leif Panduro, Martin A Hansen, Dan Turèll, Tove Ditlevsen og Tom Kristensen. Langt ude er han i familie med Hans Kirk, men det er så langt ude, at hans søster ikke vil høre tale om det.

Da Thomas Alexander Jensen fik angst, oplevede han, at det var meget svært at fortælle det til mennesker, hvis de ikke selv havde angsten inde på livet. Det faldt ham derimod helt naturligt at skrive om sin tilstand.

Udkommer 1. halvår 2022 med romanen De sårbare på Brændpunkt.

Thomas Helle

Thomas Helle (f. 1981) opvokset ved Vesterhavet og uddannet skolelærer. Debuterede i 2018 med thrilleren De Dødes Tid.

I starten af 00´erne var jeg udsendt som soldat på Balkan. Ikke længe efter jeg kom hjem, blev jeg kontaktet af en bekendt fra missionen, der spurgte, om jeg var interesseret i at tage med til Afrika for at bevogte gasledninger for en privat, udenlandsk virksomhed. Han havde også kontakter flere steder i verden til mennesker, der havde brug for våbenkyndige folk.
Den dag i dag spekulerer jeg ofte på, hvilken slags mand jeg ville være blevet til, hvis jeg havde sagt ja. En tanke der har dannet kimen til min nyeste spændingsroman.

Blodige Brikker
I fortællingen møder vi lejesoldaten Michael Frost, der driver hvileløst rundt i tilværelsen, mens det ene job tager det næste.

Da han en dag takker ja til jobbet som livvagt for rigmandsdatteren og realitystjernen, Evy Wilkenhoff, er han uvidende om, at hans liv er på vej til at tage en drejning. Det, der skulle have været nemt tjente penge, sender ham i stedet ud i en blodig kamp for overlevelse tværs gennem Europa jagtet af både myndigheder og hvad der tegner sig som en mørk sammensværgelse af ukendte kræfter.

Blodige Brikker udkommer på Brændpunkt i efteråret 2022.

Thomas Johannes Erichsen

Jeg hedder Thomas Johannes Erichsen, er cand. mag. i moderne kultur og underviser i gymnasiet, og så er jeg skribent på Jyllandsposten, hvor jeg skriver om kultur og politik.

Jeg bor i Allerød med min familie, har skrevet siden tidernes morgen, elsker at arbejde hårdt, så længe jeg selv kan vælge arbejdet og skriver fordi jeg ikke kan lade være.

De Fortabte er skrevet med lidenskab for suspense, humor og twist. Der er tale om plotdrevne fortællinger, flere revet fra hinanden, med uventede slutninger eller fortsættelser, ofte til personernes held eller definitive tragedie.

En superyacht i Caribien med makaber last. Manden, der finder lykken halvmast under en togvogn. De nybagte bådejere, der oplever et stykke virkelighed på Middelhavet. En skæbnesvanger familieudflugt i Knuthenborg Safaripark. Det sterile par, som beder naboen om hjælp. Rigmanden, der møder sin skolegangs plageånd. Den fordrukne fader, som slår over i engelsk, når han drikker. Road rage, der fortsætter til fods. De udsendte soldater, der bliver fanget af en uventet fjende. Det hjemløse par, som bryder ind i svømmehallen om natten og får sig en grim overraskelse.

Lad historierne begynde.

Thomas Johannes Erichsen debuterer på Brændpunkt med fortællingerne De Fortabte 13. januar 2023.

Tobias Gatica Jensen

Tobias Gatica Jensen (f. 1988) debuterer på Brændpunkt med spændingsromanen Sportsvasker i slutningen af 2024.
Tobias er uddannet på CBS i København og har arbejdet i forskellige roller inden for shipping, energisektoren og medtech i Mærsk, Ørsted og Coloplast og som driftsdirektør i den danske tyggegummiproducent True Gum.

Tobias har siden de helt unge barndomsår i fødebyen Kalundborg været en passioneret læser, og altid med en drøm om selv at udforske sit eget forfatterskab.
Hans litterære inspirationskilder er mangfoldige og inkluderer alt fra russiske klassikere til nutidige navne som Rakel Haslund-Gjerrild, og med en særlig forkærlighed for koldkrigskoryfæer som John le Carré og Len Deighton.

Efter at have samlet inspiration fra utallige engelske spionromaner og fra de første ti år af sin erhvervskarriere, faldt brikkerne til plottet i debutromanen Sportsvasker endelig på plads i 2023.

Tobias er gift med Karen, som er født i Mexico. De bor i København, hvor de kombinerer arbejdslivet med så meget rejseaktivitet, som arbejdet tillader. Her prioriteres besøg til Mexico City, ligesom mange andre destinationer i verden allerede er besøgt eller står på bucket listen.

Om Sportsvasker: 
For at redde sin nødlidende forretning går privatefterforskeren Christian Barentz modvilligt med til at hjælpe den rige finansmand Lars Kampmann. Kampmann skal bruge hjælp til at finde en betroet medarbejder, men det viser sig hurtigt, at han skjuler centrale dele af sagen, og efterhånden som Barentz kommer på sporet af den manglende medarbejder, dukker flere og flere lyssky elementer op omkring ham. Efterforskningen sender ham tværs igennem et par begivenhedsrige efterårsmåneder i København og omegn, og selvom hjælpen pludselig melder sig fra en af sagens hovedpersoner, må han sande, at den eneste han kan stole på er sig selv.

Torkild Thellefsen

Torkild Thellefsen (f. 1969) er uddannet bibliotekar. Han har en kandidatgrad i informations- og kulturvidenskab. Er. Ph.d. fra Aalborg Universitet og Dr.Merc. fra CBS. Han har arbejdet som lektor i informationsvidenskab på Københavns Universitet. Hans forskningsinteresser spænder fra informationsvidenskab, over æstetik, marketing til videnskabsteori og filosofi. Han har 100+ videnskabelige publikationer bag sig.

Han har udgivet novellesamlingerne 12 uger – eller historier fra bænken og Sine Nomine på forlaget Snepryd. Derudover har han sammen med Louise Trankjær udgivet romanen Stalingrads engel på forlaget Dreamlitt.

Han bor i Nørresundby nord for Aalborg.

Udkommer sammen med Louise H. A. Trankjær på Brændpunkt med romanen Spillet i foråret 2022.

Ulla Bruhn

Hvor stor betydning har barndommen og miljøet vi vokser op i? Det er umuligt at komme med konkrete svar på, men det er uanset rigtig spændende både at læse og skrive om.

I mit arbejdsliv har jeg arbejdet med børn og blandt andet fortalt historier og leget med teater. De sidste ti år har jeg endvidere skrevet noveller, digte og eventyr samt forsøgt mig med to romaner, hvoraf den ene er Gul Fisk.

Min baggrund for at skrive Gul fisk er, at jeg boede på Vesterbro i København i firserne. Det var et mangfoldigt og levende kvarter, fyldt med kontraster. Historien er fiktiv, men med baggrund i både tiden og stedet. Jeg synes, det er vigtigt at give det en stemme, for der er, som jeg ser, ligheder med nutiden, i ubalancerne mellem øst og vest og i krigstruslen.

Året er 1989, og dette er fortællingen om den unge kvinde Maria, der vender hjem til barndomskvarteret på Vesterbro. Efter sin mors død overtager Maria hendes butik og lejlighed. En gul fisk i et akvarie bliver omdrejningspunktet for den evige ulykkelige kærlighed til Sten. Spejlet gennem kvarterets udvikling følger vi Maria, der fra at stå på gyngende grund finder sit ståsted.

Vesterbro har ændret sig meget siden da, og jeg tænker derfor, at det giver god mening at fortælle nye beboere og andre interesserede om livet dengang.

Min skrivning er inspireret af Martha Christensen, Dea Trier Mørch og Kirsten Thorup.

Jeg har gået på Writers Academy i Creative Writing 2021-22

Og har derudover bidraget til:
– Vintereventyr af Susanne lund o.a., forlaget Dreamlitt 2017 med eventyret: Kong vinters datter.
– UDENFOR 24 noveller, novelleantologi Forlaget Brændpunkt 2020 med novellen: Høje Kantsten.
– INDENFOR 24 noveller, novelleantologi Forlaget Brændpunkt 2021 med novellen: Ind i varmen.
– I 2023 fik jeg to tekster med i Litteraturtidsskriftet Udkant:  novellen: To ton tunge problemer og eventyret: Den dag Skt. Peter mødte Krillekritten. Og et digt med i tidsskriftet Slagtryk Som cirkler i cirkler.

Ulla Bruhn

Ulla Fasting

Jeg blev født under krigen i Haderslev og flyttede som 9-årig til Frederiksberg, hvor jeg boede hos mine bedsteforældre sammen med min mor og søster. Hjemmet var fyldt med fortællinger, og jeg begyndte selvfølgelig også selv at skrive og finde på historier. Der skulle dog først skrives fagbøger, før jeg igen kunne vende tilbage til det skønlitterære univers. Men fortælle har jeg altid gjort. Jeg har fortalt eventyr om dyrene på vores gård til mine egne børn og til de syge børn, jeg plejede som sygeplejerske. Jeg har brugt fortællingen i min undervisning i plejen af mennesker med smerter og livstruende sygdomme. Da jeg sad med i det første etiske råd, rejste jeg landet rundt og fortalte om etiske dilemmaer, og siden fortalte jeg om mine erfaringer fra Kosova, Irak og Afghanistan, og om hvad krigene har gjort ved befolkningen.

Som boblerne i bækken er litterært bearbejdede familiehistorier. Den fortæller om mine slægtninge, deres liv og den tid, de levede i. En dag satte de sig en efter en til rette på mit skrivebord og sagde, nu skal du høre …

Ulla Fasting er uddannet sygeplejerske og har en Master i Public Health og har siddet i Det Etiske Råd.

Udgivelser:
Fysiologi og Anatomi. Det levende menneske. Udgivet sammen med Jørgen Hougård.
Smerter og smertebehandling i klinisk praksis. Udgivet sammen med Lena Lundorff.
Man starter som lille… og Oprør fra knæhøjde. Begge bøger udgivet sammen med Niels Michelsen og Dion Sommer.
Børns møde med sundhedsvæsenet – et risikofyldt møde. Udgivet sammen med Jenny Vogelius, Janne Lyngaa, Else Stenbak og Wivian Fuglsang.
Ikke bare en diagnose – kræft-krise-kommunikation. Prisopgave.

Læs mere om Ulla Fasting og Som boblerne i bækken her:

https://www.somboblerneibaekken.dk/dyk-ned-her

Ulrik Lauritzen

Efter tyve år i min fødeby Vejen, drev lysten til at studere mig videre til Aalborg, hvor universitetet uddannede mig til dansk- og psykologilærer. Den faglige nysgerrighed slap mig aldrig, og når jeg tænker tilbage, startede mit behov for at forstå verden tidligt. Min morfar lånte mig en stak Illustreret Videnskab, da jeg var tolv år gammel, og jeg sad som forstenet i stolen på mit drengeværelse og slugte hvert et ord. Det er blevet til mange fagblade og bøger siden da, og min lyst til at fylde hovedet med læring er endnu ikke aftaget.

I min debutbog er psykologi et omdrejningspunkt, især det at være del af en gruppe, og hvad det gør ved vores måde at opføre os på. Den handler om lokalsamfund og hverdagen for helt almindelige mennesker, men der ligger store emner bag. Hvad gør mennesker ondskabsfulde? Hvem er vi egentlig, og hvor godt kender vi de mennesker, vi omgiver os med?

Jeg debuterer med bogen “Flod”, hvor fortællingen starter i 1976. På en dansk Vadehavs-ø finder politiet en mand brutalt myrdet, og det viser sig, at den dræbte allerede i 1945 blev erklæret død in absentia. Sidenhen dukker knoglerester af tre dræbte soldater op i en oversvømmet brønd, og politiet aner en større sammenhæng. Opklaringsarbejdet får vidtrækkende konsekvenser for bogens kvindelige hovedperson, der igennem fortællingen må indse, at store dele af hendes liv er baseret på en løgn.

“Flod” foregår på en sønderjysk ø, der stadig er præget af flere beboeres handlinger under krigen. Det er en bog om et samfund, hvor mennesker dækker over hinandens synder, og det er en bog om, hvad man kan tilgive – og hvad ingen bør tilgive.

Både min morfar og jeg har været i krig. Vi har deltaget i store, historiske begivenheder. Han var kriminalbetjent i Tønder og flygtede som mange andre betjente til Sverige under 2. verdenskrig, og jeg var nødhjælpsarbejder på Balkan. Vi har begge set og oplevet virkningen af menneskers ondskab, men også hvordan mennesker kan stå sammen i modgang og lære at komme videre.

Ulrik Lauritzen, f. 1974, er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi med speciale i argumentation og retorik i konspirationsteorier. Flod er Ulrik Lauritzens debut som romanforfatter.

Udgivelser på Brændpunkt: Krimien Flod udkom i 2021.
Nu er Ulrik Lauritzen aktuel med krimien Dæmon, der er 2. del i krimitrilogien. Udkommer 26. august 2022.

Vibeke Pilar Carstensen

Vibeke Pilar Carstensen

Jeg er født i indre København, hvor jeg stadig bor med min mand og søn. Jeg er autodidakt multikunstner, og hvad enten jeg udtrykker mig på skrift eller visuelt, så vil jeg gerne vise så meget som muligt. Nogen gange siger et enkelt blik eller en sætning der ikke rigtig er færdiggjort alt. Andre gange blæser jeg det beskidte undertøj op i forstørret udgave. Jeg vil gerne sætte ting på spidsen. Kigge nedad og opdage efterladenskaber, som fortæller en historie om vores tid og dem vi er. Være samfundskritisk og selvkritisk. Blive i nutiden, fordi den er spændende nok. Ikke forskønne, for det er en hån mod virkeligheden, som i al sin groteskhed og hårde realitet, også rummer godhed og små mirakler. Være kontrastfuld, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi vi opdager lysglimt når de trænger ind i et mørkt lokale.

tidligere udgivelser:

Det tager lidt tid at gå bort, 2016

Alle mine ord, 2018

Kommende udgivelse på Brændpunkt:

Jævn til hård vind, Illustreret digtsamling, 1. kvartal 2020

Viveca Tallgren

Jeg er cand.phil i spansk og arbejder som forlægger med min mand for Apuleius’ Æsel og som forfatter og oversætter. Jeg er født og opvokset i Helsingfors, Finland og kom til Danmark som 17-årig.

Inden jeg blev forlægger, underviste jeg i spansk på deltid på VUC og en årrække på CBS, og ved siden af min undervisning var jeg freelancejournalist. Jeg skrev om Danmark til en finsk avis og senere også til den spanske avis El País. Jeg har også lavet flere lærebøger til spanskundervisningen i gymnasiet.

Jeg har en særlig interesse for den spanske dramatiker Fernando Arrabal, som jeg har udgivet en bog om i Spanien og har også holdt foredrag om ham på kongresser i Spanien. Desuden har jeg oversat flere af hans værker bl.a. til vores forlag.

Som skønlitterær forfatter har jeg udgivet Tango for én, som består af rejseberetninger om at rejse alene som kvinde. Jeg har også skrevet en selvbiografisk roman, Mor ordner tænder, far er på rejse, og min seneste bog er essaysamlingen Den usynlige hånd og andre essays.

Novellesamlingen Spejlinger består af 19 historier eller episoder fra hovedpersonen Anitas liv. Teksterne spænder over et langt tidsrum fra det tidspunkt, hun som teenager flyttede fra Helsingfors til Danmark med sin mor og op til voksenalderen. Det er små glimt af en livshistorie på godt og ondt, om glæder og sorger, om venskaber og det både berigende og vanskelige ved at indgå i relationer med andre mennesker.

Viveca Tallgren udkommer på Brændpunkt med novellesamlingen Spejlinger 3. kvartal 2022.

Wenche Thinnesen Vogtmann

Wenche Thinnesen Vogtmann, f. 1972, er uddannet skibsfører i handelsflåden, erhvervs- og uddannelsesvejleder, coach og mindfulness instruktør. Hun underviser på en forfatterskole for børn & unge i Vejle og fungerer ligeledes som kursusleder for online skrivekurser for børn & unge på forfatterskole.dk.

Det er i mødet med andre mennesker, at jeg finder inspirationen til mine historier.

Når børn som gamle deler fra deres liv, lagrer jeg det og bruger af det, når muligheden byder sig, og tiden er til det.

Til alle tider og alle steder er det interaktionen med andre, der er det berigende og givende.
Smalltalk er indgangsvinklen, når der skal skabes kontakt mellem mennesker, men det er det, der er under overfladen, der er det interessante og ikke det overfladiske.

Tidligere udgivelser: Oscar, mig og tøserne, Facet 1997, Livets omstændigheder, Mellemgaard 2015, Os imellem, Brændpunkt, 2017, Novellebidrag i Begærets sider, Forfatterskabet.dk, 2019 og i antologien Udenfor, Brændpunkt, 2020.

Kommende udgivelser på Forlaget Brændpunkt: Ungdomsbogen, Bare en dag uden, oktober 2021. Og novellebidrag i antologien Indenfor, november 2021.

Winnie Johnsen

Jeg er født i 1966 og uddannet cand.mag. i Dansk og Medieæstetik. Som nyuddannet underviste jeg tre år i faget ”Kultur- og medievidenskab” på Nordisk Institut ved Aarhus Universitet. Siden har jeg primært haft administrative ansættelser.

Efter at have skrevet mødereferater i årevis har det været en fornøjelse at prøve at bruge sproget litterært og strikke et plot sammen med Skønheden, som er min første roman. Den er skrevet under corona-perioden, hvor jeg fik tid og overskud, som jeg ikke havde oplevet i mange år. Da mit liv i starten af 2022 slog den første af flere voldsomme kolbøtter, besluttede jeg mig for at forsøge at få mit manuskript udgivet. Nu skulle det være! Og jeg er utrolig glad for, at Brændpunkt vil give mig en chance.

Skønheden er desværre ikke nogen selvbiografi. I stedet har jeg trukket på spændende fag og litteratur, der indgik i min uddannelse, temaer, jeg selv arbejdede med som underviser, og ladet mig inspirere af relevant litteratur fra min egen bogreol, flere film, tv-dokumentarer og magasiner.

Kort fortalt er Skønheden en mørk og mystisk fortælling om et usædvanligt forhold mellem en mand og en kvinde, om besættelse og gådefuld skønhed. Mit håb er, at læsere vil finde min roman underholdende og måske lidt ”spooky.” Når jeg selv skal underholdes, læser jeg mest ældre litteratur, hvor jeg synes, sproget kan noget særligt. Hvis jeg skal fremhæve en forfatter, jeg særligt ser op til, må det være Daphne du Maurier, som jeg kender helt tilbage fra mit barndomshjem med de obligatoriske bøger fra Unions Bogklub. Blandt favoritterne er titler som Rebecca, Rødt chok, Huset ved stranden og Æbletræet. Da jeg skrev speciale om Frankenstein, Dr. Jekyll og mr. Hyde og Dracula har jeg også en svaghed for de klassiske skrækromaner.

Skønheden udkommer foråret 2024.